• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλοι - ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 15/2 - Ψυχιατρείο

February 14, 2024 857

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.)

Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίες εδώ και έξι εβδομάδες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ: Το ν/σχ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην κατατεθεί. Έχει ήδη απορριφθεί! Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλοκ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, δείχνει την αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίζει ενωμένος και συσπειρωμένος ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση – δουλειά και ζωή με δικαιώματα σε όλη την Ελλάδα.

Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκαν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή και των εργαζομένων, ενώ η ΕΛΜΕ, μαζί με το ΣΕΠΕ και την Ένωση Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας, πραγματοποίησαν και εκδήλωση, με τη συμμετοχή καθηγητών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, σωματείων και φορέων, όπου εκφράστηκαν οι διάφορες επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του νόμου.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συνεχίζει στο δρόμο της οργάνωσης του Αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί θεωρούμε ότι ένα παιδί, έχει από δω και πέρα δύο δρόμους μπροστά του: ή να περάσεις τον εξεταστικό μαραθώνιο του Γενικού Λυκείου (Τράπεζα θεμάτων και στις τρεις τάξεις, Εθνικό απολυτήριο, Πανελλήνιες, ΕΒΕ) για να μπορέσει να μπει στο Πανεπιστήμιο ή να πάει σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όπου με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό να “αγοράσει” ένα πτυχίο, το οποίο θα του δίνει τα ίδια δικαιώματα, με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μια αντιδραστική τομή που έρχεται να ολοκληρώσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως αυτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση του άρθρου 16, θεσπίζοντας το πλαίσιο για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων δεκάδων ιδιωτικών κολλεγίων και παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα. Είναι αυτή η πολιτική που χρόνια τώρα προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης εις βάρος της παρεχόμενης ποιότητας των σπουδών, με το κόστος να εκτοξεύεται για να ανταπεξέλθει κανείς σε αυτές και με δεδομένη τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την απόκτηση του πτυχίου.

Η ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών θα επιφέρει άμεσο και συντριπτικό χτύπημα στα πτυχία μας, στα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων μεταξύ των οποίων και των χιλιάδων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Διευρύνεται έτσι το «super market» των λεγόμενων προσόντων και πιστοποιήσεων (που εκτοξεύτηκε με τον νόμο Γαβρόγλου) και στο βασικό πτυχίο.

Με τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα ενισχυθεί ακόμα παραπέρα η επιχειρηματική – κερδοσκοπική λειτουργία των δημόσιων Ιδρυμάτων, θα συμπαρασύρει τα δημόσια πανεπιστήμια στην υποβάθμιση της ποιότητας και των παροχών για να εξοικονομούν χρήματα.

Παράλληλα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που εργάζεται για 19 συνεχόμενα χρόνια ως συμβασιούχος(!!!) διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ και καταγγέλλουμε, συγχρόνως, την έναρξη ΕΔΕ εναντίον των μελών ΟΛΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και δύο μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ, που είναι κι αυτοί εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ για το «έγκλημα» τους να παραβρεθούν και να στηρίξουν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής τους Συνέλευσης, που προέτρεπε να προχωρήσουν -από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους- στον συμβολικό αποκλεισμό στο Κέντρο Λειτουργίας Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ)

Χρέος μας λοιπόν ως εκπαιδευτικοί, είναι μαζί με τους φοιτητές, τους Πανεπιστημιακούς, τον λαό συνολικά, να ορθώσουμε τείχος και να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να συρρικνώσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, όπως και τα δικά τους και δικά μας εργασιακά δικαιώματα. Να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί η ανώτατη εκπαίδευση στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θέλουν μισή γνώση, μισά δικαιώματα για τους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς εργαζόμενους. Για να μπορούν οι φοιτητές και αυριανοί συνάδελφοι να οργανώνουν ελεύθερα και την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, χωρίς το εκβιαστικό περιβάλλον που δημιουργούν οι επιχειρηματίες χορηγοί ή και μέτοχοι σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Χωρίς ΜΑΤ και ασφυκτικούς εσωτερικούς κανονισμούς που διασφαλίζουν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 12 μ.μ. Στο Ψυχιατρείο!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search