• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αξιολόγηση με δανεικές τάξεις και δανεικούς μαθητές; - Πέφτουν οι μάσκες!

February 05, 2024 1099

Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε διοικητική δομή, επιχειρεί με συνέργεια σχολικής συμβούλου να επισκεφθεί τη σχολική μονάδα της οργανικής της θέσης (στην οποία το τονίζουμε, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ) για μία ώρα ώστε να αξιολογηθεί για τα πεδία Α1 και Α2 ταυτόχρονα!

Επιχειρούν δηλαδή με δανεική τάξη, στην οποία διδάσκει άλλος/η εκπαιδευτικός, με δανεικούς μαθητές και δανεικές μαθήτριες, να πραγματοποιήσουν μια fake διδασκαλία ώστε όπως-όπως να περάσουν την ατομική αξιολόγηση!

"Αλήθεια, έτσι θα βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης;" σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ.

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πέφτουν οι μάσκες! Αξιολόγηση με δανεικές τάξεις και δανεικούς μαθητές;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι νεοδιόριστη συνάδελφος που υπηρετεί σε διοικητική δομή, επιχειρεί με συνέργεια σχολικής συμβούλου να επισκεφθεί τη σχολική μονάδα της οργανικής της θέσης (στην οποία το τονίζουμε, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ) για μία ώρα ώστε να αξιολογηθεί για τα πεδία Α1 και Α2 ταυτόχρονα! Επιχειρούν δηλαδή με δανεική τάξη, στην οποία διδάσκει άλλος/η συνάδελφος, με δανεικούς μαθητές και δανεικές μαθήτριες, να πραγματοποιήσουν μια fake διδασκαλία ώστε όπως-όπως να περάσουν την ατομική αξιολόγηση! Αλήθεια, έτσι θα βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης; Και περιμένουν να αποδεχτούμε παθητικά τη γελοιοποίηση της εργασίας μας, την καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας και την ακύρωση του κοινωνικού-παιδαγωγικού μας ρόλου; Μας καλούν να φτάσουμε στο σημείο να δανείζουμε τις τάξεις μας;

Πολλά είχαμε ακούσει ως τώρα για όσα συμβαίνουν ανά το πανελλήνιο, αλλά αξιολόγηση με δανεική τάξη πρώτη φορά το ακούμε. Οι μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας έχουν πλέον εξευτελιστεί πλήρως, πραγματικά ξεπέρασαν κάθε όριο. Πέρα από τις δίκες στις οποίες έσυραν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, πέρα από την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, την παραπληροφόρηση και τις ασφυκτικές πιέσεις, τον ανήκουστο και παράνομο εκβιασμό στους/στις συναδέλφους νεοδιόριστους, επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να περάσουν από την πίσω πόρτα ή από το παράθυρο, με κάθε ευφάνταστο τρόπο την αξιολόγηση. Έτσι, πέφτουν τα προσωπεία, αποκαλύπτεται ο αυθαίρετος και αυταρχικός χαρακτήρας της αξιολόγησης, ο πραγματικός της στόχος: η υποταγή, η υποδούλωση των εκπαιδευτικών ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια. Δεν θα τους περάσει όμως.

Το δημόσιο σχολείο το υπερασπίζουμε όλοι/ες εμείς και δεν θα επιτρέψουμε να μεταλλαχθεί ούτε σε αξιολογικό κάτεργο ούτε σε πεδίο βολής των αξιολογητών.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθολικά στον αγώνα για το δημόσιο δωρεάν σχολείο αλλά και για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση του κοινωνικού και παιδαγωγικού μας ρόλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search