• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Καμάρα Παρασκευή 8/3 - 12μμ

March 08, 2024 807

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μ., ΚΑΜΑΡΑ

(3ωρη στάση της ΟΛΜΕ 8 – 11πμ και 3ωρη στάση από ΑΔΕΔΥ 11πμ – 2μμ)

Κάλεσμα από Γ΄& Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8Η ΜΑΡΤΗ:ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μ., ΚΑΜΑΡΑ

(3ωρη στάση της ΟΛΜΕ 8 – 11πμ και 3ωρη στάση από ΑΔΕΔΥ 11πμ – 2μμ)

ü ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!

ü ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ü ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

 

Η φετινή 8η Μάρτη είναι η ημέρα ψήφισης του απαράδεκτου νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που η κυβέρνηση τολμάει να φέρει προς ψήφιση μετά από 9 εβδομάδες αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος και απονομιμοποίησής του από όλη την κοινωνία.

Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης, η αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, και οι διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, ο αυταρχισμός τους απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, δεν είναι αποσπασματικά μέτρα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, δίνοντάς τη βορά στις «ανάγκες» της αγοράς.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών, με την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην φτωχοποίηση.

Συνεχίζεται το χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσω της βιομηχανίας των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Ημαθία, στην Λάρισα, κ.ά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται τον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων και τους εισαγγελείς, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συμπαραστέκονται έμπρακτα στους φοιτητές ασκεί διώξεις και τους εκπαιδευτικούς τους οδηγεί στα δικαστήρια Για 11η φορά το ΥΠΑΙΘΑ μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει ένα ανυποχώρητο αγώνα κατά της αξιολόγησης παράνομο και να επιβάλει την αξιολογική διαδικασία.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ!

Στις 8 Μάρτη βγαίνουμε ξανά στον δρόμο μαζικά και αποφασιστικά, με τους φοιτητ(ρι)ες και τους μαθητ(ρι)ες για δημόσια και δωρεάν παιδεία! Ο αγώνας ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης γίνεται στους δρόμους. Ο αυταρχισμός και η καταστολή, η λασπολογία απέναντι στη νεολαία και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ πέφτει στο κενό. Για 9η εβδομάδα οι φοιτήτριες/ες θα είναι στον δρόμο με δεκάδες καταλήψεις να είναι ακόμα σε ισχύ!

Μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και η παιδεία θα συνεχίσει να είναι δημόσιο αγαθό, αν θα σταματήσουμε τη φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στον επιθεωρητισμό που περικυκλώνει τα σχολεία και τους ίδιους και θα μείνουν χωρίς δικαιώματα, θα κριθεί από τη δυναμική, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων που γίνονται αυτήν την περίοδο και είναι σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης να κινηθούν από κοινού και να απαντήσουνε στις επιλογές της κυβέρνησης. Τα σχέδια της κυβέρνησης ΜΠΟΡΟΥΝ να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

Τώρα πρέπει να διευρυνθεί το μέτωπο με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και όλου του λαού μαζί με τη νεολαία για:

· Να μην περάσουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δημόσιο Πανεπισστήμιο και σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς, με εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές διεκδικήσεις έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του, πραγματικά δωρεάν χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα .

· Για κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια για όλο το λαό. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ελίτ στην πλάτη του λαού και με την εκμετάλλευση των αναγκών για Υγεία, Νερό, ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ

· Για να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματος για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και να κηρύξουν τώρα νέα απεργία συμπόρευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε όλο το λαό να βγει στο δρόμο στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση.

Για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών, για αυξήσεις στους μισθούς, καταπολέμηση της ακρίβειας, το ωράριο, τη σύνταξη, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ/όχι στην «ελεύθερη επιλογή σχολείων» και το «εθνικό απολυτήριο, την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση!

Να προχωρήσουμε σε πολύμορφο αποφασιστικό αγώνα τώρα! Συμμετέχουμε στις 8/3, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα, στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη στις 12μ. στην Καμάρα. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 8 – 11πμ και η ΑΔΕΔΥ 3ωρη στάση από 11πμ – 2μμ. Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ που γίνονται αυτές τις μέρες και η ΓΣ των προέδρων στις 9/3 να αποφασίσουν κλιμάκωση και αγώνα διαρκείας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους Π.Ε. να επαναπροκηρύσσουν την απεργία αποχή και τις στάσεις εργασίας από την αξιολόγηση! Ο άκρατος κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα μας υποτάξει!

Η ψυχή του αγώνα κατά της αξιολόγησης πρέπει να συνεχίσουν να είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, και να συνεχίσουν να βαδίζουν το δρόμο του αγώνα, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα!

Όλοι μαζί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε

την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική τους! Αποφασιστικός αγώνας τώρα μέχρι τη νίκη!

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ü ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μ., ΚΑΜΑΡΑ (3ωρη στάση της ΟΛΜΕ 8 – 11πμ και 3ωρη στάση από ΑΔΕΔΥ 11πμ – 2μμ)

ü ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Νσχ. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!

ü ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ü ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2 ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Η περίοδος που βρισκόμαστε δεν σφραγίζεται μόνο από μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, κ.ά.) και την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024, αλλά σφραγίζεται και τους αγώνες των φοιτητών και των αγροτών.

Ο αγώνας των φοιτητών με καταλήψεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων και μαθητών, είναι ελπιδοφόρος για όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Οι αγώνες των φοιτητών, η μεγαλειώδης πανεργατική, πανεκπαιδευτική, παλλαϊκή απεργία στις 28/3 και τα μαζικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, να γίνουν η αρχή για κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική, πανεκπαιδευτική απεργία που πρέπει να κηρύξουν τώρα τα σωματεία μας, μέχρι την νίκη των αγώνων μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, των αγροτών, των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας.

Μπαράζ αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών μέτρων

· Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης, η αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, και οι διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, ο αυταρχισμός τους απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, δεν είναι αποσπασματικά μέτρα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, δίνοντάς τη βορά στις «ανάγκες» της αγοράς.

· Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών, με την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην φτωχοποίηση.

· Συνεχίζεται το χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσω της βιομηχανίας των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Ημαθία, στην Λάρισα, κ.ά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όποιους

αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων τους εισαγγελείς, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια ασκεί διώξεις γιατί συμπαραστέκονται έμπρακτα στους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς ως συνήθως τους οδηγεί στα δικαστήρια. Χθες για 11η φορά το ΥΠΑΙΘΑ μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει ένα ανυποχώρητο αγώνα κατά της αξιολόγησης παράνομο και να επιβάλει την αξιολογική διαδικασία.

Ταυτόχρονα το ΥΠΑΙΘΑ ψηφίζει στις 8/3 το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος και προσπαθεί να μετατρέψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε την επέλαση μέτρων!

Μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και η παιδεία θα συνεχίσει να είναι δημόσιο αγαθό, αν θα σταματήσουμε τη φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στον επιθεωρητισμό που περικυκλώνει τα σχολεία και τους ίδιους και θα μείνουν χωρίς δικαιώματα, θα κριθεί από τη δυναμική, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων που γίνονται αυτήν την περίοδο και είναι σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης να κινηθούν από κοινού και να απαντήσουνε στις επιλογές της κυβέρνησης.

Οι φοιτητές, παρά την καταστολή και τις συκοφαντίες βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες σε κινητοποιήσεις, ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής και τις στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη, δείχνουν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και θα συνεχίσει να τη δίνει αν τα σωματεία συνεχίσουν τον αγώνα.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και να κηρύξουν τώρα νέα απεργία συμπόρευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Να προχωρήσουμε σε πολύμορφο αποφασιστικό αγώνα τώρα! Συμμετέχουμε στις 8/3, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα, στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη στις 12μ. στην Καμάρα. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 8 – 11πμ και η ΑΔΕΔΥ 3ωρη στάση από 11πμ – 2μμ. Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ που γίνονται αυτές τις μέρες και η ΓΣ των προέδρων στις 9/3 να αποφασίσουν κλιμάκωση και αγώνα διαρκείας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους Π.Ε. να επαναπροκηρύσσουν την απεργία αποχή και τις στάσεις εργασίας από την αξιολόγηση! Ο άκρατος κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα μας υποτάξει! Η ψυχή του αγώνα κατά της αξιολόγησης πρέπει να συνεχίσουν να είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, και να συνεχίσουν να βαδίζουν το δρόμο του αγώνα, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα!

Όλοι μαζί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε

την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική τους! Αποφασιστικός αγώνας τώρα μέχρι τη νίκη!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                 Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης    Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search