• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μετριέται η Δημοκρατία, η αγάπη και η αλληλεγγύη;

June 04, 2024 631

Έφη Μπακογιάννη - e-lesxi

14 χρόνια αναπληρώτρια δασκάλα. Δύο παιδιά με συνολική άδεια ανατροφής 4 μηνών. Νεοδιόριστη το 2021. Δόκιμη δημόσια υπάλληλος το 2024. Ένα τυπικό παράδειγμα της γενιάς των αποφοίτων των Παιδαγωγικών Τμημάτων του 2004 που παλέψαμε για το άρθρο 16, προασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. 20 χρόνια μετά είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι κανένας αγώνας δεν είναι αυτονόητος και χαμένος αν δεν δοθεί μέχρι τέλους.

  Ευτυχώς, στις ζοφερές μέρες που ζούμε, οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι αντιστέκονται, υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους /μενες συναδέλφους και συναδέλφισσες που καθημερινά δεχόμαστε εκβιασμούς και αφόρητες πιέσεις για τη συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης.

 Μια γενιά εργαζομένων που γαλουχήθηκε στην ελαστικοποίηση της εργασίας, εκπαιδεύτηκε να της αφαιρούν κάθε διεκδίκηση εργασιακού δικαιώματος και τώρα στυγνά να εκβιάζεται. Δεν θα γίνεις μόνιμος αν δεν αξιολογηθείς. Δεν θα γίνεις μόνιμος αν δεν αποστείλεις την ψηφιακή έκθεση αυτοαξιολόγησης. Δεν θα γίνεις μόνιμος αν δεν παρουσιάσεις στον αξιολογητή σου για δύο διδακτικές ώρες την υποδειγματική σου διδασκαλία. Και τί θεωρείται άραγε υποδειγματική διδασκαλία; Πώς άραγε αποτυπώνονται σε ποσοτικά δεδομένα μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών;

  Μετριέται η αγάπη, η έμπνευση και η δημιουργικότητα; Μετριέται η αφοσίωση στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού; Μετριέται η δημοκρατική εκπαίδευση;

  Βιώνουμε την ανθρωποφαγία σε κάθε κοινωνική διεργασία. Στόχος ξεκάθαρα η διάσπαση του κινήματος. Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες ότι μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι που αξιολογήθηκαν. Γνωστή η τακτική της διαίρεσης για να καταστείλουν αυτό που δεν μπορούν να καταφέρουν με επιχειρήματα. Αυτό έκαναν πάντα. Μόνιμοι εναντίον αναπληρωτών. Αναπληρωτές εναντίον ωρομισθίων. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία όμως οι εκπαιδευτικοί με σθένος ενωμένοι απάντησαν στην πολιτική ηγεσία που βρέθηκε σε πανικό εξαπολύοντας απειλές όταν οι εκπαιδευτικοί δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς. Απαντήσαμε ξεκάθαρα με τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις του Μαρτίου και τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων μας. Πιο πεπεισμένοι από κάθε άλλη φορά η αναγκαιότητα και η ασφάλεια  που νιώθουμε από την έμπρακτη στήριξη των Συλλόγων μας στις καθημερινές πιέσεις που υφιστάμεθα.

 Πιο σίγουροι από ποτέ ότι θα διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων μας και θα παλέψουμε για αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα. Ποιοι θα υπερασπιστούν τα σχολεία και τους δασκάλους; Αυτοί που ιδιωτικοποιούν την αιμοδοσία; Αυτοί που ιδιωτικοποιούν την ενέργεια, το νερό; Αυτοί που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα; Αυτοί που συγκαλύπτουν εγκλήματα; Αυτοί που υπερασπίζονται γενοκτονίες;

  Για όλους τους λόγους του κόσμου, λοιπόν, ξεκάθαρα μαζί στον αγώνα νεοδιορίστων, μονίμων, αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να βαδίσει με απειλές, εκβιασμούς, ψηφιοποίηση και κυρίως συμπληρώνοντας «κουτάκια».

Με τα Σωματεία μας, τη Δικαίωση του αγώνα για ένα δημόσιο σχολείο της Κοινότητας!  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search