• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διευθυντής ΔΕ: "Τιμωρεί ακόμη και σε περίπτωση υλοποίησης των εντολών του"

June 04, 2024 877

 

"Ο  ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ξεπέρασε όλα τα όρια", σύμφωνα με ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας. "Επέβαλε ποινή στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση από το 57ο Γυμνάσιο, με την κατηγορία ότι δεν έκανε τηλεκπαίδευση τις ημέρες μαθητικής κατάληψης του σχολείου του, αν και ο συνάδελφος δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η απόφαση στέρησης του μισθού γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς ο συνάδελφος, κατόπιν γραπτής εντολής του ίδιου του ΔΔΕ για αναπληρώσεις μαθημάτων, ευθυγραμμίστηκε με την εντολή κι αναπλήρωσε όλες τις ώρες που «χάθηκαν» τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν. Αλήθεια, έτσι αντιλαμβάνεται ο κύριος Νικολόπουλος την εξουσία του; Να τιμωρεί ακόμη και σε περίπτωση υλοποίησης των εντολών του; Αν αυτό δεν είναι ορισμός της αυθαίρετης και χωρίς όρια εξουσίας, τότε τι είναι αλήθεια;

Και καταλήγει η σχετική ανακοίνωση:

"Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωση του. Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους τιμωρίες και εκβιασμούς απέναντι σε κανένα συνάδελφο.

Απαιτούμε από τον ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας να αποσύρει άμεσα την απόφαση για τη στέρηση μισθού τριών ημερών από τον συνάδελφο. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του.

Να σταματήσει ο αυταρχισμός της ΔΔΕ Α΄Αθήνας"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 3 ΗΜΕΡΩΝ

Η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έχει προχωρήσει πολλές φορές σε απαράδεκτες πρακτικές, με αυταρχικές εγκυκλίους προς τους εκπαιδευτικούς που υπερβαίνουν ακόμη και την αντιδραστική νομοθεσία, με αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στα εκπαιδευτικά σωματεία, αλλά ακόμη και απέναντι στο προσωπικό της Διεύθυνσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας έχουν εκδώσει από κοινού ουκ ολίγες καταγγελίες για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Αυτή τη φορά όμως ό ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ξεπέρασε όλα τα όρια.

Επέβαλε ποινή στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση από το 57ο Γυμνάσιο, με την κατηγορία ότι δεν έκανε τηλεκπαίδευση τις ημέρες μαθητικής κατάληψης του σχολείου του, αν και ο συνάδελφος δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η απόφαση στέρησης του μισθού γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς ο συνάδελφος, κατόπιν γραπτής εντολής του ίδιου του ΔΔΕ για αναπληρώσεις μαθημάτων, ευθυγραμμίστηκε με την εντολή κι αναπλήρωσε όλες τις ώρες που «χάθηκαν» τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν. Αλήθεια, έτσι αντιλαμβάνεται ο κύριος Νικολόπουλος την εξουσία του; Να τιμωρεί ακόμη και σε περίπτωση υλοποίησης των εντολών του; Αν αυτό δεν είναι ορισμός της αυθαίρετης και χωρίς όρια εξουσίας, τότε τι είναι αλήθεια;

Είναι γνωστή η θέση του σωματείου μας και της Ομοσπονδίας μας για το ρόλο που έρχεται να παίξει η τηλεκπαίδευση σε περίοδο μαθητικών καταλήψεων ενάντια στα αιτήματα και τους αγώνες των μαθητών μας για κάλυψη από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλων των κενών, για μόνιμους διορισμούς, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Είναι γνωστό επίσης ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας. Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε στις 16/10/21 ότι «η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία».

Τα παραπάνω αναφέρονται και στον ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας και αναφέρει ότι: «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των

καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Επομένως, καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από το χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και με πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε).

Η πρακτική αυτή του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία με τις δικαστικές προσφυγές, τις πειθαρχικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων και ανοίγει καινούργιους δρόμους για ακόμη περισσότερο αυταρχισμό της διοίκησης και εκφοβισμό των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από το σωματείο μας!

Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωση του. Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους τιμωρίες και εκβιασμούς απέναντι σε κανένα συνάδελφο.

Απαιτούμε από τον ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας να αποσύρει άμεσα την απόφαση για τη στέρηση μισθού τριών ημερών από τον συνάδελφο. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του.

Να σταματήσει ο αυταρχισμός της ΔΔΕ Α΄Αθήνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search