• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικός μήνυσε τους γονείς μαθήτριας που τον κατήγγειλαν για ασέλγεια

May 05, 2024 1398

Μήνυση για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση υπέβαλε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε βάρος των γονέων μιας ανήλικης μαθήτριας, 56χρονος εκπαιδευτικός που καταγγέλθηκε για ασέλγεια.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου διεξήγαγε προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από τον 54χρονο δάσκαλο σε σχολείο της ανατολικής πλευράς του νησιού, μετά από καταγγελία του πατέρα μιας 6χρονης μαθήτριας της πρώτης δημοτικού για ασέλγεια. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου του 2024 και οι πράξεις σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα έγιναν εντός του χώρου του σχολείου από τον Δεκέμβριο του 2023.

 

Ο εκπαιδευτικός, όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη στους γονείς της και στην πορεία σε κατάθεσή της ενώπιον παιδοψυχολόγου, κατά την διάρκεια διαλειμμάτων έβαζε τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι «αεροπλανάκι – ελικοπτεράκι» στο έδαφος και εκεί την χάιδεψε σε απόκρυφα σημεία του σώματός της. Ο πατέρας της ανήλικης ισχυρίστηκε, ότι ο εκπαιδευτικός προέβη και σε άλλες πράξεις, ενώ παρέδωσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας εσώρουχο του παιδιού προς έλεγχο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα της ανήλικης τον Δεκέμβριο του 2023 διαπίστωσε ίχνη κολπικού εκκρίματος στο εσώρουχό της, ενώ ο πατέρας ισχυρίστηκε, ότι η κόρη του είχε πει σε ψυχολόγο, πως ο εκπαιδευτικός την άγγιζε με ανάρμοστο τρόπο.

 

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας δεν προέκυψε κάτι από την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού, ενώ από την έρευνα επιτελών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν προέκυψε ίχνος σπέρματος στο εσώρουχο που κατασχέθηκε. Η ανήλικη μάλιστα κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου στην Ασφάλεια και οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό, που την έκανε να αισθανθεί άβολα. Υπέρ του εκπαιδευτικού κατέθεσαν συνάδελφοί του, ενώ ο ίδιος ο καταγγελλόμενος που αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος του, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον γονέα και επιπροσθέτως υποβλήθηκε σε έλεγχο από ψυχίατρο πραγματογνώμονα, ο οποίος απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις διαστροφής του.

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε με μήνυση κατά των γονέων της ανήλικης, στην οποία αναφέρεται εισαγωγικά στην εικόνα του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον και στην συμπεριφορά του πατέρα απέναντί του και απέναντι στους λοιπούς εκπαιδευτικούς. Ισχυρίζεται ότι ο πατέρας αρχικώς διαμαρτυρήθηκε, γιατί ο εκπαιδευτικός δεν επιδείκνυε την δέουσα προσοχή στο παιδί του κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ότι ζητά από το παιδί απαντήσεις, για ύλη που δεν είχε διδαχθεί, ότι τον κατηγόρησε για αμεροληψία κ.α.

 

Επιπλέον ο εκπαιδευτικός διατείνεται ότι ο πατέρας τον εξύβρισε και τον συκοφαντούσε ενώπιον της διευθύντριας του σχολείου και γονέων και ότι στην πορεία τον κατήγγειλε και για ασέλγεια του παιδιού. Ο εκπαιδευτικός προανήγγειλε, όπως ισχυρίζεται, ότι θα του ασκούσε μήνυση και ακολούθως κλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε εξηγήσεις για πιθανές πράξεις που ανήκουν στη σφαίρα της γενετήσιας ελευθερίας τελεσθείσες σε βάρος της ανήλικης. Μαλιστα, ο δάσκαλος υποστηρίζει, ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης το παιδί εξεταζόμενο από πραγματογνώμονα ισχυρίστηκε, ότι τα όσα είπε για τον ίδιο, της τα είχε πει ο πατέρας της, ενώ περαιτέρω προέκυψε από εξετάσεις, ότι δεν τελέστηκαν τα καταγγελλόμενα εγκλήματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search