• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κύμα αλληλεγγύης στους δύο Διευθυντές που απειλούνται με καθαίρεση λόγω συμμετοχής στην απεργία!

July 08, 2024 820

Κύμα αλληλεγγύης και στήριξης των δύο διευθυντών σχολείων Καζάκου Μ. και Ντάφλου Γ. που καλούνται σε απολογία γιατί υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου για την αξιολόγηση, εξέδωσε και η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που συμπαραστέκονται στους διευθυντές και ζητούν να σταματήσει άμεσα η διαδικασία.

 

Οι δύο διευθυντές καλούνται να παραστούν ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της καθαίρεσης επειδή - συμμετέχοντες στη απεργία/αποχή- δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών.

Ο στόχος ξεκάθαρος: Να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και εκβιαστικά οι εκπαιδευτικοί να συρθούν στην αντιδραστική αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δωρεάν δημόσιου σχολείου.

Αναφέρεται σε ψήφισμα δεκάδων ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας - Γ΄& Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Καστοριάς

Το ψήφισμα

Με έγγραφο της ΔΔΕ Αχαΐας, καλούνται να παραστούν ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 η συναδέλφισσα Καζάκου Μαρία, Δ/ντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας και ο συνάδελφος Ντάφλος Γιώργος, Δ/ντής του 19ου Γυμνασίου Πάτρας, με θέμα την «εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος στο πλαίσιο της αξιολόγησης του έργου δόκιμων εκπαιδευτικών». Είναι προφανές ότι οι δύο συνάδελφοι Διευθυντές καλούνται σε απολογία και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της καθαίρεσης, επειδή -συμμετέχοντας στη απεργία-αποχή του κλάδου- δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και οι εκπαιδευτικοί να συρθούν εκβιαστικά στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, διαδικασία που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δωρεάν δημόσιου σχολείου και στην εμπέδωση της εργασιακής ανασφάλειας και χειραγώγησης του κλάδου. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων και θα πρέπει να διασφαλίζεται. Με τον νόμο 4823/2021 συνέδεσε τη μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, παρά τη ρητή αναφορά του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και όλης της νομοθεσίας για την αυτόματη και αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των δόκιμων δημοσίων υπαλλήλων μετά τη συμπλήρωση διετούς υπηρεσίας.

Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο συγκεκριμένοι Διευθυντές είναι οι μόνοι από την Αχαΐα και απ’ όλη την χώρα που απειλούνται με καθαίρεση. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «τα Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελαν επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν. 4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις, από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν. 1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους».

 

Καλούμε τη Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου επιλογής να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη δίωξης ή καθαίρεσης των συναδέλφων, στους οποίους και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Τέλος, διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τον διαρκή αγώνα μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, για την απόκρουση της αξιολόγησης, την ολόπλευρη μόρφωση όλων των μαθητών και μαθητριών μας σε ένα δημόσιο σχολείο δωρεάν, ελεύθερο και δημοκρατικό και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search