• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συλλαλητήριο 16 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού - Άγαλμα Βενιζέλου, 12μ.

March 16, 2024 756

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο 16 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Άγαλμα Βενιζέλου, 12μ.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Για να σταματήσουν οι μαζικές δολοφονίες στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο, για να μπει τέλος στο ρατσισμό, στη φασιστική απειλή, για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη! Οι δολοφόνοι 57 ανθρώπων, νέων παιδιών στα Τέμπη έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο και άφησαν να καούν ζωντανοί 27 πρόσφυγες στη Δαδιά του Εβρου! Απαιτούμε δικαιοσύνη, άσυλο και δικαίωση των οικογενειών των προσφύγων με την τιμωρία των υπεύθυνων.

Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστ(ρι)ών χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικές προϋποθέσεις. Για να σταματήσει η ομηρία από τους εργοδότες που εισήγαγε η τροπολογία “Καιρίδη” για νομιμοποίηση με το σταγονόμετρο λογαριάζοντας τις ανάγκες των επιχειρηματιών για φτηνό εργατικό δυναμικό και όχι των μεταναστών που απαιτούν νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα.

Για κατάργηση των απάνθρωπων προϋποθέσεων της νομοθεσίας Κατρούγκαλου που δίνει συντάξεις πείνας ή ακόμα και αρνείται τις συντάξεις όσων μεταναστών δεν μπορούν να αποδείξουν νόμιμη διαμονή τουλάχιστο 20-25 ετών στην χώρα. Για ίσα κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Η ενότητα των εργαζομένων και η απαίτηση από τα συνδικάτα να εντάξουν κάθε εργάτη και εργάτρια στις τάξεις τους είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να ζούμε από τον μισθό μας, για να μην υπονομεύονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να στηρίζονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία και για να παίρνουμε αξιοπρεπείς συντάξεις.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις (pushbacks) στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και να δοθεί άσυλο και στέγη σε κάθε κατατρεγμένο/η προσφυγ(ισσ)α που αναζητά καταφύγιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ενάντια στο ρατσιστικό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που νομιμοποιεί την άρνηση υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ και την αντικαθιστά με οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής που θα τους κρατούν φυλακισμένους. Ενώ αρνείται ακόμα και την παροχή διεθνούς προστασίας στα θύματα του πολέμου μέσω της επίκλησης “ανωτέρας βίας” από κυβερνήσεις όπως της Ελλάδας. Ενώ, παρόλες τις καταγγελίες και τα αδιάσειστα στοιχεία, αρνούνται την εγκληματική κρατική τους ευθύνη σε μαζικές δολοφονίες ανθρώπων όπως στην περίπτωση των εκατοντάδων πνιγμένων προσφύγων της Πύλου.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά με εξασφάλιση ασφαλών διόδων εισόδου στην ΕΕ, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες που εκείνοι/ες επιθυμούν, παροχή ασύλου και στέγης και κλείσιμο των απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων. Την ώρα που

η σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα με πάνω από 27.000 καταγεγραμμένους νεκρούς μέχρι στιγμής, απαιτούμε την άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ισραηλινών δυνάμεων από την Γάζα και το άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ για κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα πολέμου.

Στις 16 Μάρτη απαιτούμε να παραμείνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και να τεθούν εκτός νόμου όλες οι φασιστικές συμμορίες. Να μην έχουν οι φασίστες καμία θέση στη δημόσια σφαίρα, την πολιτική ζωή και τον δημόσιο χώρο. Η επίθεση στα δύο τρανς άτομα στη Θεσ/νίκη δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά δράση οργανωμένης ομάδας φασιστοειδών, λίγα μέτρα μόλις από το Αστυνομικό Τμήμα. Η τρανσοφοβική επίθεση δεν αποτελεί πράξη «ανώριμων» νεαρών αλλά φασιστών που επιχειρούν να δώσουν συνέχεια στις επιθέσεις που οργάνωσαν σε σχολεία.

Είμαστε με τον αγώνα για δικαιοσύνη για τα θύματα της Πύλου, των Τεμπών, για τον Ζακ/Zackie Oh Κωστόπουλο. Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι του Μιχάλη Κατστούρη στην Φιλαδέλφεια και του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη.

Εργαζόμενοι και νεολαία, ντόπιοι και μετανάστες χρειάζεται να υψώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς- εχθρούς μας. Τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις κυβερνήσεις και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που μας καταδικάζουν να ζούμε σε συνθήκες ραγδαίας φτωχοποίησης και καταστολής.

Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Πλήρης νομιμοποίηση των μεταναστών. Ίσα δικαιώματα για όλους

Στη φυλακή οι ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου

Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί

Λευτεριά στη Παλαιστίνη – Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο – Πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος               Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης     Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search