• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες - Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο

February 11, 2024 644

Για συντριπτική συμμετοχή στην απεργία-αποχή κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών».

Συμπληρώνουν, πως στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. 

«Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας», επισημαίνουν. 

Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την Παρασκευή 9/2, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών. 

Αναλυτικά

Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή
Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες

Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. 

Τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Έτσι, το τελευταίο όπλο στο οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά ο αυταρχισμός. Στα δικαστήρια πάει ο υπουργός παιδείας την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση! 

Η αυταρχική αυτή ενέργεια πρόκληση απέναντι σε όλο τον κλάδο που μαζικά αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι τεράστια παραδοχή της ήττας του υπουργείου. Ούτε οι δίκες, ούτε ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.

•    Προσπάθησαν με τους εκβιασμούς στους νεδιόριστους,
•    Επιστράτευσαν το Α2 στάδιο της αξιολόγησης.  
•    Ενεργοποίησαν την αξιολόγηση σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας σε κάποιες περιοχές
•    Είδαν ότι υπάρχουν αντιδράσεις και συμμετοχή στην απεργία αποχή στη μεγάλη πλειοψηφία των προϊσταμένων νηπιαγωγείων αλλά ακόμα και σε σημαντικό αριθμό διευθυντών σε όλη τη χώρα

Δεν κατάφεραν να σπάσουν το μέτωπο αγώνα.

Τώρα προχωράνε στην απελπισμένη κίνηση να βγάλουν την απεργία παράνομη για να κάμψουν τη μαζική μας αντίδραση.

Δεν θα τους περάσει.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι αξιολογικοί μηχανισμοί έστειλαν προσκλήσεις για αξιολόγηση ακόμα και σε συναδέλφισσες που βρίσκονται σε άδεια κύησης, στον τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης ή σε άδεια ανατροφής! Αλήθεια, μπορούν να μας απαντήσουν οι «άριστοι» πιστοί της αξιολόγησης με ποιες διαδικασίες ακριβώς θα αξιολογούσαν τις συναδέλφους;

Στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας. 

Συνεχίζουμε ενωτικά, απεργιακά, αγωνιστικά, στο πλευρό των φοιτητών και των μαθητών, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Θα νικησουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search