• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Φωτιά στο ΕΠΑΛ Άμφισσας - δέκα άτομα στο νοσοκομείο

April 02, 2024 892

 Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας με πυκνούς καπνούς προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα επαναφέρει δραματικά το πρόβλημα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και την ανεπάρκεια του εξοπλισμού τους σε μέσα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. 

Ο χώρος γέμισε καπνούς, με αποτέλεσμα εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Όλοι τους διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Άμφισσας για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ένα αποκριάτικο άρμα από αφρό πολυουρεθάνης τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. 

Πυροσβεστική δύναμη έσπευσε στο σχολείο και έσβησε γρήγορα τη φωτιά. Το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Άμφισσας διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

 

Στο σχετικό βίντεο από τη φωτιά σε ΕΠΑΛ στην Άμφισσα, αποτυπώνονται μαθητές από το παράθυρο του κτιρίου να ζητούν βοήθεια και να βγαίνουν καπνοί και φλόγες από το κτίριο.

Η φωτιά ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από ένα άρμα που χρησιμοποίησαν οι μαθητές για το Καρναβάλι, με την Πυροσβεστική να διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε το πύρινο μέτωπο.

Τα εύφλεκτα υλικά του άρματος προκάλεσαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τη φωτιά να ξεκινάει έξω από την αίθουσα, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών επεκτάθηκε γρήγορα μέσα στο σχολείο.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για 8 από τους μαθητές

Εννέα μαθητές και 1 καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Άμφισσας διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την η ΕΡΤ, οι 8 μαθητές αποχώρησαν λίγη ώρα μετά και μόνο ένας μαθητής και η καθηγήτρια παρέμειναν για προληπτικούς λόγους.

Μετά την εκδήλωση της φωτιάς οι καθηγητές του σχολείου με πυροσβεστήρες κατάφεραν να την σβήσουν, όμως λόγω των υλικών, οι καπνοί επεκτάθηκαν στους χώρους του σχολείου. Στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Άμφισσα και δύο από την Ιτέα για να ελέγξουν το χώρο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search