• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άγρια συμπλοκή μαθητών στο Κερατσίνι - Επτά συλλήψεις

April 10, 2024 894

Ακόμα ένα επεισόδιο ανάμεσα σε ανήλικους σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Κερατσίνι με την Αστυνομία να προχωρά σε επτά συλλήψεις για δύο διαδοχικά περιστατικά.

 Η βία μεταξύ των παιδιών είναι αντανάκλαση όλων των προβλημάτων μιας κοινωνίας εξαντλημένης από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τα τραύματα του εγκλεισμού την περίοδο της πανδημίας. Η κοινωνία της πολύμορφης βίας είναι ταυτόχρονα αποτέλεσμα του συνεχούς βιασμού της ίδιας της κοινωνίας από ένα πλέγμα συστημάτων και συμφερόντων. Μόλις χθες ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης κήρυξαν την έναρξη εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού. Με επικοινωνιακά τρικ επιχειρούν να καλύψουν τη γύμνια της γενικότερης πολιτικής τους που αναπαράγει τη βία διαχέοντάς την και στα σχολεία. Με τα μέτρα που ανακοίνωσαν  μεταφέρουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση του «ενδοσχολικού εκφοβισμού» στους εκπαιδευτικούς και στους διευθυντές των σχολικών μονάδων. . Εμείς το λέμε καθαρά: Η ενδοσχολική βία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις «καινοτομίες» γελοιότητας και καταστολής των Κυριάκων. Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης είναι η απεχθέστερη μορφή βίας εναντίον του κόσμου της εργασίας που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση.

Συλλήψεις

Συνελήφθησαν 5 μαθητές ηλικίας 18 και 17 ετών δύο διαφορετικών σχολικών συγκροτημάτων. Επιπλέον συνελήφθησαν και 2 συγγενικά πρόσωπα ενός μαθητή που πήγαν στο σχολείο και επιτέθηκαν σε τρεις μαθητές που συμμετείχαν νωρίτερα στο επεισόδιο.

Η συμπλοκή

Σύμφωνα με την αστυνομία μετά από λεκτικό επεισόδιο σε πάρκο του Κερατσινίου μεταξύ δυο ομάδων μαθητών (αποτελούμενες από δύο και τρεις ανήλικους αντίστοιχα) οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, ακολούθησε μεταξύ τους συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο 18χρονων, ενώ με τη χρήση βίας οι τρεις ανήλικοι αφαίρεσαν και μία χρυσή αλυσίδα.

Στη συνέχεια, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενώ παράλληλα, πατέρας και αδερφός ενός εξ αυτών, μετέβησαν σε σχολικό συγκρότημα του Κερατσινίου όπου φοιτούν οι 3 ανήλικοι που νωρίτερα είχαν προκαλέσει σωματικές βλάβες στους δύο 18χρονους, και τους επιτέθηκαν.

Έπειτα και οι 7 εμπλεκόμενοι στα δύο διαδοχικά περιστατικά οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας όπου συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 18χρονο η χρυσή αλυσίδα που είχε αφαιρεθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search