• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διαμαρτυρία τη Δευτέρα 12/2 για το κλείσιμο των τριών ειδικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη

February 11, 2024 723

Σε μια συμβολική κινητοποίηση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μαθητών ενάντια στη διάλυση τριών ειδικών σχολείων στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί.

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη του, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΕΛΤΕΕ, Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων, να συμμετέχουν μαζικά  στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  12/2/2024 στις 11.30π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους,  ενάντια στη διακοπή λειτουργίας των τριών ειδικών σχολείων της Θεσσαλονίκης και να διαμαρτυρηθούμε για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Παιδείας, τα οδηγούν σε διάλυση.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού – Ειδικού Εκπαιδευτικού – Βοηθητικού προσωπικού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη η κινητοποίηση θα έχει συμβολικό χαρακτήρα με τίτλο: «Η κηδεία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη και της Ειδικής Αγωγής» από όλους τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς: Δήμο, ΥΠΑΙΘΑ, Κυβέρνηση.

Η παρουσία όλων θα είναι πολύτιμη!

Ζητάμε άμεσα λύση για την ασφαλή στέγαση των τριών σχολείων!

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                                                       Η γραμματέας

Τριανταφυλλιά Αρβανίτη                                                        Ελένη Τσαγρή

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,

ΕΕΠ, ΕΒΠ ΤΟΥ 2ΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα μαθητές με ειδικές ανάγκες, οι γονείς τους, εκπαιδευτικοί, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό είναι ανάστατοι μετά την πρωτοφανή και αδιανόητη απόφαση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για κλείσιμο 3 σχολείων που συστεγάζονται, του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, αλλά και το αδιέξοδο που εμφανίζεται για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων, παρά τις προτάσεις και τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί. Τα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και τα προβλήματα που χρονίζουν, ήρθαν στο προσκήνιο με τους αγώνες μας και απαιτούν λύσεις.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ως λύση το κλείσιμο 3 ειδικών σχολείων και το διαμοιρασμό των παιδιών σε άλλα ειδικά σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη πολλά και οξυμμένα προβλήματα. Με δεδομένη την μεγάλη δυσκολία προσαρμογής, θα δημιουργηθούν πρόσθετες δυσκολίες στους μαθητές, τις οικογένειές τους και στο προσωπικό, καθώς οι μαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία έχουν ήδη ξεπεράσει σε αριθμό τα όρια που προβλέπονται.

Όσο αφορά τα ειδικά σχολεία της Ε ΕΛΜΕ, το ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου Κορδελιού και το ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά αντιμετωπίζουν ήδη οξυμένα προβλήματα. Η απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού που δεν διαθέτει ούτε ράμπα για μαθητές σε αμαξίδια και καλείται να αντιμετωπίσει σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες την εκπαίδευση μαθητών με ειδικά προβλήματα, είναι γνωστή σε ΥΠΑΙΘΑ, Δημοτική Αρχή Κορδελιού – Ευόσμου, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφέρειας, Περιφερειακή Αρχή Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόλο που υπήρξαν και εισαγγελικές παρεμβάσεις για την ακαταλληλότητα του κτηρίου, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις ούτε για προσωρινή λύση με μετεγκατάσταση του σχολείου σε άλλες ενοικιαζόμενες αίθουσες, ούτε μόνιμης λύσης με τη δημιουργία νέου κτηρίου. Συνθήκες έντονων προβλημάτων έχουν δημιουργηθεί και επικρατούν και στο ΕΕΕΕΚ – Π. Μελά λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών, του ΕΕΠ και του ΕΒΠ που δεν επαρκούν να καλύψουν τη φροντίδα του μεγάλου αριθμού μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, καθώς και να αντιμετωπίσουν αυξημένα περιστατικά με τα οποία καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι.

• Διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο. Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για τα ειδικά σχολεία που έχουν προβλήματα. Άμεση ανέγερση νέου σχολείου που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού και άμεση λύση προσωρινής λειτουργίας σε κτίριο που θα τηρεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

• Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση: Δέσμευση ότι δεν θα κλείσουν τα 3 ειδικά σχολεία της Πυλαίας και δεν θα γίνει διαμοιρασμός των παιδιών. Η συνεισφορά του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων αυτών στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικά προβλήματα είναι μεγάλη και δεν πρέπει να ανακοπεί. Να γίνουν αποδεκτές οι αποφάσεις των ειδικών σχολείων, τα οποία λόγω των

οξυμένων κτηριακών και άλλων προβλημάτων τους, δεν μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών τους.

• Επείγουσα συνάντηση με πρωτοβουλία του Υφυπουργού του ΥΜΑΘ με όλους τους υπεύθυνους και τη συμμετοχή των σωματείων μας και των γονιών και να υπάρξουν λύσεις με την ευαισθησία που αρμόζει στους μαθητές με ειδικά προβλήματα και τις οικογένειές τους. Διοργανώνουμε μαζική συγκέντρωση την ημέρα αυτή εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ και φορέων έξω από το Υπουργείο.

• Με δεδομένο το τελεσίγραφο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για κλείσιμο του σχολείου στις 19/2, προωθούμε την πρόταση – κραυγή αγωνίας του συλλόγου του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας ως έσχατη λύση, η οποία κατατέθηκε στην τελευταία συνάντηση με το Υπουργείο από εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                    Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης             Σοφία Στεφανίδου

Η ανακοίνωση της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο σχολείων ειδικής αγωγής

Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους και τους ενδιαφερόμενους φορείς να στηρίξουν την συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου,   την Δευτέρα 12/2/2024 στις 11:30π.μ. στο Άγαλμα  Βενιζέλου ενάντια στα σχέδια των αρμοδίων φορέων για  την διάλυση τριών ειδικών σχολείων και την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής. 

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 2μμ.                            

 

                                                      Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                Ο γραμματέας

Χρύσα Κοφίνα                                         Αντώνης Τσούκας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search