• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Όλες -οι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 8/2 στην Καμάρα

February 07, 2024 643

ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης καλούν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2, 12μμ στην Καμάρα

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Γ΄& Ε΄ΕΛΜΕ

Γ΄ΕΛΜΕΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 8/2: ΌΛΕΣ /ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , 12Μ.Μ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

( κυλιόμενη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ από 1 ως 3 ώρες στο διάστημα 11πμ - 2μμ, ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε συναδέλφου)

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες, μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους/ες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που έδωσαν αγωνιστικό παρόν στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχή εβδομάδα.

Ο αγώνας ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης δυναμώνει. Το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά ορθώνει μεγάλα εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο αυταρχισμός και η καταστολή, η λασπολογία απέναντι στη νεολαία και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ πέφτει στο κενό. Τα ΜΑΤ στις σχολές και στις διαδηλώσεις, οι φασιστικές επιθέσεις σε μαθήτριες/μαθητές που πρωτοστατούν σε καταλήψεις, οι εισαγγελείς, οι πρυτάνεις, οι κάθε είδους απειλές (απώλεια εξαμήνου, ηλεκτρονικές εξετάσεις κλπ) που επιστρατεύουν για να σπάσουν τις καταλήψεις όχι μόνο δεν πετυχαίνουν την υποχώρηση του κινήματος αλλά αντίθετα αυξάνονται οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις στις σχολές όλης της χώρας.

Ο αγώνας των φοιτητών είναι ελπιδοφόρος για όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα, διαμορφώνει όρους νίκης και πρέπει να πάρει πανεκπαιδευτικά, πανεργατικά, παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Με την πετυχημένη και μαχητική απογευματινή διαδήλωση στις 5\2 στην Αθήνα φοιτητές/τριες και εργαζόμενοι/ες έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης και γενίκευσης του αγώνα και κοινής πάλης ενάντια στην κυβερνητική επίθεση, με αιχμή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αποτελεί τομή στα πλαίσια της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης- που με απροκάλυπτο κυνισμό παραβιάζει το άρθρο 16 του συντάγματος και στοχεύει πλήρη εμπορευματοποίηση- επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Καταργείται επί της ουσίας η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πλήττει καίρια το δικαίωμα στη μόρφωση , στρέφοντας ακόμα περισσότερο στην επιχειρηματική λογική τα δημόσια πανεπιστήμια, αυξάνονται οι ταξικοί φραγμοί .Η παιδεία αντιμετωπίζεται ως εμπορικό προϊόν και όχι ως κοινωνικό αγαθό που οφείλει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν σε όλες και όλους. Οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων και των συνθηκών σπουδών. Ανοίγει το δρόμο για την υποβάθμιση του πτυχίου και των επαγγελματικών δικαιωμάτων χιλιάδων αποφοίτων αλλά και των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Θα πλήξει τόσο στο επίπεδο γνώσεων των μαθητών\τριων μας, όσο και τη διαπαιδαγώγησή τους, καλλιεργώντας τη λογική που θα αντιλαμβάνεται το σχολείο αποκλειστικά ως μια διεκπεραιωτική λειτουργία, παροχής απολυτηρίων-διαβατηρίων προς την τριτοβάθμια για όσους έχουν να πληρώσουν, μετατρέποντας τα σχολεία σε παιδοφυλακτήρια, όπου οι εκπαιδευτικοί-υπάλληλοι θα έχουν απωλέσει εντελώς τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΝΟΙΧΤΟ» ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ, «ΚΛΕΙΣΤΟ»

ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, επαγγελματική εκπαίδευση βορά στις δαγκάνες του κεφαλαίου και της αγοράς, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με τη σκληρή εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων ελεύθερη επιλογή σχολείων, διαγωνισμός ΑΣΕΠ- υβριδικό σύστημα διορισμών, ΕΒΕ με 40.000 νέους και νέες εκτός από τα δημόσια ΑΕΙ, αποτελούν ενιαία επιχείρηση αλλαγής του DNA του δημόσιου σχολείου. Βασικό κριτήριο της κυβέρνησης με βάση τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ είναι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του και η σταδιακή αποσύνδεση της υποχρέωσης του κράτους της χρηματοδότησης των σχολείων ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά η σύνδεσή της με την ανταπόκριση των σχολείων στα κριτήρια της αξιολόγησης και η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αναδεικνύεται έτσι, ο ενιαίος τρόπος με τον οποίο επιχειρεί τη μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου δίνοντας τα βορρά στο κεφάλαιο και στις «ανάγκες» της αγοράς.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Τα τελευταία δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί δίνουμε έναν μεγάλο και σοβαρό αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι στο σύνολο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πλευρά της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, δημόσιου Πανεπιστημίου και σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς, με εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές διεκδικήσεις έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να διευρυνθεί το μέτωπο και να κλιμακωθεί με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος .Να διευρυνθεί το μέτωπο με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και όλου του λαού μαζί με τη νεολαία με σχέδιο, επιμονή και διάρκεια, με απεργίες, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις για:

• Να μην περάσουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης.

• Για κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια για όλο το λαό. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ελίτ στην πλάτη του λαού και με την εκμετάλλευση των αναγκών για Υγεία, Νερό, ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ

• Για να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματος για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Σ ΄αυτήν την κατεύθυνση αποφασίσαμε και προτείνουμε άμεσα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα :

ü Συμμετέχουμε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις – δράσεις φοιτητών – σπουδαστών ,στις συγκεντρώσεις, σε όλα τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

ü Κήρυξη ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! Πέμπτη στις 15 και 16 Φεβρουαρίου με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και τη δεύτερη ημέρα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα και νέο γύρο ΓΣ αμέσως μετά.

ü ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ενδεικτική ημερομηνία Δευτέρα 12/2 στην Καμάρα στις 6μμ). Απευθύνουμε κάλεσμα στις φοιτητικές καταλήψεις και το συντονιστικό των συνελεύσεων – καταλήψεων, σε όλα τα εργατικά σωματεία να το συνδιοργανώσουμε .

ü ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ μαζί με τη νεολαία, τους αγρότες και όλους τους/τις αγωνιζόμενους/ες που είναι στο δρόμο σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής, ληστρικής και φιλοπόλεμης πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να μεταφέρει την απεργία της 28ης Φλεβάρη σε πιο κοντινή ημερομηνία με στόχο τη συμβολή όλου του εργατικού κινήματος στον αγώνα των φοιτητών. Την ώρα που το φοιτητικό κίνημα είναι στους δρόμους, ενώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά τις ιδιωτικοποιήσεις στα κοινωνικά αγαθά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στη λιτότητα και την ακρίβεια και τα προκλητικά κέρδη του κεφαλαίου

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους που στην προμετωπίδα της θα έχει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων για μια ολοκληρωμένη μόρφωση και ζωή αξιοβίωτη.

Όλοι και όλες στον αγώνα

για την ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών στο δημόσιο σχολείο, για δωρεάν σπουδές στο δημόσιο πανεπιστήμιο και πτυχία με αξία!

Για τα δικαιώματά μας στο μισθό, στην εργασία, σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

Για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης , ΕΕ,ΟΟΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Ε΄ Ε ΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ– ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 8/2 ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (με το πανό της ΕΛΜΕ), 12μ., ΚΑΜΑΡΑ

(3ωρη στάση της ΕΛΜΕ 11πμ - 2μμ για χρήση μίας, δύο ή τριών ωρών από τους συναδέλφους)

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση – επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο Αθήνας στις 15/1, τις εισαγγελικές παρεμβάσεις κατά των καταλήψεων, τις εντολές για ηλεκτρονικές εξετάσεις, ΜΑΤ εισέβαλαν στον χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και χθες στην κατειλημμένη Νομική Θράκης όπου χτύπησαν με απίστευτη αγριότητα φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ έκαναν μαζικές προσαγωγές. Όλα αυτά φανερώνουν τον πανικό της κυβέρνησης που νομίζει ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία θα ανακόψει την οργή και τον αγώνα της νεολαίας. Με απειλές για τηλεμαθήματα και τηλεαπουσίες στους μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν να μεταβάλουν τους εκπαιδευτικούς σε online χωροφύλακες που θα λειτουργούν απεργοσπαστικά απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Οι μαζικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, η κλιμάκωση με νέες καταλήψεις και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν και η δυναμική που αναπτύσσεται για έναν αποφασιστικό αγώνα διαρκείας, μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδια τους.

Οι καταλήψεις δεκάδων πανεπιστημιακών σχολών, οι πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις και η συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια δείχνουν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου και σχολείου. Η περίοδος που βρισκόμαστε σφραγίζεται από μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά εξεταστικά πλέγματα, ΑΣΕΠ, κ.ά.) και την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024. Δεν είναι αποσπασματικά μέτρα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, δίνοντάς τη βορρά στις «ανάγκες» της αγοράς. Ο αγώνας των φοιτητών είναι ελπιδοφόρος για όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα, διαμορφώνει όρους νίκης και πρέπει να πάρει πανεκπαιδευτικά, πανεργατικά, παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη για το μπλοκάρισμα της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στο συλλογικό αγώνα για να μην μπουν στο σχολείο οι αξιολογητές. Απευθύνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα και αντίστασης για να μην περάσει η αξιολόγηση. Υπογράφουμε μαζικά στην απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών, κάνουμε σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων στάσεις για να μην μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη.

Μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και η παιδεία να είναι δημόσιο αγαθό, αλλά και τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος, οι

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, οι φοιτητικοί σύλλογοι, να οργανώσουμε άμεσα πανεκπαιδευτικό μαζικό πολύμορφο αγώνα με σχέδιο, επιμονή και διάρκεια ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

• Αιτήματα αιχμές, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, η αξιολόγηση, η ιδιωτικοποίηση της τεχνικής εκπαίδευσης, η αύξηση μισθών, ο διορισμός-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, η άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, η άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, σχολεία ασφαλή και λειτουργικά.

• Άμεση απεργιακή κλιμάκωση με πανεργατική απεργία τώρα με στόχο τη συμβολή του εργατικού κινήματος στον αγώνα των φοιτητών. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει άμεσα 24ωρη απεργία.

• Άμεση κλαδική απεργιακή κλιμάκωση και προώθηση του πανεκπαιδευτικού μετώπου με 48ωρη απεργία στις 15-16 Φεβρουαρίου με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και τη δεύτερη ημέρα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα και νέο γύρο ΓΣ αμέσως μετά.

• Παλλαϊκό πανεργατικό απογευματινό συλλαλητήριο σε συντονισμό με ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία και το φοιτητικό κίνημα. Προτείνουμε τη Δευτέρα 12/2/2024).

• Εκδήλωση ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ Τρίτη 13/2 με θέμα «Αξιολόγηση, αποδόμηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και η απάντηση του κινήματος».

• Εκδήλωση ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ Τρίτη 20/2 με θέμα «τον αυταρχισμό, την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τη βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών και η απάντηση του κινήματος».

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος               Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης   Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search