• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκπαιδευτικοί κινδύνευσαν σε τροχαίο με φωτιά στην Ιόνια οδό

January 24, 2024 2140

 Ένα αυτοκίνητο με πέντε εκπαιδευτικούς πήρε φωτιά στην Ιόνια οδό, στο ύψος της Άρτας, χθες Τρίτη 23/1

Οι εκπαιδευτικοί, που είναι καλά στην υγεία τους, ευτυχώς. Εγκατέλειψαν έγκαιρα το αυτοκίνητο, πριν αυτό καεί.

Κάθε μέρα, κάνουν τη διαδρομή από τα Γιάννενα στα σχολεία της Κατούνας, όπου υπηρετούν.

Να μην ξεχνάμε ότι καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σε δύσκολες και επικίνδυνες για την ασφάλειά τους συνθήκες. Εκτός από το τεράστιο οικονομικό κόστος οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο. "Είναι γνωστό ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους για να φτάσουν στα σχολεία που υπηρετούν. 

"Είναι ξεκάθαρο ότι η καθημερινή μετακίνηση αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό  πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών, αν συνυπολογίσουμε και το κόστος των διοδίων μαζί με τα καύσιμα που κάνουν την μετακίνηση από δύσκολη έως δυσβάσταχτη. Επιπροσθέτως και η συντήρηση των προσωπικών ΙΧ βαραίνει τις πλάτες των ελάχιστα αμειβόμενων εκπαιδευτικών."

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμφιλοχίας σε ανακοίνωσή του

Αναλυτικά:

«Αυτό το γεγονός μας έχει σοκάρει , αν και δεν είναι το πρώτο ατύχημα που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα κατά τις μετακινήσεις των μελών της στους δρόμους με γκρουπ».

Αναφέρει επίσης ότι εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτικοί διανύουν κάθε μέρα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στη δουλειά τους, κατά συντριπτική πλειοψηφία από τα Γιάννενα και την Άρτα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η καθημερινή μετακίνηση αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Η μετακίνηση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο ,όπως αυτό που υπάρχει σε πολλά σημεία του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων συναδέλφων μας, αν συνυπολογίσουμε και το κόστος των διοδίων μαζί με τα καύσιμα που κάνουν την μετακίνηση από δύσκολη έως δυσβάσταχτη».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« February 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search