• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και τη χρηματοδότηση των σχολείων

June 08, 2024 737

Ένα σημαντικό και άμεσο ζήτημα είναι η επόμενη μέρα στα σχολεία μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Πανελλαδικά προβλέπεται η κατάργηση των σχολικών επιτροπών στις 30/6. Είναι όμως ασαφές, αν όχι άγνωστο, τι θα γίνει μετά σε ό,τι αφορά και την πολύ χαμηλή χρηματοδότηση των σχολείων και την κατανομή της σε αυτά.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και τη χρηματοδότηση των σχολείων

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη Δημόσια Εκπαίδευση συνολικά στη χώρα και χρειάζεται να παλέψουμε συλλογικά, οργανωμένα και αποφασιστικά ώστε να έχουμε τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες.

Επιβάλλεται να προστατευθούν αποτελεσματικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών, οι εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας και σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή τους και σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό καταργήσεων και συγχωνεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα σημαντικό και άμεσο ζήτημα είναι η επόμενη μέρα στα σχολεία μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Πανελλαδικά προβλέπεται η κατάργηση των σχολικών επιτροπών στις 30/6. Είναι όμως ασαφές, αν όχι άγνωστο, τι θα γίνει μετά σε ό,τι αφορά και την πολύ χαμηλή χρηματοδότηση των σχολείων και την κατανομή της σε αυτά. Επίσης, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα αντιμετωπίζονται τα πολλά και συχνά επείγοντα ζητήματα, που προκύπτουν καθημερινά, για να λειτουργούν επαρκώς τα σχολεία μας και σε αυτό το επίπεδο. Καλούμε την ΟΛΜΕ να μας ενημερώσει άμεσα για τη διάδοχη κατάσταση σχετικά με τις σχολικές επιτροπές και πανελλαδικά να δράσουμε, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα ζητήματα. Θεωρούμε ότι σχετικά με τις σχολικές επιτροπές επιβάλλεται: • Να δοθεί μια πραγματικά λειτουργική λύση άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. • Διαφορετικά, να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολικών επιτροπών, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί! • Σε κάθε περίπτωση να υπάρξει γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα αντιμετωπίζονται τα πολλά και συχνά επείγοντα ζητήματα, που προκύπτουν καθημερινά, για να λειτουργούν επαρκώς τα σχολεία μας και σε αυτό το επίπεδο.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να μας ενημερώσει άμεσα για τη διάδοχη κατάσταση σχετικά με τις σχολικές επιτροπές και πανελλαδικά να δράσουμε, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα ζητήματα.

Θεωρούμε ότι σχετικά με τις σχολικές επιτροπές επιβάλλεται:

• Να δοθεί μια πραγματικά λειτουργική λύση άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

• Διαφορετικά, να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολικών επιτροπών, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί!

• Σε κάθε περίπτωση να υπάρξει γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search