• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

“Καψόνια και “τιμωρίες” σε εκπαιδευτικούς από Διευθυντή σχολείου!

March 10, 2024 2566

Η Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει τη στάση του Διευθυντή του 43ου Γυμνασίου προς τους εκπαιδευτικούς που κάνουν στάση εργασίας.

«Πρόκειται για μια επίδειξη αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, που όχι μόνο δε σέβεται ότι ο/η συνάδελφος που δηλώνει στάση, στερείται ένα μέρος από το μεροκάματό του, για να διεκδικήσει κάτι προς όφελος του κλάδου και της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αλλά προσπαθεί να τον/την υποβάλει και σε ένα είδος “καψονιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι σε σχολείο της ΕΛΜΕ μας συμβαίνουν ανήκουστα πράγματα! Όπως μας κατήγγειλαν συνάδελφοι, ο Διευθυντής του 43ου Γυμνασίου ζητάει από τους/τις συναδέλφους που κάνουν στάση εργασίας, να παραμένουν τις υπόλοιπες ώρες στο σχολείο. Αν δηλαδή ένας/μία συνάδελφος κάνει στάση εργασίας 11:00 - 14.00, διότι αυτό είναι το διδακτικό τους ωράριό, ο διευθυντής αξιώνει να πηγαίνει από την πρώτη ώρα.

Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να ζητάει κάτι τέτοιο! Η απαίτηση αυτή είναι όχι μόνο αυθαίρετη, όχι μόνο πανελλαδική πρωτοτυπία, αλλά είναι ξεκάθαρα τιμωρητική προς τους/τις συναδέλφους που αγωνίζονται. Πρόκειται για μια επίδειξη αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, που όχι μόνο δε σέβεται ότι ο/η συνάδελφος που δηλώνει στάση, στερείται ένα μέρος από το μεροκάματό του, για να διεκδικήσει κάτι προς όφελος του κλάδου και της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αλλά προσπαθεί να τον/την υποβάλει και σε ένα είδος “καψονιού”! Να υπενθυμίσουμε στο διευθυντή του 43ου Γυμνασίου ότι η συνδικαλιστική διαμαρτυρία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα από το σύνταγμα και ούτε διώκεται, ούτε τιμωρείται. Επίσης, από το μετεμφυλιακό κράτος μας χωρίζει σχεδόν ένας αιώνας.

Η ΕΛΜΕ ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη απαίτηση δε βασίζεται σε κανέναν νόμο και κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να υπακούει σε αυθαίρετες αξιώσεις διευθυντών.

Τέλος, να τονίσουμε ότι κανένας/καμία συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος/-η να παραμένει 8-14.00 στο σχολείο. 8:00 - 14.00 είναι το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, όχι το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι/-ες να παραμένουν στο σχολείο κατά το διδακτικό τους ωράριο. Μπορούν να παραμείνουν επιπλέον ώρες (κατ’ ανώτατο 30 την εβδομάδα) προκειμένου να φέρουν εις πέρας τις εργασίες που αναφέρει ο νόμος, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι υποχρεωμένοι/-ες να παραμείνουν στο σχολείο, ενώ δεν έχουν εργασία, ούτε να υπακούν σε “καψόνια και “τιμωρίες”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search