• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να πάνε σε κλειστό σχολείο, σε αίθουσες με ακραίες θερμοκρασίες, για να κάνουν webbex!!»

June 12, 2024 1031

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου με σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει τις «αντιεκπαιδευτικές ενέργειες» ορισμένων Διευθυντών σχολικών μονάδων, με τις οποίες θέλουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τηλεκπαίδευση για τις ημέρες του καύσωνα.

«Τα σχολεία λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κανένας δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη να ανοίξει σχολείο για οποιονδήποτε λόγο σε τέτοιες ακραίες συνθήκες καύσωνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Ο Σύλλογος συμπληρώνει ότι «είναι απαράδεκτο και δεν συνιστά νόμιμη υπηρεσιακή εντολή ή αλληλογραφία να αποστέλλεται εντολή προϊσταμένου σε υφιστάμενους του εκτός εργασιακού ωραρίου τους είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω viber προκειμένου να προβούν σε παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια τους τις ημέρες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση των συναδέλφων – μελών του  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, για άλλη μια φορά της απαράδεκτες αυταρχικού χαρακτήρα αντιπαιδαγωγικές ενέργειες ορισμένων Διευθυντών Σχολικών μονάδων με τις οποίες καλούνται οι εκπαιδευτικοί να παρέχουν τηλεκπαίδευση για τις ελάχιστες ημέρες (Τετάρτη 12 – 6 – 2024 & Πέμπτη 13 – 6 – 2024) που τα σχολεία έκλεισαν, με απόφαση των Δήμων της κάθε περιοχής, λόγω καύσωνα.

 Η Πολιτική Προστασία και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία έχουν εκδώσει αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και οδηγίες όπου αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η χώρα πλήττεται από έκτακτο καιρικό φαινόμενο καύσωνα με ακραίες θερμοκρασίες. Κατά συνέπεια τα σχολεία, με αποφάσεις των Δήμων της περιοχής μας,  θα παραμείνουν κλειστά Τετάρτη 12/6 και Πέμπτη 13/6.

Τα σχολεία λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κανένας δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη να ανοίξει σχολείο για οποιονδήποτε λόγο σε τέτοιες ακραίες συνθήκες καύσωνα.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί μπορεί να μετατεθούν σε μέρα που οι συνθήκες δεν θα είναι τόσο αφόρητες π.χ. την Παρασκευή 14/6.

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι καθαρό πως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να πάνε σε κλειστό σχολείο, σε αίθουσες με ακραίες θερμοκρασίες, για να κάνουν webbex!! Δεν μιλάμε για μάθημα, για ύλη που χάνεται στο τέλος της χρονιάς, αλλά για κανονικό καψόνι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Σημειώνουμε ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι/-ισσες αντιμετωπίζουν σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας: σάκχαρο, καρδιαγγειακά, αναπνευστικά κ.ά. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν αυτοί οι άνθρωποι πάθουν κάτι; Για το λόγο αυτό ούτε το Υπουργείο Παιδείας, ούτε η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας  έχει απαιτήσει κάτι τέτοιο.

Για άλλη μια φορά δηλαδή γίνονται ορατά τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, οι ανεπάρκειες και οι λάθος επιλογές του Υπουργείου Παιδείας. Από τη μία έχουμε τα «μεγάλα λόγια» για τα σχολικά κτήρια με ενεργειακή αναβάθμιση, για το σύγχρονο ψηφιακό σχολείο με διαδραστικούς πίνακες και από την άλλη σχολεία που καταρρέουν, με ταβάνια και παράθυρα να πέφτουν, χωρίς πόρτες, χωρίς θέρμανση το χειμώνα, χωρίς μέσα για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη του καλοκαιριού και οι συνθήκες μέσα στα σχολεία να είναι ανυπόφορες.

Ζητάμε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας να δώσουν έκτακτη χρηματοδότηση για να μπορούν τα σχολεία να αντιμετωπίσουν τη ζέστη και να προχωρά απρόσκοπτα η μαθησιακή διαδικασία (αγορά κλιματιστικών, μονώσεις, κατάλληλα παράθυρα κ.λπ.).

Επιπρόσθετα είναι απαράδεκτο και δεν συνιστά νόμιμη υπηρεσιακή εντολή ή αλληλογραφία να αποστέλλεται εντολή προϊσταμένου σε υφιστάμενους του εκτός εργασιακού ωραρίου τους είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω viber προκειμένου να προβούν σε παροχή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια τους τις ημέρες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα. Επιπρόσθετα είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο δύο ημέρες πριν το τέλος του σχολικού έτους και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των μαθητών έχουν τελειώσει την ύλη των μαθημάτων που έπρεπε να διδαχθούν και όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία ασχολούνται με γιορτές λήξης και άλλου είδους εκδηλώσεις να καλούνται να μπουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που μόνο εκπαίδευση δεν είναι.

Ας γνωρίζει καλά η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘΑ και ορισμένοι από τους εντολοδόχους του Διευθυντές σχολικών μονάδων που επιδιώκουν να είναι «βασιλικότεροι του Βασιλέως» προκειμένου να δείξουν καλή διαγωγή,  ότι με τέτοιου είδους καθρεφτάκια και χάντρες προς τους ιθαγενείς που μοιράζουν δεν μπορούν να κρύψουν από τους γονείς και την κοινωνία τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την κατάρρευση των σχολικών υποδομών λόγω πλήρους οικονομικής ανεπάρκειας, αλλά και την ανυπαρξία πολιτικών για ανέγερση σχολικών κτηρίων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και δεν θα αναγκάζονται να αναστέλλουν τη λειτουργία τους με το πρώτο χιόνι ή τον πρώτο καύσωνα, όπως γίνεται τώρα με τα σχολικά κτήρια του προηγούμενου αιώνα που διαθέτουμε ή τις αίθουσες ελαφράς προκατασκευής (container) που διαθέτουν ως υποτιθέμενες αίθουσες διδασκαλίας πολλά από τα Νηπιαγωγεία μας.

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε τις πάγιες θέσεις του σωματείου μας περί τηλεκπαίδευσης: Α) η τηλεκπαίδευση δεν είναι κανονική εκπαίδευση και δεν ενδείκνυται για τους μαθητές/τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού περισσότερο κακό κάνει παρά καλό στα μικρής ηλικίας παιδιά, Β) η τηλεκπαίδευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις με περιορισμένο χαρακτήρα και μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας (περιπτώσεις μακροχρόνιας αναστολής των σχολείων λόγω πανδημίας ή άλλου είδους φυσικών καταστροφών κ.λπ.), Γ) η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να παρέχεται επουδενί λόγο από τα σπίτια και με τον προσωπικό εξοπλισμό των εκπαιδευτικών αλλά μόνο από τα σχολεία και με τον εξοπλισμό που παρέχει η υπηρεσία στους εκπαιδευτικούς.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε. ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ – ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κ.ΛΠ.) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search