• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να αποσυρθεί η νέα αυθαίρετη εγκύκλιος του Γ.Γ. Κατσαρού! Να σταματήσουν οι απειλές σε όσους/ες συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή

July 14, 2024 629

Να αποσυρθεί η νέα αυθαίρετη εγκύκλιος του Γ.Γ. Κατσαρού! Να σταματήσουν οι απειλές σε όσους/ες συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή και υπερασπίζονται με συλλογικές αποφάσεις το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας!

Καλοκαιριάτικα υπάρχουν διευθυντές σχολείων που χωρίς να προβλέπεται από καμία διαδικασία στην εκπαίδευση, ούτε και στην αξιολόγηση, τηλεφωνούν  σε συναδέλφους, που ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου υλοποιούν την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Τους ζητούν να δηλώσουν μέσω gov, που επίσης δεν προβλέπεται, τους λόγους που δε συμμετέχουν στο Β΄ πεδίο της αξιολόγησης.

Λένε ότι αυτές είναι οι οδηγίες από ΔΔΕ και Υπουργείο με βάση τη νέα εγκύκλιο του Γ.Γ. Κατσαρού στις 8/7 με την οποία «……..καλούνται όλοι οι αξιολογητές/τριες, να προβούν μέχρι και την 20/07/2024 σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευθέτηση τυχόν υφιστάμενων εκκρεμοτήτων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των δοκίμων...» Ο Γ.Γ. επαναφέρει τις γνωστές απειλές με τις οποίες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους. Καλεί τις ΔΔΕ να εφαρμόσουν το απαράδεκτο, αντεργατικό άρθρο 56 του Ν.4823/21 για όσους εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης «δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο  στην αξιολόγηση». Ζητά επίσης να αποσταλούν τα στοιχεία τους!

Επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ και καλούν σε κινητοποιήσεις που διοργανώνουν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15/7 και την Τετάρτη 17/7 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να αποσυρθεί η νέα αυθαίρετη εγκύκλιος του Γ.Γ. Κατσαρού! Να σταματήσουν οι απειλές σε όσους/ες συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή και υπερασπίζονται με συλλογικές αποφάσεις το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας!

Καλοκαιριάτικα υπάρχουν διευθυντές σχολείων που χωρίς να προβλέπεται από καμία διαδικασία στην εκπαίδευση, ούτε και στην αξιολόγηση, τηλεφωνούν  σε συναδέλφους, που ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου υλοποιούν την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Τους ζητούν να δηλώσουν μέσω gov, που επίσης δεν προβλέπεται, τους λόγους που δε συμμετέχουν στο Β΄ πεδίο της αξιολόγησης.

Λένε ότι αυτές είναι οι οδηγίες από ΔΔΕ και Υπουργείο με βάση τη νέα εγκύκλιο του Γ.Γ. Κατσαρού στις 8/7 με την οποία «……..καλούνται όλοι οι αξιολογητές/τριες, να προβούν μέχρι και την 20/07/2024 σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευθέτηση τυχόν υφιστάμενων εκκρεμοτήτων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των δοκίμων...» Ο Γ.Γ. επαναφέρει τις γνωστές απειλές με τις οποίες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους. Καλεί τις ΔΔΕ να εφαρμόσουν το απαράδεκτο, αντεργατικό άρθρο 56 του Ν.4823/21 για όσους εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης «δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο  στην αξιολόγηση». Ζητά επίσης να αποσταλούν τα στοιχεία τους!

Το Υπουργείο, ο Γ.Γ., οι ΔΔΕ κι οι Διευθυντές σχολείων για μια ακόμη φορά αναλαμβάνουν να κάνουν τον κάθε συνάδελφο να αισθανθεί μόνος του και να σταματήσει τον αγώνα.  Όπως δεν τα κατάφεραν, εδώ και τέσσερα χρόνια, γιατί χιλιάδες νεοδιόριστοι σε όλη την εκπαίδευση, παρά τους εκβιασμούς, τις πιέσεις, τις απειλές και τα παραπλανητικά τους κόλπα συμμετέχουν στον αγώνα του κλάδου, και πάλι δεν θα τα καταφέρουν! Οι νεοδιόριστοι έμειναν όρθιοι και υπάρχει ισχυρή παρακαταθήκη ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σύσσωμος ο κλάδος, τώρα που προωθούν την ατομική αξιολόγηση για όλους, να  μπορέσουμε να τους σταματήσουμε. 

Το Υπουργείο επιτίθεται ξανά, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις των σωματείων μας και των εκπαιδευτικών! Προχωράει μέσα στο καλοκαίρι σε μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Αποφάσισε κατάργηση οργανικών θέσεων στη Β/θμια, συγχωνεύσεις τμημάτων με αύξηση των μαθητών. Κατέθεσε σχέδιο νόμου «σκούπα» με το νέο «ψηφιακό» σχολείο που στερεί από τους μαθητές στα δυσπρόσιτα σχολεία τη φυσική παρουσία πολλών εκπαιδευτικών και προβλέπεται τηλεκπαίδευση από εκπαιδευτικούς του πλησιέστερου Γυμνασίου. Προβλέπει τη λειτουργία αυτόνομης τάξης Γυμνασίου σε απομακρυσμένες περιοχές (με 3 κατ’ ελάχιστο εκπαιδευτικούς από 4 ειδικότητες) και συμπληρωματική διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς του πλησιέστερου Γυμνασίου. Ασχολείται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό για μαθητές Α΄ Λυκείου και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων που θα αμείβονται, με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών που μπορεί να γίνεται και από προσωπικό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αποζημίωση των συντονιστών εκπαιδευτών στις νέες εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο στην Στ΄ τάξη Δημοτικού και στη Γ΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα διδασκαλίας στο σπίτι μπορεί να γίνεται και με τηλεκπαίδευση, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεωτικά παραμένουν δύο χρόνια στον τόπο διορισμού, χωρίς να επιτρέπεται εφαρμογή γενικών και ειδικών διατάξεων κλπ. Με ένα νέο νομοσχέδιο θα προωθήσει και άλλα μέτρα που κατ’ επανάληψη έχουν εξαγγελθεί (ΑΣΕΠ, ελεύθερη επιλογή σχολείου, Εθνικό Απολυτήριο, χτύπημα ειδικής αγωγής, αξιολόγηση,  κ.ά.). Επίσης, διογκώνει τα προβλήματα των σχολείων και στην ειδική αγωγή και  με απειλές για νέο υβριδικό σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών (γραπτός διαγωνισμό-προσοντολόγιο) και με μεγάλη συρρίκνωση των προσλήψεων, αλλά και με νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητ(ρι)ών.

Το ΥΠΑΙΘΑ για ακόμα μια φορά σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών καταφεύγει σε τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών!... Επειδή φοβάται τις αντιδράσεις μας, επειδή νομίζει ότι θα μας πιάσει στον ύπνο τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς,  διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες, νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Έχουν αποκαλυφθεί πλέον! Έβγαλαν 18 φορές παράνομη την απεργία αποχή, οι εγκύκλιοί τους απειλούν και εκβιάζουν με παράτυπους και παράνομους τρόπους, δεν τους ενδιαφέρει ούτε το παιδαγωγικό κλίμα, ούτε η διάλυση των σχολείων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει και επιδιώκουν είναι η κατίσχυση του φόβου και του τρομοκρατίας ώστε να επιβληθεί η αξιολόγηση. Η μεγάλη αντίσταση του κλάδου για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της εργασιακής δημοκρατίας σε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά, κόντρα στα μέτρα υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης, πρέπει να συνεχιστεί.

Ήδη εκδηλώνονται και πάλι αποφασιστικά οι αντιστάσεις του κλάδου! η ΔΔΕ Αχαΐας καλούσε δύο συναδέλφους διευθυντές στο συμβούλιο επιλογής γιατί δεν αξιολογούσαν νεοδιόριστους συναδέλφους τους συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο τους. Την Τρίτη 9/7 μετά από μαζική συγκέντρωση η διευθύντρια εκπαίδευσης και το συμβούλιο δεν προχώρησαν σε καθαίρεση, αλλά ζήτησαν να σταλεί η συμμετοχή των συναδελφων στην απεργία-αποχή. Στην Αθήνα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Πέμπτη 11/7 προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής και αντίστοιχα προχωρούν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15/7 και την Τετάρτη 17/7 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα εδώ και αιώνες και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Μέσω ΔΔΕ, θυμίζοντας άλλες εποχές και σε κρεσέντο αυταρχισμού, δίνει οδηγίες να στραφούν απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! Η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και συλλογική απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων!

  • Καλούμε τους/τις νεοδιόριστους/ες να συνεχίσουν τον αγώνα! Όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε!
  • Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ γιατί οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!
  • ΔΔΕ, συμβούλια επιλογής και υπηρεσιακά  συμβούλια καλούνται να μην υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ. 
  • Απαιτούμε να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών, των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ.
  • Θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  όσες/όσοι επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους!

Ζητάμε από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν την απόσυρση των εγκυκλίων Κατσαρού και να σταματήσουν οι παρεμβάσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο συνδικαλιστικό και νομικό μέσο!

Απαιτούμε

  • Την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2021 καθώς και την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη!
  • Την απόσυρση των εγκυκλίων που παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία!
  • Κατάργηση των νόμων 4823/2021 και 4692/2021.

Κάτω τα χέρια από την απεργία-αποχή και το απεργιακό δικαίωμα!

Μόρφωση – εργασιακή αξιοπρέπεια – δημοκρατία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search