• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας

July 08, 2024 941

 Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των μαθητριών μας στην ελεύθερη επιλογή ξένης γλώσσας στο πλαίσιο της πλήρους ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου. Από αυτή τη σκοπιά, είμαστε ριζικά αντίθετοι στις πρακτικές συγκρότησης τμημάτων στα Γυμνάσια που καταστρατηγούν τη διδαχθείσα στο δημοτικό δεύτερη ξένη γλώσσα στο όνομα των αιματηρών περικοπών στις προσλήψεις συναδέλφων γαλλικής και γερμανικής, των οποίων όχι μόνο δυσχεραίνεται το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο με την εκκίνηση της διδασκαλίας από το επίπεδο των αρχαρίων αλλά και τινάζονται οι οργανικές θέσεις τους στον αέρα με τη μεθοδευμένη μείωση ή και τον μηδενισμό του διδακτικού ωραρίου τους.

Συγχρόνως, καταγγέλλουμε τις υπουργικές αποφάσεις των πολλών τελευταίων χρόνων που διαιωνίζουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, εξωθούν τους γονείς να βάλουν για πολλοστή φορά το χέρι στην τσέπη για την παρακολούθηση ξένης γλώσσας διαφορετικής από αυτήν της επιθυμίας των παιδιών μας και τροφοδοτούν εμφυλίους πολέμους μεταξύ των συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναλυτικά:

Για την διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των μαθητριών μας στην ελεύθερη επιλογή ξένης γλώσσας στο πλαίσιο της πλήρους ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου. Από αυτή τη σκοπιά, είμαστε ριζικά αντίθετοι στις πρακτικές συγκρότησης τμημάτων στα Γυμνάσια που καταστρατηγούν τη διδαχθείσα στο δημοτικό δεύτερη ξένη γλώσσα στο όνομα των αιματηρών περικοπών στις προσλήψεις συναδέλφων γαλλικής και γερμανικής, των οποίων όχι μόνο δυσχεραίνεται το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο με την εκκίνηση της διδασκαλίας από το επίπεδο των αρχαρίων αλλά και τινάζονται οι οργανικές θέσεις τους στον αέρα με τη μεθοδευμένη μείωση ή και τον μηδενισμό του διδακτικού ωραρίου τους. Συγχρόνως, καταγγέλλουμε τις υπουργικές αποφάσεις των πολλών τελευταίων χρόνων που διαιωνίζουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, εξωθούν τους γονείς να βάλουν για πολλοστή φορά το χέρι στην τσέπη για την παρακολούθηση ξένης γλώσσας διαφορετικής από αυτήν της επιθυμίας των παιδιών μας και τροφοδοτούν εμφυλίους πολέμους μεταξύ των συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων.

Απαιτούμε πλήρη ξενόγλωσση εκπαίδευση και πιστοποίησή της στο πλαίσιο του δημόσιου σχολείου, τον απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας, τη ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα, καθώς και την άμεση σύσταση των απαιτούμενων οργανικών θέσεων.

Τέλος, απαιτούμε την κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, καθώς ως εργασιακή σχέση συνεπάγεται μισθό πείνας και απόλυτης ανέχειας για τους συναδέλφους/ισσες γαλλικής και γερμανικής, ιδίως στις σημερινές συνθήκες σφοδρότατης αντιλαϊκής επίθεσης και στεγαστικής κρίσης, αντί της μόνιμης, σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας που δικαιούμαστε και αξίζουμε ως κλάδος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search