• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναπληρωτής με σοβαρό ατύχημα υποχρεώνεται σε άδεια άνευ αποδοχών!

February 03, 2024 697

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/2 14:00

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνοντας ότι  «μετά την συνάδελφο νηπιαγωγό στου Ζωγράφου (που πήγε σχολείο με τις πατερίτσες, επειδή δεν δικαιούταν άλλη αναρρωτική άδεια), ακόμα ένας συνάδελφος αναπληρωτής που υπέστη σοβαρό ατύχημα, βρίσκεται κυριολεκτικά “ξεκρέμαστος” και σύντομα απλήρωτος. Μάλιστα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ζητάει χρήματα πίσω από τον συνάδελφο αναπληρωτή για τις δύο πρώτες ημέρες της αναρρωτικής άδειας! Απαράδεκτο».

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ακόμα μία τεράστια αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, που έρχονται αντιμέτωποι με το περιορισμένο δικαίωμα στις αναρρωτικές άδειες, προκαλώντας και τον έσχατο φόβο της πιθανότητας ασθένειας.

Η ανακοίνωση
«Και οι αδικίες ενάντια στους συναδέλφους αναπληρωτές συνεχίζονται. Μετά την συνάδελφο νηπιαγωγό στου Ζωγράφου (που πήγε σχολείο με τις πατερίτσες, επειδή δεν δικαιούταν άλλη αναρρωτική άδεια), ακόμα ένας συνάδελφος αναπληρωτής που υπέστη σοβαρό ατύχημα, βρίσκεται κυριολεκτικά “ξεκρέμαστος” και σύντομα απλήρωτος. Μάλιστα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ζητάει χρήματα πίσω από τον συνάδελφο αναπληρωτή για τις δύο πρώτες ημέρες της αναρρωτικής άδειας! Απαράδεκτο!

Συγκεκριμένα: ο συνάδελφος έκανε την εισαγωγή στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι μέσα στις γιορτές (30/12), για έξι ημέρες, όπου και χειρουργήθηκε. Στην συνέχεια, ο γιατρός έδωσε 2 15μερες αναρρωτικές άδειες, αφού το χέρι μετά το χειρουργείο δεν είχε αποκατασταθεί (σύνολο 36 αναρρωτικής ημέρες άδειας). Ωστόσο, οι συνάδελφοι αναπληρωτές δικαιούνται μόνο 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας! Ο συνάδελφος είχε νοσήσει λόγω covid-19, έχοντας κάνει ήδη χρήση 5 ημερών αναρρωτικής άδειας, δηλαδή διέθετε μόλις 10 ημέρες υπόλοιπο αναρρωτικής. Συμπερασματικά, ο συνάδελφος ή θα τεθεί για 26 ημέρες σε άδεια άνευ αποδοχών και δεν θα πληρωθεί ή θα αναγκαστεί να πάει σχολείο, με το χειρουργημένο χέρι να μην έχει ακόμα επανέλθει! Επιπλέον, η ΔΙΔΕ Πειραιά ζητά πίσω 2 μισά ημερομίσθια του Δεκέμβρη (για τις ημέρες 30/12 και 31/12), μια και ο μισθός τού καταβλήθηκε ολόκληρος για τον Δεκέμβρη.

Πρόκειται για άλλη μια κατάφωρη αδικία που ισχύει για τους πάνω από 50.000 συμβασιούχους συναδέλφους. Για αυτούς το δικαίωμα στις αναρρωτικές άδειες είναι τόσο πετσοκομμένο που φοβούνται μέχρι και να αρρωστήσουν!

Ενδεικτικά για τις αναρρωτικές των αναπληρωτών συναδέλφων:

Οι αποδοχές δίνονται ΜΟΝΟ αν έχει συμπληρωθεί 10ήμερη παροχή εργασίας. Δεν δικαιούνται δηλαδή να αρρωστήσουν πριν!
Οι 3 πρώτες μέρες αναρρωτικής άδειας πληρώνονται μόνο το μισό ημερομίσθιο (για αυτό άλλωστε ζητούν και από τον συνάδελφο τα λεφτά πίσω)
Μετά τις 15 μέρες δεν δικαιούνται άλλη άδεια με αποδοχές παρά μόνο με χαρτί από ΚΕΠΑ, αλλιώς δεν πληρώνονται, δεν παίρνουν ένσημα και προϋπηρεσία.
ΔΕΝ δικαιούνται κάποια άδεια λόγω COVID και έτσι παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο ακόμα και άρρωστοι (η ΕΛΜΕ έχει καταγγείλει την κατάργηση της άδειας ειδικού σκοπού λόγω covid-19, που αναγκάζει τους αναπληρωτές να παίρνουν αναρρωτική άδεια, για την οποία όμως χάνουν το μισό ημερομίσθιο για τις 3 πρώτες ημέρες)!
Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές μόνιμες αδικίες που βιώνουν οι αναπληρωτές. Συνολικά μιλάμε για εργαζόμενους που αντιμετωπίζονται σαν β’ κατηγορίας χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες σχέσεις εργασίας που ισχύουν για δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας. Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που πατώντας πάνω σε αυτό το άδικο νομικό πλαίσιο ζητάει πίσω χρήματα από τον συνάδελφο … επειδή έκανε το λάθος να σπάσει το χέρι του, πριν τελειώσει ο Δεκέμβρης! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιβολής των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Να μην παρθεί πίσω ούτε ένα ευρώ από τον συνάδελφο
Εξίσωση των αδειών μονίμων-αναπληρωτών-Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-Μονιμοποίηση των αναπληρωτών
Κανείς ανασφάλιστος-Κανείς χωρίς περίθαλψη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/2 ΣΤΙΣ 14:00

Υ.Γ.: Πολλές ημέρες της αναρρωτικής άδειας (30/12-7/1) είναι μέσα στην περίοδο των γιορτών, που τα σχολεία είναι κλειστά. Επιπλέον, πολλές από τις (απλήρωτες) ημέρες της αναρρωτικής άδειας, ο συνάδελφος τις αφιέρωσε στη διόρθωση γραπτών, στην προετοιμασία διαγωνισμάτων και στην παράδοση της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά και παρότι πρόσφατα εγχειρισμένος στο χέρι, θα μείνει και απλήρωτος!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search