• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Άγρια καταστολή & τρομοκρατία: Συλλήψεις επτά μαθητών μετά από μήνυση Διευθύντριας!

January 28, 2024 894
 
Όσο φουντώνουν οι μαθητικές καταλήψεις ξεπερνιέται και κάθε όριο καταστολής και τρομοκρατίας
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι διευθύντρια σχολείου προχώρησε σε μήνυση εις βάρος 7 μαθητών, επειδή έκαναν κατάληψη στο γυμνάσιο όπου φοιτούν, αιτούμενοι την αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων

Η διευθύντρια του γυμνασίου Επισκοπής, το πρωί της Παρασκευής, υπέβαλλε μήνυση κατά 7 μαθητών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου. για “διατάραξη οικιακής ειρήνης». Τα παιδιά, ηλικίας από 12 έως 14 ετών, κλήθηκαν από την αστυνομία με τους γονείς τους.  Όπως δηλώνει στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV πατέρας μαθητή, προκάλεσε φόβο και αναστάτωση στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον πατέρα, το πρωί της Παρασκευής 35 μαθητές υπέγραψαν υπέρ της κατάληψης, ενώ ο ίδιος εκφράζει την οργή και απογοήτευση του από την αντιεκπαιδευτική, όπως τονίζει, συμπεριφορά της διευθύντριας, απέναντι σε ανήλικα παιδιά που θέλησαν απλώς να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, προχωρώντας σε μήνυση χωρίς να ενημερώσει καν τους ίδιους τους γονείς.

Οι μαθητές είχαν ενημερώσει τη Διευθύντρια ότι θα έληγε η κατάληψη, όμως όταν η διευθύντρια πήγε στο σχολείο την Παρασκευή και το είδε με λουκέτο τότε υπέβαλε μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης ήτοι παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας. 

Οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν από την αστυνομία και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου διώκονται και οι γονείς τους, όπως προβλέπεται από το νόμο. Όλη την εβδομάδα το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις της σχολικής μονάδας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πατέρα, οι μέρες κατά τις οποίες τα παιδιά έκλεισαν το σχολείο ήταν 3, και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Το γεγονός ότι οι μαθητές υποβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία με την λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, όπως γίνεται σε όλους όσοι είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι, έχει προκαλέσεις αγανάκτηση και οργή!

Τελικά, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, βρίσκεται ήδη σε έναν κύκλο επαφών με τους δημάρχους της ΠΕ του νομού για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις μέσα σε ένα υγιές παιδαγωγικό πλαίσιο, ακούγοντας ταυτόχρονα τη φωνή των μαθητών.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σε δήλωσή της στο neakriti.gr αναφέρει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες για να τοποθετηθούμε πλήρως αλλά και ως ΕΛΜΕΡ και ως Εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι αυτά λύνονται με παιδαγωγική προσέγγιση και όχι με διώξεις που δεν αποφέρουν τίποτα θετικό». 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search