• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κάτω τα χέρια από το προεδρείο της Ε΄ ΕΛΜΕ - Θ και τον Β. Μορέλλα που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις της ΕΛΜΕ

May 25, 2024 560

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία εκφράζουν "τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο προεδρείο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Χ. Ζαγανίδης, πρόεδρος, Σ. Φρατζέσκου, αντιπρόεδρος, Σ. Στεφανίδου, γραμματέας) και το συνάδελφο Β. Μορέλλα που οδηγούνται στις 29/5 σε μια ακόμη δίκη. Θα εκδικαστεί άλλη μια δικαστική προσφυγή του Χ. Βαϊτσίδη και μελών της ΔΑΚΕ, που ναι μέλη της ΔΔΕ Δ. Θεσσαλονίκης, κατά του προεδρείου της ΕΛΜΕ και του Β. Μορέλλα με καταφανώς ψεύτικα και αναπόδεικτα στοιχεία και πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Σκοπός τους να εμφανιστούν από θύτες ως θύματα της Γενικής Συνέλευσης που διέγραψε τον ΧΒ από μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ και να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από τη μαζική Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022."

Ενδεικτικά αναφέρουμε Ε΄7 Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ - ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Κάτω τα χέρια από το προεδρείο της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και τον Β. Μορέλλα που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις της ΕΛΜΕ για τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο προεδρείο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Χ. Ζαγανίδης, πρόεδρος, Σ. Φρατζέσκου, αντιπρόεδρος, Σ. Στεφανίδου, γραμματέας) και το συνάδελφο Β. Μορέλλα που οδηγούνται στις 29/5 σε μια ακόμη δίκη. Θα εκδικαστεί άλλη μια δικαστική προσφυγή του Χ. Βαϊτσίδη και μελών της ΔΑΚΕ, που ναι μέλη της ΔΔΕ Δ. Θεσσαλονίκης, κατά του προεδρείου της ΕΛΜΕ και του Β. Μορέλλα με καταφανώς ψεύτικα και αναπόδεικτα στοιχεία και πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Σκοπός τους να εμφανιστούν από θύτες ως θύματα της Γενικής Συνέλευσης που διέγραψε τον ΧΒ από μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ και να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από τη μαζική Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022.

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, ενώ απέχουν από κάθε δράση της Ε΄ΕΛΜΕ και ανοιχτά στρέφονται κατά του κλάδου (τρομοκρατούν για αξιολόγηση, δεν υλοποιούν απεργία αποχή, ασκούν παραδιοίκηση, δεν μονιμοποίησαν νεοδιόριστους, κ.ά.) σέρνουν συνεχώς το σωματείο στα δικαστήρια (8 προσφυγές) για να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του ΧΒ. Έχουν καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ για τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές τους κατά της ΕΛΜΕ, για αποφάσεις κατά του κλάδου, για την ανοιχτή πριμοδότηση των “αρίστων” στις κρίσεις των Διευθυντών.

Στρέφονται με ψευδείς καταθέσεις και μένος εναντίον του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και του Β. Μορέλλα (πρώην μέλος της ΕΛΜΕ) κι εμφανίζουν την διαγραφή του Βαϊτσίδη ως παραταξιακή αντιπαράθεση. Αποκρύπτουν όμως ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ (τεσσάρων παρατάξεων) για τον Χ.Β. και τις αντικαταστατικές του ενέργειες, είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ. Αποσιωπούν ότι και οι τρεις καταγγελίες των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα (Δ.Α.) είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ, έγιναν εγγράφως και με το όνομά τους, για την προσβλητική, αυταρχική, απειλητική, εργοδοτική, απρεπή συμπεριφορά του Χ.Β. Πρωτοστατούν στην υλοποίηση του αντισυνδικαλιστικού ν. Χατζηδάκη και καταθέτουν στα δικαστήρια τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ της ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες ενέργειές τους, επιδιώκοντας να τις παρουσιάσουν ως δήθεν συκοφάντησή τους.

Να επισημανθούν κάποια γεγονότα κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. στις 4/5/2022.

Ο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ, αρκετοί εκτός ΕΛΜΕ, προκαλούσαν, απειλούσαν, χλεύαζαν τα μέλη του ΔΣ, συναδέλφους, τις εργαζόμενες του Δ.Α., βιντεοσκοπούσαν συνεχώς και με μια σειρά έκτροπα, που έκαναν οι ίδιοι, προσπάθησαν να διαλύσουν τη ΓΣ για να μην πάρει απόφαση διαγραφής του ΧΒ. Κανένας από τους χαρακτηρισμούς που ισχυρίζεται ότι ειπώθηκαν από τα μέλη του ΔΣ (“σκάστε φασίστες”, “τέλειωνε, ρε φασίστα”, “δεξιοί μαλάκες ”κ.ά.) εναντίον τους, δεν ισχύει. Αν αυτά λεγόντουσαν από τα μέλη του ΔΣ, η ΓΣ θα διαλυόταν κι η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για διαγραφή του, δεν θα επιβεβαιωνόταν από τη ΓΣ. Καταγγέλλουν το συνάδελφο Β. Μορέλλα ότι τους βιντεοσκοπούσε, ενώ την ίδια ώρα τον απειλούσαν για τη ζωή του και στη συνέχεια ο Χ.Β. του επιτέθηκε, τον έπιασε από το λαιμό και του ξαναεπιτέθηκε με τέτοιο μένος που του έσκισε την μπλούζα που φορούσε!

Όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία, κορυφώθηκαν τα έκτροπα και οι βιαιότητες των μελών της ΔΑΚΕ κατά μελών του ΔΣ. Ο ΧΒ πέταξε την κάλπη, χτύπησε πισώπλατα και έριξε στις σκάλες τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, χτύπησε τα μέλη του ΔΣ Σ. Φραντζέσκου και Σ. Στεφανίδου για να αποσπάσει τους εκλογικούς

καταλόγους, χτύπησε το μέλος του ΔΣ Π. Σαραϊδάρη μέχρι που λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Για να διαλύσουν τη ΓΣ, κάλεσαν την αστυνομία για να εκφοβίσουν τους συναδέλφους, οι οποίοι όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν, αλλά μαζικά ψήφισαν τη διαγραφή του ΧΒ.

Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς του ΧΒ και λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ, έστησαν θεατρική παράσταση με τη σύζυγο του ΧΒ που προσήλθε κρατώντας την ταυτότητά της να ψηφίσει και αντί να ψηφίσει, επιτέθηκε στα μέλη του ΔΣ Σ. Στεφανίδου και Σ. Φραντζέσκου και έσκισε την κατάσταση ψηφισάντων, ενώ στη συνέχεια, ξάπλωσε στο πάτωμα και παρίστανε τη λιπόθυμη. Στη συνέχεια, έκαναν το αναμενόμενο. Κατήγγειλαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και τα μέλη του ΔΣ ότι τη χτύπησαν!

Οι εκπαιδευτικοί, που παρά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη ΓΣ, υπερασπίστηκαν συλλογικές αρχές και αξίες, παρέμειναν μέχρι το τέλος και με μεγάλη πλειοψηφία (90 υπέρ, 21 κατά) ψήφισαν τη διαγραφή του.

Ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις της ΓΣ, αλλά άρχισαν τις δικαστικές προσφυγές και ο ΧΒ έφτασε μέχρι το σημείο για να ακυρώσει πάση θυσία τη διαγραφή του, να μηνύσει ακόμη και τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της, όπως ακριβώς και 85 μέλη της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη ΓΣ που τον διέγραψε και με υπόμνημα που κατέθεσαν στα δικαστήρια υπερασπίζονται τις αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ.

Αποκαλυπτικές είναι οι αποφάσεις των ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας που, ενώ προχώρησαν σε πειθαρχικές διαδικασίες διώξεων κατά του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ και του πρώην μέλους της ΕΛΜΕ, μετά και τη μαζική αλληλεγγύη που εκφράστηκε, αποφάσισαν για τις ίδιες κατηγορίες, που τους προσάπτουν ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ και δικάζονται την Τετάρτη 29/5/2024, ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξής τους.

Καμία δίωξη στα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου τους. Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις του και με τη διαγραφή του ΧΒ πήρε απόφαση ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική στάση που οφείλουν να επιδεικνύουν. Η απόφαση της ΓΣ με την οποία έγινε η διαγραφή του ΧΒ είναι ισχυρή και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει!

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search