• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 132 τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση σχολικού κτιρίου στη Νιγηρία

July 13, 2024 612
22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 132 τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση σχολικού κτιρίου.
Άνθρωποι στέκονται κοντά στα ερείπια ενός σχολικού κτιρίου που κατέρρευσε, που ανήκει στην Saint Academy στην κοινότητα Busa Buji, πολιτεία Plateau, Νιγηρία, 12 Ιουλίου 2024
 

Είκοσι δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 132 τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση σχολικού κτιρίου στην κεντρική πολιτεία Οροπέδιο της Νιγηρίας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, αναφέρει το BBC.

Το κτίριο της Saint Academy στην πρωτεύουσα της πολιτείας Jos υποχώρησε ενώ οι μαθητές ήταν στην τάξη το πρωί της Παρασκευής. Τα παιδιά έμειναν παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια.

 

Εθελοντές χρησιμοποίησαν εκσκαφείς, σφυριά και τα γυμνά τους χέρια για να διαπεράσουν τους σωρούς από σκυρόδεμα και στριφτές σιδερένιες ράβδους για να φτάσουν σε πολλούς από τους παγιδευμένους.

Η αστυνομία είπε στους δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον 22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση, με πολλά άλλα να λαμβάνουν θεραπεία σε τοπικά νοσοκομεία.

Το σχολείο πιστεύεται ότι έχει περισσότερους από 1.000 μαθητές.

Ο κάτοικος της περιοχής Άμπελ Φουαντάι είπε στο BBC ότι ο γιος του φίλου του σκοτώθηκε και είπε ότι «το μέγεθος της τραγωδίας είναι τρομακτικό».

Η πολιτειακή κυβέρνηση είπε ότι διεξάγεται έρευνα και ανέφερε την «αδύναμη δομή και την επισφαλή τοποθεσία του σχολείου κοντά σε μια όχθη ποταμού», συμβουλεύοντας άλλα σχολεία «με δομικές ανησυχίες» να κλείσουν αμέσως.

Συνέστησε επίσης στα νοσοκομεία στο Jos να δώσουν προτεραιότητα στην περίθαλψη των τραυματιών, «ανεξαρτήτως τεκμηρίωσης ή πληρωμής».

Οι κάτοικοι είπαν ότι η κατάρρευση σημειώθηκε μετά από τρεις ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων στο Οροπέδιο.

Μιλώντας από το νοσοκομείο, ο τραυματίας φοιτητής Γουλίγια Ιμπραχίμ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Μπήκα στην τάξη όχι περισσότερο από πέντε λεπτά, όταν άκουσα έναν ήχο και το επόμενο πράγμα είναι ότι βρέθηκα εδώ.

«Είμαστε πολλοί στην τάξη, γράφουμε τις εξετάσεις μας», είπε.

Ο κάτοικος Τσίκα Ομπιόχα είπε ότι είχε δει πολλά πτώματα και ότι δεκάδες άνθρωποι είχαν διασωθεί.

«Όλοι βοηθούν για να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε περισσότερους ανθρώπους», είπε.

«Συνεστραμμένος από την τραγική απώλεια ζωών νέων στο Saint Academy», έγραψε στο X, ο εκπρόσωπος της Unicef ​​στη Νιγηρία, Κρίστιαν Μουντουάτε.

«Παιδιά γεμάτα όνειρα έγραφαν εξετάσεις όταν κατέρρευσε το σχολικό κτίριο. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που επλήγησαν.»

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές μεγάλες καταρρεύσεις κτιρίων στη Νιγηρία, με τους παρατηρητές να κατηγορούν έναν συνδυασμό κακής κατασκευής, κακής ποιότητας υλικών και διαφθοράς.

Το 2021, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα πολυώροφο κτίριο υπό κατασκευή κατέρρευσε σε μια πλούσια γειτονιά του Λάγος.

ΠΗΓΗ kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search