• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κατάληψη αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Νομική Σχολή

May 14, 2024 465

Οι καταλήψεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό μετά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εξαπλώνονται και στην Ελλάδα. Σε κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας φοιτητικά σχήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ολονύχτια διαμαρτυρία  στα Προπύλαια.

Η κατάληψη ανακοινώθηκε με σχετικό κείμενο μαζί με τη σχετική φωτογραφία.

«Συνέλευση αλληλεγγύης με την παλαιστινιακή αντίσταση» προχώρησε σε κατάληψη της Νομικής σχολής στην Αθήνα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης της Παλαιστίνης «και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!». 

 

Στη σχετική ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην κατάληψη του Πανεπιστημίου και τονίζεται μεταξύ άλλων πως «εδώ και 7 μήνες βλέπουμε μια γενοκτονία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτή η γενοκτονία δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση των αποικιοκρατικών, γενοκτονικών πρακτικών που το κράτος του Ισραήλ προωθεί από τη δημιουργία του, τη Νάκμπα του 1948».

Σημειώνεται ακόμα πως «σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, φοιτητές/τριες, προσωπικό και διαδηλωτές/τριες έχουν κάνει καταλήψεις και διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια για να απαιτήσουν την αποεπένδυση από την έρευνα και τη χρηματοδότηση των εταιρειών που επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα».

 

«Εκτός από τους ισχυρούς στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς που έχει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ, τα ελληνικά πανεπιστήμια εμπλέκονται σε αυτά τα ερευνητικά προγράμματα και έχουν βαθιές συνεργασίες με τη χρηματοδότηση και την έρευνα στο Ισραήλ και από το Ισραήλ. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους και των πανεπιστημίων στη συνεχιζόμενη γενοκτονία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Γι' αυτό το λόγο υποστηρίζουμε πλήρως και καλούμε και άλλες ομάδες, άτομα, πρωτοβουλίες να έρθουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών να κάνουν κατάληψη στα πανεπιστήμια και να απαιτήσουν τον τερματισμό της γενοκτονίας που συντελείται», αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search