• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαζική συγκέντρωση στήριξης του Δ. Αντωνίου - Απαράδεκτη στάση της αντιπρύτανη Σ. Παπαϊωάννου

July 05, 2024 604

 

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 5/7 το πρωί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, η ΟΔΠΤΕ, η ΠΑΣΕΔΙΠ, ο Σύλλογος ΕΤΕΠ ΕΚΠΑ, κλπ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, για την ανάκληση της απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου, Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου και μέλους του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ, επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζόμενου στο ΕΚΠΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και φοιτητικών συλλόγων, εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές.

Για άλλη μία φορά ο Πρύτανης απουσίαζε προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει στο αίτημα των σωματείων για επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου.

Μαζική αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Αντιπρυτάνεως Σ. Παπαϊωάννου.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ακολούθησε παράθεση των αιτημάτων από τους εκπροσώπους των φορέων. Δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι η παρούσα Πρυτανική Αρχή με τη στάση της και την επιμονή της στην απόλυση του Δ. Αντωνίου καταγράφεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ΕΚΠΑ, καθώς δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μεταπολιτευτικά στο δημόσιο απόλυσης εργαζόμενου – εκλεγμένου στη διοίκηση Σωματείου και Ομοσπονδίας για τη συνδικαλιστική του δράση. Η ενέργεια αυτή έχει στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.

Η Αντιπρύτανης σε μια “έκρηξη θυμού” επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με απαράδεκτες φράσεις όπως “φτάνει πια”, “έξω ρε από το γραφείο μου”, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, και επιδεικτικά αποχώρησε για να μη δώσει απαντήσεις.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε συμπέρασμα για τις συμπεριφορές των διαμαρτυρόμενων εργαζόμενων από τη μια, της αντιπρύτανη από την άλλη.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι παρέμειναν μέσα κι έξω από την πρυτανεία και έφυγαν περασμένες τέσσερις. Το ΔΣ του Συλλόγου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

 

Η σκαιότατη αντιμετώπιση των εργαζόμενων και των φοιτητών από την αντιπρύτανη, είναι ένδειξη αδυναμίας να αντιμετωπίσει τις μαζικές και δίκαιες διαμαρτυρίες και όχι δύναμης. Η διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι απόλυτα εκτεθειμένη στα μάτια φοιτητών και εργαζόμενων. Για να κάνει τα χατίρια στους σφουγγοκωλάριους του συστήματος και την κυβέρνηση, για να υπηρετήσει πιστά το έργο που ανέλαβε, της διοίκησης του πανεπιστήμιου με κριτήρια καπιταλιστικής επιχείρησης, όπου όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά, γίνεται προκλητική, πλην όμως, δεν θα της περάσει.

Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές δεν κάνουν πίσω και ορίζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους: τη Δευτέρα στις 9 π.μ. στον ΕΛΚΕ και την επόμενη Παρασκευή ξανά στην Πρυτανεία, με πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.    

ΥΓ: H Διοίκηση του ΕΚΠΑ, που αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, που της χαλούν τα σχέδια, ως ενοχλητικά «τσιμπούρια», ανοίγει την αγκαλιά της σε εκπροσώπους καπιταλιστικών ομίλων. Συγκεκριμένα, σήμερα ήταν προγραμματισμένη με πολλά ταρατατζούμ η αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε επίτιμο διδάκτορα των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και η απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού όπως αποφασίστηκε στη συνέλευση του συλλόγου είναι τη Δευτέρα στο ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) στη Χρήστου Λαδά 6 στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος ψηφισμάτων αλληλεγγύης

Σε ψήφισμά της η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) αναφέρουν:

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, σε μια έκρηξη εκδικητικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απολύει ΞΑΝΑ, δυο μήνες μετά την επαναπρόσληψή του, τον Δημήτρη Αντωνίου, συμβασιούχο εργαζόμενο επί 19 έτη, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ. Παράλληλα, συνεχίζει ακάθεκτη την επιχείρηση δίωξης του Παντελή Βαϊνά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μετά και την ΕΔΕ στην οποία οδηγήθηκαν 13 μέλη του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών για την συνδικαλιστική τους δράση.

ΜΕ αφορμή τη συμβολική διαμαρτυρία στο ΚΛΕΙΔΙ στις 12 Φεβρουαρίου ενάντια στην αξιοποίηση των τηλεεξετάσεων ως μέσο κάμψης του αγώνα των φοιτητών κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ και υπέρ της δημόσιας και δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΕΚΠΑ εναρμονίζεται πλήρως με το υπόλοιπο κράτος και την κυβέρνηση που κυνηγά και διώκει με κάθε τρόπο τον κόσμο του αγώνα και της ανυπακοής. Δεν είναι τυχαίες οι διώξεις στους εκπαιδευτικούς, στα λιμάνια, στις γειτονιές, οι σωρεία πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων που φορτώνονται στην πλάτη του κινήματος. Δεχόμαστε μια επίθεση που θέλει να μας κάμψει, να μας πειθαρχήσει, να μας επιβάλει τη σιωπή, να μη μιλάμε. Και το ΕΚΠΑ πρωτοστατεί, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, στην επιβολή μιας κεντρικής πολιτικής ποινικοποίησης της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης, σε μια επιχείρηση μετατροπής του Πανεπιστημίου σε μια αποστειρωμένη ζώνη όπου διεκδικήσεις και συλλογική δράση δε θα έχουν θέση.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤIΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΣΙΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΒΑΪΝΑ

Ψηφίσματα έχουν εκδώσει πολλά σωματεία όπως η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΑΝΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΥΝΤΠ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΠΣΣ – ΝΑΤ) όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι διώξεις εναντίον εκπαιδευτικών, Ναυτεργατών (ΠΕΝΕΝ) και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι οργανωμένες και συντονισμένες από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και επιδιώκουν τον εκφοβισμό και την πειθάρχηση στην αντιλαϊκή τους πολιτική. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!»

Ο ΣΥΒΧΨΑ στηρίζει τον αγώνα για επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου και τονίζιε ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τονίζει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις θα σταματήσουν εδώ ενώ η ΕΣΠΗΤ τονίζει πως «οι αυθαίρετες εργοδοτικές πρακτικές που θεωρούν τους εργαζόμενους αναλώσιμους και προχωρούν σε παράνομες, καταχρηστικές και αναίτιες απολύσεις, ως απάντηση στο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν καλύτερους όρους για την εργασία τους είναι απαράδεκτες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search