• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στρώνουν το δρόμο σε νέα δίωξη - Όλες -οι στη διαδήλωση Πέμπτη 21/3 - Πλ. Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

March 14, 2024 782

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

Στρώνουν τον δρόμο σε νέα δίωξη σε βάρος του Γ. Καββαδία - καλείται σε… διευκρινίσεις!

Δεν θα σταματήσουν οι διώξεις αν δεν τις σταματήσουμε!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 21/3, 18:30,

ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της προσπάθειας τρομοκρατίας στον Πειραιά προστέθηκε την Τρίτη 12/3 σε βάρος του συντρόφου μας Γ. Καββαδία με την παραλαβή του σχετικού έγγραφου. Μια ακόμα απόπειρα δίωξης, η δωδέκατη (;) στον Πειραιά, μια ακόμα, η πέμπτη (;) σε βάρος του σ. Γ. Καββαδία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!

Αυτή τη φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» για απόσπασμα άρθρου με τίτλο: «Βιαστική διευθύντρια στέλεχος της ΔΑΚΕ μπήκε στην τάξη για αξιολόγηση!». Είναι φανερό ότι χρησιμοποιούν τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης ως κομματικό εργαλείο τιμωρίας όσων αντιστέκονται στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και ασκούν κριτική σε (και «συνδικαλιστικά») στελέχη της, ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ονόματα. Τέτοια πρεμούρα που δείχνει ότι ο στόχος της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης της έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης συνοδεύεται από μπόλικες δόσεις γραφικότητας.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι φανερά η διοίκηση διεκδικεί να έχει… λόγο και για τις καταγγελίες που αφορούν την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη!

Να θυμίσουμε σε όσους έχουν κηρύξει το… τέλος των διώξεων στον Πειραιά, διαδίδοντας συνειδητά ψέματα, ότι υπάρχουν:

· 4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA.

· 2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμε-τοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έ-μπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία.

· 3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή τη μήνυση, που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά, διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.

· 2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από τη ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμε-νης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου.

Είναι γεγονός ότι όλες αυτές οι διώξεις είναι κομμάτι του συνολικότερου χτυπήματος στη δράση των σωματείων, στο δικαίωμα στη διαδήλωση, στην απεργία και την κινητοποίηση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα αξιοποιούνται όλοι οι διοικητικοί και δικαστικοί μηχανισμοί προκειμένου αγωνιστές εκπαιδευτικοί να βρεθούν όμηροι σε πειθαρχικά και δικαστικές αίθουσες. Αξιοποιούνται διάφορες αντιδραστικές διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα καθώς και το αντισυνδικαλιστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ).

Φυσικά, διώξεις υπάρχουν σε πολλούς κλάδους εργαζομένων που αγωνίζονται. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα: του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ που απολύθηκε λόγω συμμετοχής του σε κινητοποίηση του συλλόγου, ενώ πραγματοποιείται και ΕΔΕ σε ολόκληρο το ΔΣ, των διώξεων συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρε-μπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, της δίωξης του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας, της δίωξης του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στον Όμιλο του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ). Και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Όλες αυτές οι διώξεις συνδέονται με το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής των φοιτητικών αγώνων, χτυπή-ματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Στηρίζονται πάνω στους αντιδραστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στην συνδικαλιστική και πολιτική δράση (Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ).

Είναι υπόθεση του κινήματος, των εργαζομένων, της νεολαίας, να δώσουν απάντηση στον δρόμο. Οι διώξεις αφορούν όλη την κοινωνία, αφού στοχεύουν στη δημιουργία ενός κλίματος φόβου για να μη σηκώνει κανείς κεφάλι την επόμε-νη μέρα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

· ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/3, 18:30 στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search