• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επεισόδια αξιολόγησης ...

April 13, 2024 893

Μετά την «προτροπή» του υπουργείου για προχώρημα και διεύρυνση της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης (η διαπίστωσή τους ήταν ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες είναι εξαιρετικά χαμηλή μέχρι τώρα) στελέχη του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης μπήκαν στο χορό σε αρκετούς νομούς.

 

Επιθεωρητές /σχολικοί σύμβουλοι και επιθεωρητές/διευθυντές επιδίδονται σε μια προσπάθεια - με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα- να αποδείξουν στο υπουργείο ότι η αξιολόγηση προχωρά. Έτσι, πήραμε ήδη μια γεύση των επεισοδίων αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας, που έχουν τέτοια μορφή και ένταση που δεν περνάνε απαρατήρητα ούτε από τα παιδιά:

-Επιθεωρητής, βασιλικότερος και αυταρχικότερος του υπουργείου τρομοκρατεί εκπαιδευτικούς ότι αν δεν αξιολογηθούν δεν θα συνταξιοδοτηθούν!

-Επιθεωρητής, εκφοβίζει εκπαιδευτικούς δηλώνοντάς τους ότι στις αξιολογήσεις του είναι πολύ αυστηρός!

-Εκπαιδευτικός πηγαίνει να αξιολογηθεί σε «κλεμμένο» τμήμα! Το τμήμα που είχε την ώρα του ραντεβού δεν ήταν το «καλύτερο» του σχολείου και για αυτό θεώρησε πρέπον να «αρπάξει» άλλο τμήμα για να ικανοποιήσει τον επιθεωρητή!

-Επιθεωρητής αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την αξιολόγηση εκπαιδευτικού, στις οποίες φαίνεται μάλιστα η τάξη και ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές/ριες. Φαίνεται ότι μέσα στον οίστρο του επιθεωρητισμού θεώρησε ότι ο νόμος για απαγόρευση βιντεοσκόπησης/φωτογράφησης εν ώρα μαθήματος ισχύει μόνο για τους μαθητές/ριες και όχι για τους επιθεωρητές! (ευτυχώς, μετά από την παρέμβαση συναδέλφων/ισσων αφαίρεσε τις φωτογραφίες…)

-Επιθεωρήτρια, γνωστή για τις στενές της σχέσεις με τη χριστιανική εκκλησία, διακόπτει συνεχώς τον αξιολογούμενο εκπαιδευτικό και του επισημαίνει ότι σε τούτο και σε κείνο το σημείο έπρεπε να κάνει αναφορά στη χ χριστιανική θεωρία ή να προσθέσει το τάδε βίντεο. Οι διδαχές της δεν έχουν τελειωμό σε σημείο που να προκαλούν την αγανάκτηση ακόμη και των παιδιών.

-Άλλη επιθεωρήτρια ενημερώνει τον αξιολογούμενο εκπαιδευτικό ότι θα τον χαρακτηρίσει ως «μη ικανοποιητικό» γιατί έχει μόνο 2 μαθητές στην τάξη και δε θα ανταποκρινόταν το ίδιο καλά αν είχε 27 μαθητές. Μαντικές ικανότητες, λοιπόν, διαθέτει η αξιολογήτρια! Αφού οδήγησε τον αξιολογούμενο στο απόλυτο αδιέξοδο αναγκάστηκε να ανακαλέσει μόνο μετά τις αντιδράσεις τόσο της διεύθυνσης του σχολείου όσο του Συλλόγου Διδασκόντων .

-Μια ακόμη «καλή» αξιολογήτρια, αφού πρώτα με ένα αμφίσημο έγγραφο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητάς της, συγκεκριμένων σχολείων, σε τηλεσυνάντηση, τους ενημερώνει ότι δεν τους ήθελε όλους αλλά μόνο όσους είχαν ειδοποιηθεί ατομικά και τους υπόσχεται «εύκολη και καλή» αξιολόγηση!

Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια περιστατικά αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η αξιολόγηση κανέναν στόχο βελτίωσης του εκπαιδευτικού και του σχολείου δεν έχει. Ο στόχος της είναι ο ίδιος που ήταν και πριν κάποιες δεκαετίες με το θεσμό του επιθεωρητή: ο έλεγχος και η απόλυτη χειραγώγηση τόσο του ίδιου του εκπαιδευτικού όσο και συνολικότερα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γιατί όχι και της ίδιας της προσφερόμενης γνώσης. Κι αν η γνώση δε συμβαδίζει με τις θρησκευτικές/πολιτικές αντιλήψεις του επιθεωρητή τότε πρέπει να αλλάξει η γνώση γιατί διαφορετικά ο/η εκπαιδευτικός δεν έχει θέση στο σχολείο.

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στον επιθεωρητισμό, για να πάρει αυτό το αίσχος τη φυσική του θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Από το έντυπο "Παρέμβαση εκτός τάξης" (Απρίλιος 2024) της Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών ΔΕ Ιωαννίνων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search