• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η ΔΑΚΕ να αφήσει τις υποκριτικές ευθιξίες και να απολογηθεί για τη συνεργασία της με τη Διοίκηση στις διώξεις

March 27, 2024 711

"Για μια ακόμα φορά τη στολή του επιλοχία φόρεσε η ΔΑΚΕ Πειραιά για να υπερασπίσει τον λοχαγό της και τα αφεντικά της. Μας έχει συνηθίσει η ΔΑΚΕ Πειραιά να εκδίδει ανακοινώσεις, κυρίως, για να επιτεθεί σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς - αγωνιστές λειτουργώντας ως το alter ego της κυβέρνησης, της υπουργού και του ΔΔΕ. Ενώ διώκονται από τον ΔΔΕ μέλη της ΕΛΜΕ με λογικές που μας πάνε 70 χρόνια πίσω, δεν ψηφίζουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη στήριξη των συναδέλφων και βεβαίως δεν πατάνε το πόδι τους στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Αποτελεί ουσιαστικά τον δούρειο ίππο της διοίκησης και του εργοδότη, του υπουργείου."

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) Και συνεχίζει:

"Όσο για το άρθρο του συναγωνιστή μας Γιώργου Καββαδία που βρίσκεται στο στόχαστρο έχοντας πάντα το θάρρος της γνώμης να θυμίσουμε ότι ως ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είχαμε καταγγείλει τη σκευωρία για τη δίωξη τεσσάρων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου για τις εξετάσεις PISA. Γράφαμε ότι την «έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που διεξήγαγε το γνωστό -καθόλου τυχαίο- στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά."

Στο τέλος τονίζει:

"Είναι τόσο μεγάλο το θράσος της ΔΑΚΕ που ταυτίζεται απόλυτα και αποτελεί προέκταση των διωκτικών μηχανισμών, αφού ζητά από τον «αρθρογράφο να καταθέσει άμεσα στο Διοικητικό - Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πειραιά, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά…»! Για αυτό, λοιπόν, στο σπίτι του… χαφιέ δεν μιλάνε για… κουκούλα!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΔΑΚΕ να αφήσει τις υποκριτικές ευθιξίες και να απολογηθεί για τη συνεργασία της με τη Διοίκηση στις διώξεις

Με περίσσιο θράσος η ΔΑΚΕ Πειραιά καλεί τον «αρθρογράφο του κειμένου με τίτλο: «Κάτω στον Πειραιά: Βιαστική διευθύντρια στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. μπήκε στην τάξη για αξιολόγηση.», να “λογοδοτήσει” για την ανάρτησή του. Να καταθέσει άμεσα στο Διοικητικό - Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πειραιά, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και αν χρειάζεται στη Δικαιοσύνη, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους υποτιθέμενους «βρώμικους ρόλους» και την «εμπλοκή της στην σκευωρία».

Καμιά έκπληξη. Για μια ακόμα φορά τη στολή του επιλοχία φόρεσε η ΔΑΚΕ Πειραιά για να υπερασπίσει τον λοχαγό της και τα αφεντικά της. Μας έχει συνηθίσει η ΔΑΚΕ Πειραιά να εκδίδει ανακοινώσεις, κυρίως, για να επιτεθεί σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς - αγωνιστές λειτουργώντας ως το alter ego της κυβέρνησης, της υπουργού και του ΔΔΕ. Ενώ διώκονται από τον ΔΔΕ μέλη της ΕΛΜΕ με λογικές που μας πάνε 70 χρόνια πίσω, δεν ψηφίζουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη στήριξη των συναδέλφων και βεβαίως δεν πατάνε το πόδι τους στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Αποτελεί ουσιαστικά τον δούρειο ίππο της διοίκησης και του εργοδότη, του υπουργείου. Ο εργοδοτικός - κρατικός συνδικαλισμός της ΔΑΚΕ αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Για τη ΔΑΚΕ είναι πλέον καθαρό ότι ο ρόλος τους στον συνδικαλισμό είναι να τον χρησιμοποιούν σαν σκαλοπάτι για να γίνουν αξιολογητές και προϊστάμενοι.

Όσο για το άρθρο του συναγωνιστή μας Γιώργου Καββαδία που βρίσκεται στο στόχαστρο έχοντας πάντα το θάρρος της γνώμης να θυμίσουμε ότι ως ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είχαμε καταγγείλει τη σκευωρία για τη δίωξη τεσσάρων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου για τις εξετάσεις PISA. Γράφαμε ότι την «έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που διεξήγαγε το γνωστό -καθόλου τυχαίο- στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά.

Από τον…. «πλούσιο» φάκελο του πειθαρχικού προκύπτουν διάφορα σημαντικά συμπεράσματα:

1) Στοχοποιείται ανοικτά και καθαρά η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

2) Σαν να μην έφτανε αυτό παρουσιάζεται σαν πειστήριο εγκλήματος, για τους τέσσερις εκπαιδευτικούς-αγωνιστές που διώκονται η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης…

3) Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητικός μηχανισμός επιδιώκει να στήσει μια σκευωρία για να βγάλει τα πορίσματα που αυτός θέλει. Ψέματα και πανάθλιες ασφαλίτικες μέθοδοι που θυμίζουν τα πιο σκοτεινά χρόνια στην Ελλάδα…

4) Κομμάτι της σκευωρίας πιστεύουμε ότι είναι και οι έμμεσες απειλές προς τους ίδιους τους μάρτυρες.

5) Όλα τα σφυριά χτυπούν με στόχο τον περιορισμό και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η συνδικαλιστική ενημέρωση πρέπει να γίνεται με δόσεις ή να απαγορεύεται και η συμμετοχή σε στάση εργασίας ισοδυναμεί με «παρακώλυση του σχολείου».

6) Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση χτυπιέται με πολλαπλούς τρόπους από τα «συμπεράσματα» του φακέλου…»

Να θυμίσουμε ότι όταν η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρότεινε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να κληθεί το στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση και όσοι εμπλέκονται στη σκευωρία να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΛΜΕ, Η ΔΑΚΕ και οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση. Κατά τα άλλα η ΔΑΚΕ υποκριτικά στην ανακοίνωσή της ζητά «όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους υποτιθέμενους «βρώμικους ρόλους» και την «εμπλοκή της στην σκευωρία».

Είναι τόσο μεγάλο το θράσος της ΔΑΚΕ που ταυτίζεται απόλυτα και αποτελεί προέκταση των διωκτικών μηχανισμών, αφού ζητά από τον «αρθρογράφο να καταθέσει άμεσα στο Διοικητικό - Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πειραιά, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά…»! Για αυτό, λοιπόν, στο σπίτι του… χαφιέ δεν μιλάνε για… κουκούλα!

Τέλος, η ΔΑΚΕ παίζει αυτόν τον ρόλο γιατί αποτελεί επιλογή της. Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα στην πορεία συγκρότησης των αγώνων του για μια ζωή με δικαιώματα θα την απομονώσει και θα ορθώσει πύργο ατίθασο τόσο σε αυτήν όσο και στις κυβερνητικές πολιτικές που υπηρετεί πιστά. Η απάντηση τόσο στη διοίκηση και στο υπουργείο - κυβέρνηση, όσο και στον κυβερνητικό - κρατικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ βρίσκεται στους δρόμους, όπως φάνηκε και από το δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 21 Μάρτη και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search