• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άλλο ένα δικαίωμα των αναπληρωτών καταστρατηγείται!

June 16, 2024 794

Ακόμα και σε θέματα όπως οι άδειες αιμοδοσίας, φαίνεται ότι το κράτος και το υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σαν εργαζόμενους «δεύτερης» κατηγορίας...

Όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόσφατα ενημερώθηκε ότι δε δόθηκε άδεια αιμοληψίας σε αναπληρωτές συναδέλφους την ημέρα της αιμοδοσίας, επειδή η αιμοληψία δεν κατέστη δυνατή λόγω ιατρικών θεμάτων των συναδέλφων και παρότι επιβεβαιώθηκε γραπτώς. Αντ΄αυτού "χρεώθηκαν" κανονική άδεια!

Το γεγονός αυτό μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει, αν λάβουμε υπόψη τον ελάχιστο αριθμό αδειών των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους, καθώς και την επικείμενη απόλυσή τους σε λίγες μέρες. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις κανονικές τους άδειες, όταν οι ημέρες των αναρρωτικών αδειών δεν «επαρκούν» , γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του επιδόματος άδειας. Επιπλέον αποκλείονται από μια διαδικασία ζωτικής σημασίας για συνανθρώπους μας που τυχόν βρεθούν σε ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Άλλο ένα δικαίωμα των αναπληρωτών καταστρατηγείται!

Να δοθεί άδεια αιμοληψίας σε όλους τους αναπληρωτές για την ημέρα της αιμοδοσίας χωρίς όρους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόσφατα ενημερώθηκε ότι δε δόθηκε άδεια αιμοληψίας σε αναπληρωτές συναδέλφους την ημέρα της αιμοδοσίας, επειδή η αιμοληψία δεν κατέστη δυνατή λόγω ιατρικών θεμάτων των συναδέλφων και παρότι επιβεβαιώθηκε γραπτώς. Αντ΄ αυτού “χρεώθηκαν” κανονική άδεια!

Το γεγονός αυτό μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει, αν λάβουμε υπόψη τον ελάχιστο αριθμό αδειών των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους, καθώς και την επικείμενη απόλυσή τους σε λίγες μέρες. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις κανονικές τους άδειες, όταν οι ημέρες των αναρρωτικών αδειών δεν «επαρκούν» , γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του επιδόματος άδειας. Επιπλέον αποκλείονται από μια διαδικασία ζωτικής σημασίας για συνανθρώπους μας που τυχόν βρεθούν σε ανάγκη. Σε παρέμβασή του ο Σύλλογος στη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής ενημερώθηκε ότι η σχετική απόφαση για κατάργηση της άδειας της ημέρας της αιμοληψίας, αν αυτή δεν ολοκληρωθεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα του αιμοδότη, δόθηκε προφορικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ευθύνη διότι δεν ενημέρωσε εγγράφως τις σχολικές μονάδες και τους αναπληρωτές γι’ αυτή την εξέλιξη, ώστε να το γνωρίζουν εκ των προτέρων. Καλούμε τη Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας να δώσουν άμεση λύση για το ζήτημα. Κανείς συμβασιούχος εκπαιδευτικός να μην αποκλείεται από την αιμοδοσία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search