• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία για Διευθυντή Π.Ε. – «Αποφεύγει την συνάντησή μας»

July 02, 2024 485

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει τις ενέργειες του Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ο οποίος αποφεύγει να συναντήσει και να μιλήσει με το ΔΣ των εκπαιδευτικών.
«Πληροφορούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ότι κατά νόμο οι Δ/ντές Π. Ε. οφείλουν να δέχονται σε ακρόαση και να συνεργάζονται με τα Δ. Σ. των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών όσο κι αν αυτά δεν είναι της αρεσκείας τους», συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα:
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις ενέργειες του κου Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας σύμφωνα με τις οποίες εσκεμμένα και αδικαιολόγητα αποφεύγει να συναντήσει και να συνομιλήσει με το Δ. Σ. του σωματείου μας, παρά το γραπτό αίτημα για συνάντηση και συνεργασία μαζί του, το οποίο έχουμε υποβάλλει από 18 – 6 – 2024 (έγγραφο υπ’ αριθμ. πρ. 180/18 – 6 – 2024 με θέμα: « Αίτημα του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για συνάντηση με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας», το οποίο επισυνάπτεται).

Συγκεκριμένα παρά το έγγραφο αίτημα του σωματείου μας και τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις του Προέδρου των σωματείου μας στην γραμματεία του κου Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας προκειμένου να κανονιστεί συνάντηση μεταξύ του Δ. Σ. του σωματείου μας και του κου Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας για ζητήματα που αφορούν προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας αρμοδιότητας της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, εισπράξαμε συνεχείς αρνήσεις ή υποσχέσεις ότι θα ειδοποιηθούμε εν ευθέτω χρόνο ώστε να συναντηθούμε με τον κο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας αρνείται και αποφεύγει να συναντήσει τα Δ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπ/κών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, αφού κατά πάγια και διαρκή τακτική του ακόμα κι όταν προκηρύσσονται παραστάσεις διαμαρτυρίας από τα ομώνυμα σωματεία φροντίζει πάντα να απουσιάζει από την έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας τόσο ο ίδιος όσο και η αναπληρώτρια του κα Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της ομώνυμης Δ/νσης. Δυστυχώς όμως, παρατηρούμε ότι πλέον με τη στάση του «έχει υπερβεί τα εσκαμμένα», εφόσον αρνείται ή αποφεύγει ακόμα και να δεχτεί για συνομιλία και συνεργασία τα Δ. Σ. των σωματείων των εργαζόμενων εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π. Ε. στην οποία προΐσταται κατόπιν αιτήματός τους και χωρίς να υπάρχει κανενός είδους διαμαρτυρία ή κινητοποίηση εργαζομένων.

Πληροφορούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ότι κατά νόμο (Ν. 1264/1982) οι Δ/ντές Π. Ε. οφείλουν να δέχονται σε ακρόαση και να συνεργάζονται με τα Δ. Σ. των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών όσο κι αν αυτά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως επίσης (πληροφορούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ) ότι οι Δημόσιες υπηρεσίες αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν να απαντούν εγγράφως στα αιτήματα των φορέων και πολιτών που απευθύνονται σε αυτές εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Καλό θα ήταν λοιπόν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να πληροφορήσει αρμοδίως για όλα τα παραπάνω τον κο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας ώστε να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις των νόμων προκείμενου να αποφευχθεί η εκ νέου διοικητική εκτροπή και επικείμενη κατάρρευση της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, για μια ακόμη φορά, υπό την διοίκηση του κου Χ. Μπαμπαρούτση, για την προστασία τόσο του κύρους της υπηρεσίας όσο και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, τα οποία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αδικαιολόγητες ενέργειες του συγκεκριμένου Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος και να προβεί σε έκδοση ανάλογης καταγγελίας σε βάρος των συγκεκριμένων ενεργειών του κου Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search