• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

July 14, 2024 648
Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και συστρατεύομαστε, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής της Λοκρίδας, στον τιτάνιο αγώνα τους με τη νέα απεργία τους στις 17 Ιούλη για την προστασία της δουλειάς τους. Η πρόσφατη, τελεσίδικη δικαστική απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εναντίον των απολύσεών τους, είναι ένα ακόμη μνημείο ντροπής υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων: χιλιάδες εργαζόμενοι πρόκειται να πεταχτούν στην ανεργία, εκατοντάδες οικογένειες να ξεσπιτωθούν και δεκάδες χωριά να ερημωθούν, τη στιγμή που ο παραγωγικός ιστός του τόπου μας καταρρέει κυριολεκτικά με το ξεκλήρισμα της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, και την εκποίηση κοψοχρονιά όλου σχεδόν του δημόσιου πλούτου και των υποδομών μας στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σε πείσμα της εμετικής κυβερνητικής προπαγάνδας, καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ δεν «εξυγιαίνεται», αλλά ξεπουλιέται, και μάλιστα στην εξευτελιστική τιμή των 6 εκατομμυρίων ευρώ στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ad Holding. Πρόκειται για μια εγκληματική ιδιωτικοποίηση, τη στιγμή που η ΛΑΡΚΟ αποφέρει -- ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας, η μεγαλύτερη παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και μια από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου-- 30 εκατομμύρια ευρώ μηνιαία έσοδα από τον μόχθο των εργαζομένων της και τα αποθέματα του ορυκτού πλούτου της ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια τόνους αξίας 60 δις ευρώ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ad Holding, που αναδείχθηκε ως “προτιμητέος επενδυτής”, θέλει να απαλλαγεί από τους 1.300 εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και να μετατρέψει το υπέδαφός της σε παλιοσίδερα, κερδοφορώντας από την τωρινή ισοπέδωσή της και τη μελλοντική αξιοποίηση του σιδηρονικελίου με νέους εργαζομένους με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα. Ακέραια την ευθύνη γι’ αυτήν την εγκληματική εξέλιξη φέρουν αφενός η κυβέρνηση, που βρήκε στρωμένο το έδαφος από τις προκατόχους της, και αφετέρου η Ευρωπαϊκή Ένωση που επέβαλε τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρηματικών κολοσσών, ντόπιων και ξένων.

Καταγγέλλουμε το αντεργατικό σχέδιο της κυβέρνησης και απαιτούμε να μην τολμήσει να απολύσει τους 1.300 εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους να δείξουν πλήρως την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, που εδώ και μια τετραετία με τον δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα τους παλεύουν για τα δικαιώματα όλου του εργαζόμενου κόσμου κόντρα στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της πείνας, της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων για τους πολλούς και των αμύθητων κερδών για τους λίγους.

Το ΔΣ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search