• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές

March 27, 2024 456

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Μάρτης 2024

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

ΑΜΕΣΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Προεπισκόπηση εικόνας

Μετά τη μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη. Μετά από τις απανωτές μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τώρα κλιμακώνει κυβέρνηση και υπουργείο την επίθεση της αξιολόγησης. Αφού έβγαλε για 13η φορά την απεργία - αποχή παράνομη στα δικαστήρια, σκληραίνει τη στάση της, εξαπολύει απειλές, αξιοποιεί και επικαλείται όλο το αντιδραστικό ποινικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει το προηγούμενο διάστημα. Η παρεμπόδιση αξιολόγησης είναι «φωνασκίες» σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Επιχειρούν έτσι να σπάσουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, την άρνηση να συναινέσουν στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούνται. Της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της έντασης των ταξικών φραγμών και της διάλυσης κάθε δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Άλλωστε μετά τον νόμο για τα ιδιωτικά έρχεται το λεγόμενο εθνικό απολυτήριο. Δηλαδή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις, για να αποθαρρυνθούν από νωρίς οι μαθητές από την προοπτική μέχρι και του Λυκείου. Και στο βάθος ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Αυτή η επίθεση του συστήματος συνοδεύεται και από την απαραίτητη... τρομοκρατία. Χέρι - χέρι με την ποινικοποίηση των αγώνων πάει η υστερία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων εκπαιδευτικών που συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Όλο αυτό το πλαίσιο άλλωστε φανερώνει ότι η μόνη πραγματική ασπίδα που έχουμε απέναντι στην επίθεση του συστήματος είναι η μαζική και αποφασιστική μας συμμετοχή στην πάλη. Δεν υπάρχουν πια αυταπάτες για «κάλυψη» και τερτίπια για να δοθεί αγώνας χωρίς να ενοχλήσουμε. Για αυτό μας εμπνέει και μας δυναμώνει η μαζική συμμετοχή συναδέλφων (ιδιαίτερα από τον Πειραιά) στην κινητοποίηση καταγγελίας των διώξεων την Πέμπτη 21/3 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στο φόντο όλων αυτών βρίσκεται και η γενικότερη επίθεση στον λαό και στη νεολαία. Η φτωχοποίηση μέσω της ακρίβειας. Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή αλλά και γενικότερα.

Αυτά είναι που παράγει η επίθεση του συστήματος. Για αυτό πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να βάλει φρένο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι να οργανώσουμε τους αγώνες μας.

Αν κάτι έχει φανεί εδώ και καιρό είναι ότι πρέπει να ξεδιπλωθεί ένας αγώνας, που θα αξιοποιεί την απεργία - αποχή και τις στάσεις εργασίας στις επισκέψεις των αξιολογητών, αλλά κυρίως ένας αγώνας απεργιακός και με διαδηλώσεις που θα θέσει στο επίκεντρό του την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών.

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Μάρτης 2024 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αυτή τη συζήτηση που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΟΛΜΕ - ΔΟΕ) αποφεύγουν και εχθρεύονται εδώ και καιρό να την ανοίξουν πρέπει να την επιβάλουμε εμείς με την παρουσία και συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις!

Να ανοίξουμε τη συζήτηση για να στηθεί και να κλιμακωθεί ένας μεγάλος αγώνας από τον κλάδο με απεργίες, επιτροπές αγώνα, απεργιακά ταμεία και διαδηλώσεις! Με στόχο να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στην εκπαίδευση!

Να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης για την ανατροπή της επίθεσης. Είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορούμε να βαδίσουμε. Για αυτό απαιτείται η μαζική συμμετοχή και συμβολή του καθένα μας. Στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων για να επιβάλουμε τη συνέχεια και να αποτρέψουμε το κλείσιμο. Στους δρόμους για να συγκροτήσουμε τη δική μας φωνή απέναντι στην προπαγάνδα και στα ψέματα του συστήματος και των ΜΜΕ του. Μπορούμε να νικήσουμε!

· Κάτω ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

· Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις.

· Ανατροπή της αξιολόγησης - Στον δρόμο με απεργία και πάλη μαζική, η αξιολόγηση θα ανατραπεί. Η μαζικότητα είναι η μεγαλύτερη ασπίδα μας.

· Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

· Πλήρη δικαιώματα όλων σε ασφάλιση - περίθαλψη.

· Ανατροπή όλου του πλαισίου ταξικών φραγμών (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, «Εθνικό Απολυτήριο», τηλε-«εκπαίδευση»).

· Ανάκληση όλων των διώξεων - Να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους αγώνες και την απεργία.

Ø ΑΜΕΣΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΒΗΜΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ø ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ø ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Ø ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ που θα υλοποιούν τις αποφάσεις και θα απλώνουν τον αγώνα παντού. ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ συμμετέχουμε και συμβάλουμε στη μάχη.

Ø Επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής από ΟΛΜΕ.

Ø Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ προκηρύσσει τώρα απεργία - αποχή.

Ø Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στα σχολεία σε περιπτώσεις επισκέψεων αξιολογητών. Δημιουργούμε εστίες αγώνα σε όλα τα σχολεία.

Ø Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων με τα σωματεία -και όσα θα προστεθούν- με αντίστοιχες αποφάσεις. Για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων στους δρόμους των πόλεων ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, ενάντια στη βιομηχανία διώξεων και για τα επόμενα βήματα.

Ø Οργάνωση και προετοιμασία στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία όπου θα γίνουν εξετάσεις PISA.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search