• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ σε ρόλο δικαστή για μια ακόμη φορά

June 04, 2024 710

Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρεται στην στάση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ, ο οποίος αποφάνθηκε περί του «νομιμοποιητικού ερείσματος» των στάσεων εργασίας Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Όπως υποστηρίζεται, «αντιποιείται την ιδιότητα του δικαστή και αποφαίνεται περί των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο αποτροπής της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», ότι "η τυχόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ως άνω προκηρυχθείσες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου (για τους εκπαιδευτικούς) και μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου (για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ), δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό έρεισμα"».

Η ΔΟΕ τονίζει ότι αρμόδια για αποφάσεις τέτοιου είδους είναι μόνο τα δικαστήρια, αναφέροντας παράλληλα ότι οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρυχθεί είναι νόμιμες και συνεχίζουν να έχουν ισχύ.

Η ανακοίνωση

«Παραβιάζοντας, για μια ακόμη φορά, κάθε κανόνα χρηστής διοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αντιποιείται την ιδιότητα του δικαστή και αποφαίνεται περί των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο αποτροπής της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», ότι «η τυχόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ως άνω προκηρυχθείσες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου (για τους εκπαιδευτικούς) και μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου (για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ), δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό έρεισμα.».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει ότι:

  • Αρμόδια να αποφανθούν για το αν οι απεργίες - στάσεις είναι παράνομες ή καταχρηστικές ή πολιτικές κλπ. είναι μόνο τα δικαστήρια, σε περίπτωση προσφυγής της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.
  • Οι στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην υλοποίηση της  ατομικής αξιολόγησης, όπως προβλέπεται από τον ν.4823/21, είναι νόμιμες και συνεχίζουν να ισχύουν.
  • Είναι πασιφανές ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. είναι  να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς παραπλανώντας τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4823/21 και των προβλέψεών του για την ατομική «αξιολόγηση» αξιοποιώντας και τις νόμιμες στάσεις εργασίας που προκηρύσσει, μαζί με την απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ολομέλεια των προέδρων.

Συνεχίζουμε δυναμικά και ενωμένοι τον αγώνα»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search