• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλες -οι σήμερα (Πέμπτη 21/3) 18.30 στη διαδήλωση ενάντια στις διώξεις - Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

March 21, 2024 796

Εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία συμμετέχουν και στηρίζουν τη σημερινή (Πέμπτη 21/3) και ώρα 6.30 κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά

Τη διαδήλωση στηρίζουν τα σωματεία:

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, ΣΕΠΕ Πειραιά «Πρόοδος», ΣΕΠΕ Αργοσαρωνικού, ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου», ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ΠΕΝΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Επίσης οι παρακάτω κινήσεις:

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, δημοτικό σχήμα "Ανυπότακτος Κορυδαλλός", πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία, Αγωνιστικές Κινήσεις, Εκπαιδευτικός Όμιλος Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου, ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά», δημοτική κίνηση «Ανταρσία στο Λιμάνι», Ταξική Αντεπίθεση, Διαρκής Αγώνας, Πρωτοβουλία εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ, ΚΕΔΔΑ (Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη).

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω ανακοινώσεις

 Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας Α

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΠΕΜΠΤΗ 21/3/2024, 6.30μμ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου και άλλων φορέων και καλούμε στην κινητοποίηση της Πέμπτης 21-3-24, 6:30μμ, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις, που πλέον για τους εκπαιδευτικούς πλησιάζουν τις 20 πανελλαδικά, όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά φαίνεται ότι αποτελούν πλέον μια κανονικότητα, τμήμα και αυτές της «κανονικότητας» που πάει τα σωματεία και τις απεργίες τους στα δικαστήρια, που ασκεί διώξεις σε αγωνιζόμενους φοιτητές, που βάζει τα ΜΑΤ να σπάνε φοιτητικές καταλήψεις.

Τελευταίο δείγμα αυταρχισμού και αντισυνδικαλιστικού μένους, στο οποίο πρωταγωνιστούν η κυβέρνηση, ΜΜΕ και ακροδεξιοί, είναι η δρομολόγηση της απόλυσης διοικητικού υπαλλήλου-συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ.

Η παύση της δίωξης του προεδρείου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δείχνει ότι ο δρόμος του αποφασιστικού αγώνα με αίτημα την άρση των διώξεων, είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος.

Επίσης φωτογραφική θεωρούμε και την αλλαγή στον νέο ποινικό κώδικα. Στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα προστίθενται παρ. 4 και 5 ως εξής:

«4. Όποιος εισέρχεται σε δομές …. τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.

5. Με τις ποινές της παρ. 4 τιμωρείται όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών διαταράσσει τη λειτουργία του.»

Να θυμίσουμε ότι η ποινική δίωξη, μέσω αυτεπάγγελτης δίωξης, που ενδέχεται να ασκηθεί στους 4 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA, πέρυσι τον Μάιο, αφορά την κατηγορία "διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας". Γιατί; Γιατί έπεισαν συναδέλφους τους να κάνουν στάση εργασίας και, όπως είναι λογικό, "διαταράχθηκε η λειτουργία" του σχολείου... Και φώναξαν και συνθήματα. Να και οι φωνασκίες που ποινικοποιεί ο νέος ΠΚ.

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εκπαιδευτικούς, την Πέμπτη 21/03 18.30 στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, να δυναμώσουν την απαίτηση για να αποσυρθούν όλες οι διώξεις.

Απόσυρση όλων των συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων!

- Να μη γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω! Να μην μπει στον γύψο η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών!

- Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, την διαμαρτυρία, την διεκδίκηση!

- Παλεύουμε για δημόσιο σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και

κατηγοριοποιήσεις, με εκπαιδευτικούς με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

 

Να σταματήσουν τώρα

ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις των εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε αγωνιζόμενους/ες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Με καταστολή και αυταρχισμό επιδιώκει να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης . Εναντίον του εκπαιδευτικού κινήματος αξιοποιεί τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί διαχρονικά, τις αλλεπάλληλες προσφυγές του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια, αλλά και την προσπάθεια τρομοκράτησης με παραπομπές σε πειθαρχικά, κλήσεις από εισαγγελείς και Ε.Δ.Ε., κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις κ.ά..

Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατώντας να πείσει για τις πολιτικές που ακολουθεί και μπροστά στην μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών σε αυτή που βάζει σε κίνδυνο την εφαρμογή της, επιτίθεται σε όσες/ους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις! Είναι φανερό ότι το υπουργείο επιδιώκει οι διωκόμενοι συνάδελφοι να καταστούν όμηροι και παραδείγματα “προς αποφυγήν” για τον κλάδο μπροστά στις κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικά με αιχμές τα ΑΕΙ και την Τεχνική Εκπ/ση και Κατάρτιση (ΤΕΕ/ΕΕΚ), αλλά και απέναντι στις επισκέψεις/επιθέσεις των αξιολογητών στα σχολεία μας.

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους. Θέλουν να εξοντώσουν ακόμη και οικονομικά τους συναδέλφους με την απειλή της αργίας!

Το ζήτημα των διώξεων αφορά το σύνολο του κλάδου και των εκπαιδευτικών σωματείων που με την αλληλεγγύη και τη μαζική τους κινητοποιήση, αποτελούν την μόνη ασπίδα προστασίας των συναδέλφων/ισσων .

Απαιτούμε:

· να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών για την συνδικαλιστική τους δράση και την συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους

· να τεθούν εδώ και τώρα οριστικά στο αρχείο όλες οι παραπομπές εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που αφορούν την συνδικαλιστική τους δράση και την συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους

· κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

- την Πέμπτη 21 Μάρτη, στις 6.30 μμ στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που διοργανώνεται από εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, ενάντια στις διώξεις του ΔΔΕ Πειραιά.

- Πέμπτη 28 Μάρτη, στις14.00, στο Υπουργείο Παιδείας που διοργανώνεται από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Κάλεσμα συγκέντρωσης. Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, Πέμπτη 21/3, 6.30 μμ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΠΕΜΠΤΗ 21/3 18:30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ  ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα στήνονται πειθαρχικά και δίκες ενάντια σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και  κομμάτια της νεολαίας που αγωνίζονται! Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία διώξεων που στοχεύει την συνδικαλιστική και πολιτική  δράση.

Μόνο σε βάρος εκπαιδευτικών υπάρχουν τα τελευταία χρόνια πολλές παραπομπές σε  πειθαρχικά, σύρσιμο στα δικαστήρια και κάλεσμα σε απολογία για την συνδικαλιστική και πολιτική τους  δράση. Παραπτώματα; Η συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις  κυβερνητικές πολιτικές στην εκπαίδευση ή σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί  διώκονται ακόμα και για τη δημόσια διατύπωση άποψης!  

Διώξεις υπάρχουν σε κάθε κλάδο εργαζομένου που αγωνίζεται.

Χαρακτηριστικά είναι τα  παραδείγματα: του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ που απειλείται με απόλυση, λόγω συμμετοχής του σε  κινητοποίηση του συλλόγου του στον οποίο είναι πρόεδρος (και πραγματοποιείται και ΕΔΕ σε όλο το ΔΣ), των διώξεων συνδικαλιστών της  ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα  πανεργατικής απεργίας, της δίωξης προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας,  από την Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας,  της δίωξης του  πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων της Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ). 

Και ο κατάλογος συνεχίζεται...  

Όλες αυτές οι διώξεις συνδέονται με το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής των φοιτητικών  αγώνων, χτυπήματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Στηρίζονται πάνω σε όλους τους  αντιδραστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στην συνδικαλιστική και  πολιτική δράση (ν. Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ).  

 Είναι υπόθεση του κινήματος, των εργαζόμενων, της νεολαίας, να δώσει απάντηση στο δρόμο. Οι  διώξεις αφορούν όλη την κοινωνία αφού στοχεύουν στη δημιουργία ενός κλίματος φόβου για να μην  σηκώνει κανείς κεφάλι την επόμενη μέρα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!  

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search