• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών

June 21, 2024 808

Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη 1 μμ κάτω από τα Γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Εκπαιδευτικού σχήματος Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Συγκεκριμένα πάνω από 130 εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες διώξεις εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

 
peiraias

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων ανάμεσα στους οποίους ο Παντελής Βαϊνάς από την ΑΔΕΔΥ, Ο Πρόεδρος των συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γρηγόρης Καλομοίρης, ο πρόεδρος του Α΄ ΣΕΠΕ Αθήνας Δημήτρης Μαριόλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΦΚ Διαβολάκης κα

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα αξιοποιούνται όλοι οι διοικητικοί και δικαστικοί μηχανισμοί προκειμένου αγωνιστές εκπαιδευτικοί να βρεθούν όμηροι σε πειθαρχικά και δικαστικές αίθουσες. Αξιοποιούνται διάφορες αντιδραστικές διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα καθώς και το αντισυνδικαλιστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ)

Συγκεκριμένα υπάρχουν:

•             4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA. (Καββαδίας, Γ., Καλούσης Α., Μητρόπουλος Δ., Σακιώτη Ν.)

•             2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία. (Γκέρτσος Ζ., Χουντής Π.)

•             3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών (Καούσης Α., Πατίδης Η., Χουντής Π.) για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή την μήνυση που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.

•             2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από την ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου. (Καββαδίας Γ. Χατζηανδρέου Ν.)

•             1 ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο (Καββαδίας Γ.) 

Επίσης καταγγέλθηκε η νέα δίωξη για την οποία δεν έχει πάρει ακόμα θέση η ΕΛΜΕ Πειραιά και αφορά συνάδελφο από το Γυμνάσιο στο Αγγιστρι 

Στη συνέχεια και παρά την ανυπόφορη ζέστη η συγκέντρωση μετατράπηκε σε μια βουερή από συνθήματα πορεία από τα γραφεία της ΔΔΕ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ακούστηκαν διάφορα συνθήματα, όπως:

Με διώξεις και βία δε γίνεται Παιδεία

Όσοι ονειρεύονται τα σχολειά στρατώνες - Απάντηση θα πάρουν με μαζικούς αγώνες!

Δεν ήταν και δεν είναι τα σχολειά στρατώνες - Η λύση στον αυταρχισμό είναι οι αγώνες!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις περικοπές

Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με τον λαό αντίσταση και πάλη!

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Οι μαζικοί αγώνες μπορούν και θα νικήσουν την επίθεση θα σταματήσουν!

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία.

Διώξεις βία καταστολή - Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική - Όχι στα παζάρια και την υποταγή!

Στην  ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζεται μεταξύ άλλων: 

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι κατηγορίες είναι: «αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα». Η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

peiraias_3

.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στον αυταρχισμό, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

·         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη

·         Κάτω τα χέρια από όλα τα μέλη του σωματείου μας – κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά

·         Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

·         Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Εκπαιδευτικών Πειραιά

 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε Πειθαρχικό (στο οποίο κατέληγε το πόρισμα της ΕΔΕ) των συναγωνιστών μας Χαρτζουλάκη Δημήτρη -αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά- και Χρύσας Χοτζόγλου -μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά-. Οι κατηγορίες; «Χαρακτηριστικώς(!) αναξιοπρεπής για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», «παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα».

Όλα αυτά για την πετυχημένη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί μαζί με μαθητές το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε αξιολόγηση σε σχολείο του Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό με ποιον τρόπο στήνονται οι κατηγορίες από το πόρισμα του πειθαρχικού, άρα και τί στοχοποιείται: «φωνασκίες» και «συνθήματα», μαθητών και εκπαιδευτικών «διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου» , «διατάραξαν την ψυχική ηρεμία στο σχολείο», «η αξιολόγηση ακυρώθηκε». Στηρίζονται πάνω στο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη) που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα. Φυσικά μέσα στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται και το «ιερό δικαίωμα» στην αξιολόγηση, που «προφανώς» πρέπει να διασφαλίζεται πάνω από όλα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δύο νέες παραπομπές σε πειθαρχικό είναι κομμάτι της βιομηχανίας διώξεων που ξετυλίγεται όλο αυτό το διάστημα. Η αξιοποίηση και η στοίχιση των κατηγοριών με βάση τους νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους δείχνει πώς επιδιώκεται να αξιοποιηθούν για να χτυπηθεί η αντίσταση, η συνδικαλιστική δράση.

Προφανώς αυτές οι δύο νέες διώξεις είναι συνέχεια των διώξεων εκπαιδευτικών που υπάρχουν με τη σφραγίδα του ΔΔΕ, εδώ στον Πειραιά, όπως και με τη στοχοποίηση του συναδέλφου στο Αγκίστρι. Συνδέονται με όλη τη βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που έχει στηθεί ενάντια σε οποιονδήποτε επιχειρεί να αγωνιστεί πραγματικά.

 Μόνο με μαζικό κίνημα και αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας. Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες, τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά ακριβώς επιχειρούν να χτυπήσουν με το μπαράζ διώξεων, αλλά και με την αξιολόγηση. ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Κάτω τα χέρια από σωματεία - απεργία - αγωνιστές.

Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Μαθητές - εκπαιδευτικοί παλεύουμε από κοινού για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. 

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά για τις διώξεις των εκπαιδευτικών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

«Αυτή τη φορά ο ΔΔΕ Πειραιά και οι διωκτικοί μηχανισμοί έχουν αναβαθμίσει τις διώξεις και οι συναγωνιστές  μας διώκονται για τη συνδικαλιστική δράση τους με βάση τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση με πιο βαριές κατηγορίες από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα παραπέμπονται ότι α) συμπεριφέρθηκαν «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπώς εντός υπηρεσίας β) παρέβησαν «το υπαλληλικό καθήκον» τους και γ) παρέβησαν «το καθήκον» τους «κατά τον Ποινικό Κώδικα». Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα και με τη σχετικά πρόσφατη διάταξη του ποινικού κώδικα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών:  Ο φασισμός με τις γραβάτες δεν μπορεί να σκοτώσει τους αγώνες!

 

Οι «ανεξάρτητες» και «αντικειμενικές» ΕΔΕ που στήθηκαν ενάντια στον συνάδελφο και συναγωνιστή Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) και στη συναδέλφισσα και συναγωνίστρια Χρύσα Χοτζόγλου έδωσαν το… αναμενόμενο αποτέλεσμα. Παραπέμπονται σε πειθαρχικό με τις βαριές κατηγορίες της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας», της «παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος» και της «παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα»!

Πώς προέκυψαν αυτά τα… εγκλήματα; Μα επειδή οι δύο συνάδελφοι υλοποιώντας τη θέληση όλου του κλάδου –όπως έχει εκφραστεί με χίλιους τρόπους- ενάντια στην διαβόητη αξιολόγηση, συμμετείχαν σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές του σχολείου ενάντια σε αξιολογική διαδικασία. Μάλιστα, σύμφωνα με το πειθαρχικό «προσχεδίασαν, προαποφάσισαν και οργάνωσαν» την κινητοποίηση αυτή, προκαλώντας… «ψυχολογική συμφορά»! Και χαρακτήρισαν τον επίδοξο επιθεωρητή – αξιολογητή Σύμβουλο «ανεπιθύμητο, ως φορέα» (ευγενικά πράττοντας, θα λέγαμε), «προκάλεσαν αναστάτωση με φωνασκίες, θόρυβο και συνθήματα που έλεγαν με τους μαθητές». Οι οποίοι μαθητές (άκουσον – άκουσον θράσος) διατύπωσαν την άποψη ότι «η πράξη τους είναι δικαιολογημένη, γιατί όταν ο νόμος δεν είναι σωστός, πρέπει να αγωνιζόμαστε να καταργηθεί»! Ναι, όλα αυτά είναι τεκμήρια εγκλήματος σύμφωνα με τη Διοίκηση.

Οι νέες αυτές διώξεις είναι στην ίδια φαιά πολιτική κατεύθυνση στην οποία έχουν ήδη στηθεί οι διώξεις για τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις ΠΙΖΑ, ενάντια στην διαφήμιση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά (διαφήμιση που έκανε κατά… καθήκον μάλλον), για τη δημοσιοποίηση της σκευωρίας που στήθηκε ενάντια σε μέλη της ΕΑΑ κλπ.

Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που στήνουν τις διώξεις και χαρακτηρίζουν τους αγώνες «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και «παράβαση καθήκοντος»;

Είναι η κυβέρνηση και το σύστημα, οι ίδιοι που έχουν καταδικάσει το λαό στη φτώχεια και τη νεολαία στο αδιέξοδο, στη συντριβή δικαιωμάτων και στην αμορφωσιά. Αυτοί που έχουν κάνει τις σπουδές των νέων ακριβό όνειρο και τα μεροκάματα ξεφτίλα. Αυτοί που «πιστοί στο καθήκον» των συμφερόντων τους, είναι ηθικοί αυτουργοί της μαζικής δολοφονίας χιλιάδων παιδιών στη Γάζα. Αυτοί, που με την επίσημη πολιτική τους, γεννάνε και τροφοδοτούν το φασισμό και μετά καμώνονται πως προβληματίζονται. Αυτοί που –αν και διαθέτουν όλη την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης αλλά και όλους τους μηχανισμούς- κυβερνάνε με την ψήφο του 11% του λαού!

 Είναι και ο στρατός του υπηρετικού προσωπικού των παραπάνω. Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διοικητικός Μηχανισμός, οι… επιστήμονες Σύμβουλοι, όλοι τους επιτελούν με το παραπάνω το ιερό καθήκον εφαρμογής της βάρβαρης πολιτικής απέναντι στους μαθητές – παιδιά του φτωχού λαού. Ξιφουλκούν από ιερή αγανάκτηση όταν ακούσουν ένα σύνθημα και βγάζουν τον… επιστημονικό σκασμό όταν οι μαθητές σφαγιάζονται σε αστρονομικά θέματα στις πανελλαδικές μέσα στον καύσωνα των 43 βαθμών. Διαμορφώνουν κλίμα κανιβαλισμού στα σχολεία και καλούν τους συναδέλφους να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, στη λογική «ο θάνατός σου η- η ζωή μου». Θα τους άξιζε όλων αυτών να δουν την ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος» - θα δουν τους εαυτούς τους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ναι ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search