• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Βρείτε λύση μόνοι σας! Εμείς ως Υπουργείο δεν θα φταίμε για ό,τι και να γίνει!»

June 12, 2024 687

Το σχόλιο της Δευτέρας: «Βρείτε λύση μόνοι σας! Εμείς ως Υπουργείο δεν θα φταίμε για ό,τι και να γίνει!»

 
 

του Θοδωρή Μαυρίδη, Από  selidodeiktis

Αυτό είναι το ρεζουμέ της εγκυκλίου που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Μέτρα προστασίας των μαθητών/μαθητριών από τον καύσωνα».

Λόγω του Καύσωνα προτείνει το Υπουργείο για την διεξαγωγή εξετάσεων:

«Να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν.» Δυσκολεύομαι να σχολιάσω γιατί μου φαίνεται σαν να μας συμβουλεύει ο Captain-Obvious για να μας πει το αυτονόητο που έτσι και αλλιώς γίνεται. Τι μέτρα θα πάρει άραγε σε μια βαρυχειμωνιά; «Ανάψτε τα καλοριφέρ όπου έχετε πετρέλαιο!»

«Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).»

Στο τσακ γλίτωσαν οι μαθητές γιατί έτοιμοι ήταν οι εκπαιδευτικοί να ανοίξουν τις κουρτίνες να χτυπάει τα παιδιά ο ήλιος.

«Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες, με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών.» Καλά θα πάει αυτό, διότι οι σχολικές επιτροπές είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν τα σχολεία με ότι χρειαστούν.

«Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών / απολυτηρίων εξετάσεων.» Την πάτησαν οι εκπαιδευτικοί που ήθελαν να σέρνονται σαν τα σαλιγκάρια και να καθυστερούν τις εξετάσεις.

«Τέλος, σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.» Επειδή σιγά μην είναι σωστά στελεχωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες, το νου σας μην πέσει το ρεύμα, να είμαστε έτοιμοι. Να έχετε προειδοποιήσει και να έχετε stand by το κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ.

Τρέμω στην ιδέα για το τι θα γινόταν αύριο στις εξετάσεις των μαθητών αν δεν έπαιρνε αυτά τα λυτρωτικά μέτρα το Υπουργείο.

Στην συνέχεια τα μέτρα για τα σχολεία που λειτουργούν (νηπιαγωγεία-δημοτικά-Ε.Ε.Ε.ΕΚ.):

«Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές/ μαθήτριες παραμένουν σε χώρο σκιερό ή εντός αίθουσας……σε χώρους σκιερούς, αξιοποιώντας τις υποδομές της εκάστοτε σχολικής μονάδας (π.χ. γυμναστήριο, σκέπαστρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων……. Κατά την υλοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους τα σχολεία θα πρέπει να λάβουν κάθε πρόσφορο, κατά την κρίση τους, μέτρο για την προστασία των μαθητών/τριών.»

Μάλλον στο Υπουργείο νομίζουν ότι τα σχολεία της χώρας είναι μικρά Χόγκγουαρτς με δάση και λίμνες, ή ότι έχουν γυμναστήρια και αίθουσες με κλιματιστικά.

Επίσης τελευταία εβδομάδα των σχολείων τα παιδιά να μην βγουν διάλλειμα αλλά να μείνουν στις τάξεις, που και αυτές βράζουν, είναι κάτι που δεν το εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου. Αλλά ψάξτε και για σκιές στις αυλές που είναι γήπεδα μπάσκετ με τα ελάχιστα δέντρα αν υπάρχουν, να είναι πετσοκλαδεμένα χωρίς ίχνος φύλλου.

Αλλά στην τελική οι εκπαιδευτικοί βάλτε και εσείς ένα χεράκι, κάντε ότι μπορείτε, ότι καταλαβαίνετε τέλος πάντων.

Οι γονείς επίσης, μην στείλουν τα παιδιά τους με μπουφάν αλλά «Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα.»

Και όπου κρίνετε οι Περιφέρειες/Διευθύνσεις εκπαίδευσης και Δήμοι ότι δεν σώζεται η κατάσταση κλείστε τα σχολεία. Ευκαιρία να καλέσουμε σε ωραιότατη τηλεκπαίδευση που εκεί δεν θα φταίμε για τίποτα.

Το Υπουργείο πήρε λοιπόν όλα τα κατάλληλα μέτρα κόντρα στον Καύσωνα. Το μόνο δυσάρεστο είναι οι αξιολογητές που έχουν βαλθεί να πιέζουν για αξιολογήσεις μέχρι και 15 Ιουνίου, θα δυσκολευτούν να πάνε να αξιολογήσουν με τέτοιες συνθήκες.

Κανονικά αύριο πρέπει να βάλουμε θερμόμετρα μέσα στις τάξεις μας και να τα δημοσιεύσουμε παντού. Θα μας συμπαρασταθούν και οι δικαστικοί και οι εφορευτικές επιτροπές που έζησαν μια μέρα ζέστης σε αίθουσες ελληνικών σχολείων και είδαν αν έχουμε ή όχι κλιματιστικά ή ανεμιστήρες. Δεν είναι τυχαίο ότι παλιοί έμπειροι δικαστικοί κουβαλούσαν μαζί τους ανεμιστήρες από το σπίτι.

Και τι να γινόταν, θα πει κανείς. Μπορούσε να κάνει τώρα κάτι το Υπουργείο?

Απλά είναι αδιανόητο πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με το παραμικρό.

Βρέχει; Φορέστε γαλότσες και ετοιμαστείτε για πλημμύρες.

Φυσάει, μείνετε μακριά από παράθυρα.

Έχει κρύο ή ζέστη, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με αυτοσχέδιες βεντάλιες από σκισμένα χαρτιά και αν δεν μπορείτε κλείστε τα σχολεία και κάντε τηλεκπαίδευση. Η πιο αναπτυσσόμενη μπίζνα στην εκπαίδευση είναι στην Αμερική. Να την εμπεδώνουμε καλά λοιπόν και εδώ.

Οι τελευταίοι που θέλουμε κλειστά σχολεία είμαστε οι εκπαιδευτικοί. Αλλά όταν στο κοντέινερ ξέρεις ότι τα νήπια θα βράσουν κυριολεκτικά, αναγκάζεσαι να ζητάς να κλείσουν να γλιτώσουν το μαρτύριο τα παιδιά.

Και δέντρα στις αυλές θα έπρεπε να έχουμε και θέρμανση τον χειμώνα και αίθουσες γυμναστηρίων και όλα αυτά που πλασάρει το Υπουργείο ότι τάχα μου τα έχουμε όπως κλιματιστικά σε κάθε σχολική αίθουσα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε οι μεντεσέδες των παραθύρων δεν λειτουργούν καλά ή τα ταβάνια να μείνουν στην θέση τους, θέλουμε και κλιματιστικά.

Ελπίζω πάντως να φτάσουν έγκαιρα οι οδηγίες σε όλες τις σχολικές μονάδες και έτσι να αποφευχθούν όλες οι δυσκολίες του καύσωνα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search