• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί κατηγορούμενοι ενώ υπέμειναν συμπεριφορές και πράξεις που προκαλούσαν ψυχολογική βλάβη και υποτίμηση της προσωπικότητάς τους!

June 06, 2024 893

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής σχετικά με την διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του διευθυντή του Γυμνασίου Σημάντρων από τη ΔΔΕ Χαλκιδικής και από το ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας που τελικά δεν αποδείχτηκε μόνο χρονοβόρα αλλά και αδιαφανής.

Τονίζεται, «οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σημάντρων που υπέμειναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς συμπεριφορές και πράξεις που προκαλούσαν ψυχολογική βλάβη και υποτίμηση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους και αντιμετώπισαν πρακτικές που υπονόμευαν το δημοκρατικό και παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου, δεν μπορεί τώρα να αντιμετωπίζονται ως κατηγορούμενοι».

Η ανακοίνωση

«Η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του διευθυντή του Γυμνασίου Σημάντρων από τη ΔΔΕ Χαλκιδικής και από το ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας τελικά δεν αποδείχτηκε  μόνο χρονοβόρα (παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο) αλλά και αδιαφανής. Όλο αυτόν τον καιρό δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας και τα αρμόδια όργανα σε ΔΔΕ και Περιφέρεια Εκπαίδευσης δεν ανταποκρίνονται ούτε σε τηλεφωνική επικοινωνία που προσπαθήσαμε να έχουμε μαζί τους. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σημάντρων καλούνται από τη ΔΔΕ Χαλκιδικής στις 13-6-2024 σε προανακριτική διαδικασία μετά από αναφορά που έχει καταθέσει ο εν λόγω διευθυντής εναντίον τους, με συκοφαντικό χαρακτήρα και αβάσιμες κατηγορίες που μόνο στόχο έχουν τον εκφοβισμό και  την ικανοποίηση της εκδικητικής του διάθεσης και μάλιστα την ώρα που διενεργείται η επείγουσα προανακριτική εξέταση που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για  ποινικές  του ευθύνες.

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σημάντρων που υπέμειναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς συμπεριφορές και πράξεις που προκαλούσαν ψυχολογική  βλάβη και υποτίμηση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους και αντιμετώπισαν πρακτικές που υπονόμευαν το δημοκρατικό και παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου, δεν μπορεί τώρα να αντιμετωπίζονται ως κατηγορούμενοι. Δεν θα επιτρέψουμε να σύρονται σε επίπονες και αμφίβολης εξέλιξης πειθαρχικές διαδικασίες, εκπαιδευτικοί με πολύχρονη διδακτική και διοικητική εμπειρία, που δεν έπραξαν τίποτε άλλο παρά μόνο το καθήκον τους, νέοι εκπαιδευτικοί που με την επαγγελματική τους ευσυνειδησία και την κατάρτισή τους κατάφεραν να διαχειριστούν με αυξημένη παιδαγωγική ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους το αυταρχικό κλίμα που κατ’ εξακολούθηση καλλιεργήθηκε.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων και επιφυλασσόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο αντίδρασης εναντίον της αδικίας που διαπράττεται.

Απαιτούμε

Την ενημέρωσή μας για την εξέλιξη του πειθαρχικού ελέγχου

Την άμεση δικαίωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων

Την απομάκρυνση του διευθυντή  του Γυμνασίου Σημάντρων»

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search