• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πτώση σοβάδων στο 12ο Δημοτικό Βύρωνα

May 30, 2024 703

Για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της ακαταλληλότητας σχολικών κτιρίων και υποδομών επανέρχεται στη δημοσιότητα με δραματικό τρόπο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» ενημερώνει για την πτώση σοβάδων στο προαύλιο του 12ου Δημοτικού Βύρωνα και ότι από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα στους μαθητές που κάνανε εκείνη την ώρα Γυμναστική.

«Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος, με όλους τους μαθητές να τρέχουν γύρω από το σημείο όπου δούλευαν οι εργαζόμενοι του Δήμου!! Σε αίτημα να μη γίνονται εργασίες με τόσα παιδιά να τρέχουν γύρω, μη συμβεί κανένα ατύχημα, δήλωσαν ότι δεν έχουν χρόνο, πράγμα που δείχνει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 29/5/2024 γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικού πτώσης σοβάδων σε σχολείο του Συλλόγου μας. Στο 12ο Δημοτικό Βύρωνα έπεσαν κομμάτια σοβά από αρκετά μεγάλο ύψος στο προαύλιο του σχολείου. Δεδομένου ότι εκείνη την ώρα ένα τμήμα του σχολείου έκανε το μάθημα της Γυμναστικής, και μάλιστα σε ένα προάυλιο εξαιρετικά μικρό σε έκταση, ήταν καθαρή σύμπτωση (και πάλι…) το γεγονός ότι δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Σημειώνεται ότι η συνάδελφος γυμνάστρια βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και ήταν εκείνη που είδε το κομμάτι να αποκολλάται και να πέφτει από το εξωτερικό του κτηρίου.

 Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος απέστειλε τριμελές συνεργείο για έλεγχο του προβλήματος. Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος, με όλους τους μαθητές να τρέχουν γύρω από το σημείο όπου δούλευαν οι εργαζόμενοι του Δήμου!! Σε αίτημα να μη γίνονται εργασίες με τόσα παιδιά να τρέχουν γύρω, μη συμβεί κανένα ατύχημα, δήλωσαν ότι δεν έχουν χρόνο, πράγμα που δείχνει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού! Οι εργαζόμενοι, αφού έκαναν μία πρόχειρη αποτίμηση, ενημέρωσαν τον Διευθυντή ότι η ζημιά είναι εκτεταμένη, οπότε η επισκευή θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και αποχώρησαν αφού τοποθέτησαν δύο μεγάλα προστατευτικά (πιθανή αιτία νέου ατυχήματος) μέσα στο προαύλιο (βλ. φωτ.)!!

 Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι απλώς φαιδρά, αν δεν διακυβευόταν η ασφάλεια μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στο σχολικό κτήριο. Την ώρα που εξασφαλίζονται εκατομμύρια για επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές επιχειρηματιών και εφοπλιστών, την ώρα που μόνο η συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης κοστίζει στη χώρα μας 500.000 ευρώ ημερησίως (!!!), δεν δεχόμαστε τη φτηνή δικαιολογία της μη ύπαρξης χρημάτων για τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Το έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά, το ξαναλέμε και τώρα:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search