• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δίνουν εξετάσεις στα Αγγλικά, χωρίς να τα έχουν ...διδαχθεί!

May 28, 2024 640

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε γυμνάσιο καλούνται μαθητές να δώσουν γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο μάθημα των Αγγλικών χωρίς να υπάρχει καθηγητής Αγγλικών στο σχολείο και ενώ δεν διδάσκονται το μάθημα από το Δεκέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ …

ΣΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Οι γραπτές εξετάσεις για κάποιους έχουν ξεκινήσει και για κάποιους άλλους ξεκινούν σε λίγες μέρες. Ωστόσο, για άλλη μια φορά δεν έχουν διασφαλιστεί τα αυτονόητα από πρακτικής και παιδαγωγικής άποψης.

Σε γυμνάσιο καλούνται μαθητές να δώσουν γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο μάθημα των Αγγλικών χωρίς να υπάρχει καθηγητής Αγγλικών στο σχολείο και ενώ δεν διδάσκονται το μάθημα από το Δεκέμβριο. Το πρόβλημα των κενών και των χαμένων διδακτικών ωρών επανέρχεται στο προσκήνιο. Τη λύση καλείται για άλλη μια φορά να τη δώσει το φιλότιμο των συναδέλφων, αφού η Διεύθυνση και το Υπουργείο δεν κάλυψαν ποτέ το κενό που δημιουργήθηκε.

Καλείται λοιπόν το ΠΥΣΔΕ και η Διευθύντρια του σχολείου να αναζητήσει συνάδελφο που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις εξετάσεις του Ιουνίου για περίπου 250 μαθητές και των τριών τάξεων, σε άγνωστη ύλη, σε μαθητές και μαθήτριες που διδάχτηκαν τελευταία φορά το μάθημα το Δεκέμβρη...

Λύση μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν είχε βρεθεί ακόμη! Τελικά, μόλις την Παρασκευή 24/5 αποφασίστηκε να διατεθεί συνάδελφος των Αγγλικών από διπλανό ΕΠΑΛ, για την πραγματοποίηση των εξετάσεων.

Είναι προφανές ότι το σχολείο αδυνατούσε όλες αυτές τις ημέρες να φτιάξει ακόμα και πρόγραμμα εξετάσεων.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά βγαίνουν οι επιτηρήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι μισοί περίπου συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί σε ΕΠΑΛ, όπου, όπως είναι γνωστόν οι εξετάσεις διενεργούνται τις ίδιες μέρες με τις εξετάσεις των Γυμνασίων. Ποιος θα μείνει να εισηγηθεί και να κάνει επιτήρηση στο Γυμνάσιο;

Καλούμε τη Διεύθυνση Πειραιά έστω και τώρα να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να δώσει λύση. Οι μαθητές μας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία ευθύνη και είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να τους ρίχνουν το “μπαλάκι” για εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που άλλοι δημιουργούν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search