• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καμία δίωξη στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό Βασίλη Παπασταμόπουλο

July 08, 2024 713

Σε προσωπική μήνυση κατά του συναδέλφου Βασίλη Παπασταμόπουλου, αναπληρωτή στο 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου τη φετινή σχολική χρονιά, για υποτιθέμενη «ψευδή κατάθεση» εναντίον της, προχώρησε η πρώην διευθύντρια του ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου-Ωρωπού. Η μήνυση αφορά σε κατάθεση του συναδέλφου στο πλαίσιο ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την εν λόγω διευθύντρια κατόπιν καταγγελιών γονέων και άλλων συναδέλφων. Ανταποκρινόμενος στην κλήση των αρμοδίων οργάνων ο συνάδελφος κατέθεσε, όπως όφειλε, για συμβάντα που είχαν συμβεί στο σχολείο, μεταξύ των οποίων ήταν και χαρακτηρισμοί που είχε απευθύνει προσωπικά σ’ αυτόν η μηνύτρια.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τον προσωπικό χαρακτήρα της μήνυσης, η πρώην διευθύντρια του ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου Ωρωπού προσκόμισε, ως στοιχεία που υποτίθεται αποδεικνύουν το μηνυόμενο αδίκημα, υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν τον συνάδελφο. Η κίνηση αυτή δείχνει μια αυταρχική λογική σύγχυσης ιδιοτήτων, αφού υπηρεσιακά έγγραφα επιτρέπεται μόνο να διαβιβαστούν υπηρεσιακά από τον διευθυντή και μόνον κατά τον χρόνο που διαθέτει ιδιότητα που επιτρέπει την κατοχή τους.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καμία δίωξη στον συνάδελφο Βασίλη Παπασταμόπουλο

Σε προσωπική μήνυση κατά του συναδέλφου Βασίλη Παπασταμόπουλου, αναπληρωτή στο 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου τη φετινή σχολική χρονιά, για υποτιθέμενη «ψευδή κατάθεση» εναντίον της, προχώρησε η πρώην διευθύντρια του ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου-Ωρωπού. Η μήνυση αφορά σε κατάθεση του συναδέλφου στο πλαίσιο ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την εν λόγω διευθύντρια κατόπιν καταγγελιών γονέων και άλλων συναδέλφων. Ανταποκρινόμενος στην κλήση των αρμοδίων οργάνων ο συνάδελφος κατέθεσε, όπως όφειλε, για συμβάντα που είχαν συμβεί στο σχολείο, μεταξύ των οποίων ήταν και χαρακτηρισμοί που είχε απευθύνει προσωπικά σ’ αυτόν η μηνύτρια.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τον προσωπικό χαρακτήρα της μήνυσης, η πρώην διευθύντρια του ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου Ωρωπού προσκόμισε, ως στοιχεία που υποτίθεται αποδεικνύουν το μηνυόμενο αδίκημα, υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν τον συνάδελφο. Η κίνηση αυτή δείχνει μια αυταρχική λογική σύγχυσης ιδιοτήτων, αφού υπηρεσιακά έγγραφα επιτρέπεται μόνο να διαβιβαστούν υπηρεσιακά από τον διευθυντή και μόνον κατά τον χρόνο που διαθέτει ιδιότητα που επιτρέπει την κατοχή τους.

Η εντύπωση γίνεται βεβαιότητα αν προστεθεί και το περιεχόμενο των «αποδεικτικών» εγγράφων που η πρώην διευθύντρια προφανώς διατήρησε στην προσωπική κατοχή της, αφότου έφυγε από την θέση: η δήλωση απεργίας/αποχής από την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων του εγκαλούμενου συναδέλφου, καθώς και έγγραφο αξιολόγησης του μαθήματός του από την ψυχολόγο της σχολικής μονάδας (!), η οποία φυσικά δεν είχε αρμοδιότητα να αξιολογήσει τον διδάσκοντα.

Η παραπάνω απόπειρα ποινικοποίησης της ανταπόκρισης του συναδέλφου σε υπηρεσιακό καθήκον (κατάθεση σε ΕΔΕ) και ο χειρισμός υπηρεσιακών ζητημάτων ως προσωπικών έχει γίνει εδώ και καιρό συχνή πρακτική των διευθυντών και των στελεχών της εκπαίδευσης, με προφανή σκοπό να παρακαμφθούν οι διαδικαστικές εγγυήσεις των υπηρεσιακών ελέγχων και να «πειθαρχηθούν» οι συνάδελφοι με την απειλή ποινικής εμπλοκής.

Είναι αυτονόητο ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς πρέπει να απέχουν από κάθε ποινική δίωξη του συναδέλφου Βασίλη Παπασταμόπουλου, ενώ πρέπει να σταματήσει άμεσα κάθε χρήση υπηρεσιακών εγγράφων για προσωπικούς σκοπούς διευθυνόντων και στελεχών.

Η Γ ΕΛΜΕ Αθήνας συμπαρίσταται στο συνάδελφο και μέλος της και απαιτεί να μην διωχθεί ο Βασίλης Παπασταμόπουλος!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search