• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ δημοσιοποίησε νοθευμένες τις «αποφάσεις» του 21ου συνεδρίου

July 15, 2024 427

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ - Θεσσαλονίκης

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ δημοσιοποίησε νοθευμένες τις «αποφάσεις» του 21ου συνεδρίου

  Αποφάσεις κατώτερες των αναγκών του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας!

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, για άλλη μια φορά, απέδειξαν όχι μόνο πόσο υποταγμένες είναι, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικές! Στις 12/7/2024 δημοσιοποίησαν αλλοιωμένες τις “αποφάσεις” του Συνεδρίου ! Ποιος άραγε τόλμησε να προχωρήσει σε μια τόσο βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια! Η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) που αποχώρησαν από το συνέδριο για να μην ψηφιστεί απόφαση απεργίας αποχής κατά της αξιολόγησης; Η επιτροπή θέσεων που την ελέγχουν και την μετέτρεψαν σε όργανο αποφάσεων; Το προεδρείο που έχει και την ευθύνη υλοποίησης όλων των αποφάσεων; Οφείλουν να απαντήσουν!

Δύο προτάσεις που κατατέθηκαν από τις Παρεμβάσεις και ψηφίστηκαν («Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση» και «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, χωρίς εξαίρεση») δεν υπάρχουν στις αποφάσεις του 21ου συνεδρίου που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ και έστειλαν στα σχολεία! Άλλη μία των Παρεμβάσεων για τους αναπληρωτές που ψηφίστηκε δεν την κατέγραψαν όπως αυτοτελώς ψηφίστηκε, αλλά τη συμπεριέλαβαν στην ενότητα για τους αναπληρωτές που όμως αυτή η ενότητα δεν ψηφίστηκε από τις Παρεμβάσεις και άλλες δυνάμεις, αλλάζοντας τη διατύπωση και το περιεχόμενο, που ούτε αυτό έχουν δικαίωμα να το κάνουν! Αποφάσεις που ψηφίστηκαν σε επιμέρους ζητήματα, ορισμένες και από τις Παρεμβάσεις (στρατιωτική θητεία, αναπηρία 67% εκπαιδευτικών, Γραμματεία στα σχολεία, δαπάνες για υγεία, κ.ά.) τις συμπεριέλαβαν σε άλλα θέματα (οικονομικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά, κ.ά.). Κόψε, ράψε, όπως τους βολεύει, καμία σχέση πλέον με τις δημοκρατικές παραδόσεις του κλάδου.

Παρουσιάζουν ως απόφαση του Συνεδρίου πρόταση που δεν κατατέθηκε και δεν ψηφίστηκε ποτέ ("Το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίζει, αναγνωρίζοντας…. τα θετικά για τον κλάδο αποτελέσματα που έφερε η ύπαρξη πραγματικών αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, την εκ νέου συμμετοχή του κλάδου στις επικείμενες εκλογές….»). Επιδιώκουν με τετελεσμένα δεδομένα να σύρουν τον κλάδο σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, όσο κι αν προσχηματικά διακηρύττουν το αντίθετο.

Αποκαλυπτικές για τη στάση που κρατούν για τις ΣΣΕ είναι τα όσα γράφουν στην αντίστοιχη θεματική απόφαση που κορυφαία θέματα των διαπραγματεύσεων για Συμβάσεις Εργασίας ανάμεσα στην ΟΛΜΕ και το Υπουργείο Παιδείας καταγράφουν και το πλαίσιο αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή την απόφαση καλής αξιολόγησης, όπως την διαμόρφωσαν στο 20ο πραξικοπηματικό συνέδριο. Τη στιγμή που το ΥΠΑΙΘΑ δια πυρός και σιδήρου με τις συνεχείς επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών (18 δικαστικές προσφυγές, συνεχείς εγκυκλίους απειλών και εκβιασμών, κ.ά.) επιδιώκει το σταμάτημα του αγώνα κατά της αξιολόγησης,  συνεχίζουν την πρακτική της πλήρους υποταγής των εκπαιδευτικών στα σχέδια κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων και τολμούν και προτείνουν δήθεν βελτιωτικές προτάσεις.

Τα πραξικοπήματά τους όμως δεν έχουν τέλος! Το συνέδριο ποτέ δεν ψήφισε την προμετωπίδα με την οποία ξεκινούν τις αποφάσεις  μετά τον τίτλο, 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ : «Σε συνέχεια των αποφάσεων και των αιτημάτων που υπερψηφίστηκαν στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, που καλύπτουν τα ζητήματα των οικονομικών, εργασιακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, παιδαγωγικών αιτημάτων και τα ζητήματα αξιολόγησης, της βίας στα σχολεία, της γραφειοκρατίας, της επιμόρφωσης, της στέγασης κ.α. το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίζειΟύτε το συνέδριο ψήφισε ως προμετωπίδα  να περιλαμβάνεται σε τέσσερις θεματικές και άλλες ενότητες (εργασιακά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, για βία και εκφοβισμό) ότι οι αποφάσεις στα συγκεκριμένα θέματα είναι «συμπληρωματικά στα αιτήματα του 20 συνεδρίου».

Συνολικά, με τις παραπάνω πρακτικές επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν το 20ο πραξικοπηματικό συνέδριο με άλλο ένα πραξικοπηματικό και έφτασαν στο σημείο να αλλοιώνουν τις αποφάσεις του!  Να νομιμοποιήσουν τις αποφάσεις σε βασικά θέματα που με πραξικοπηματικό τρόπο πήραν στο προηγούμενο 20ο Συνέδριο, τις οποίες  δεν έθεσαν ποτέ στην κρίση του κλάδου σε καμία Γενική Συνέλευση την προηγούμενη διετία, όπως την πρότασή τους για μια «καλή αξιολόγηση», ούτε τις αυξήσεις κοροϊδία (στο όριο του πληθωρισμού), ούτε την καρικατούρα πρόταση για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, κ.ά., για να μην απορριφθούν. Επίσης, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως δυνάμεις σύνθεσης, όπως ήδη έκαναν οι ΣΥΝΕΚ με ανακοίνωσή τους (8/7/2024).

Τέτοιες πρακτικές δεν έγιναν  σε κανένα συνέδριο! Οι αποφάσεις στα συνέδρια ψηφίζονται και καταγράφονται όπως ψηφίστηκαν, είτε  πρόκειται για ενιαίο πλαίσιο (πολιτικό σκεπτικό, αιτήματα, μορφές αγώνα), είτε για  ξεχωριστά  θέματα (οικονομικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, κ.ά.),  το ίδιο ισχύει όταν πρόκειται  για επιμέρους ενότητες  (αναπληρωτές, εκδρομές, κ.ά.).Οι παρατάξεις, αν ήθελαν οι επιμέρους προτάσεις που κατέθεσαν να συμπεριληφθούν σε θεματικές, οι ίδιες θα το δήλωναν (έστω δια του μέλους τους στην επιτροπή θέσεων), αφού τις απαγόρευσαν να μιλάνε!  Στο συνέδριο επιβλήθηκαν αντιδημοκρατικές διαδικασίες και η Αγωνιστική Παρέμβαση σε αναλυτική ανακοίνωση (10/7/2024) τις έχουμε περιγράψει!

Τα επιμέρους αιτήματα που οι αποφάσεις καταγράφουν σε κρίσιμα ζητήματα ήταν ήδη αποφάσεις του κλάδου (για τον ΑΣΕΠ, τους νεοδιόριστους, τους αναπληρωτές, κ.ά.), ενώ απουσιάζουν διεκδικήσεις για όλα τα επίδικα της περιόδου (αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, αξιολόγηση, κ.ά.) και ο κλάδος μένει ακάλυπτος στη γενικευμένη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχεται. Απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που ετοιμάζονται να γενικεύσουν την εξαήμερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, να θέσουν  σε ισχύ το πριμ παραγωγικότητας διαίρεσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση συνεχίζουν το μπαράζ μέτρων ενίσχυσης του σχολείου της αγοράς.

Οι αποφάσεις είναι κατώτερες των αναγκών του δημόσιου σχολείου και των αναγκαίων απαντήσεων για να σταματήσουμε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, που συνθλίβει τα δικαιώματά μας και χτυπάει αλύπητα την ποιότητα της ζωής μας.  Δεν απουσιάζει μόνο κάθε αντίλογος στη βάρβαρη πολιτική τους, αλλά και κάθε σχέδιο αγώνα αντιμετώπισής της.

Για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΟΛΜΕ

Μια νέα κατάσταση έχει διαμορφωθεί πλέον στην ΟΛΜΕ. Οι παραβιάσεις κάθε δημοκρατικής διαδικασίας των καταστατικών που ισχύουν στα  σωματεία μας και των ιστορικών παραδόσεων του κλάδου είναι συνεχείς. Είναι χαρακτηριστική η στάση τους τον Οκτώβρη του 2021, όταν πρόεδροι των παρατάξεων των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ άλλαξαν τις αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ τους και ψήφισαν κατά της απεργίας αποχής για να σταματήσουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης, τον Οκτώβρη του 2022 πραξικοπηματικά κατάργησαν ΓΣ των πρόεδρων για να μην καταψηφιστεί η συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές στα ΠΥΣΔΕ, παρέχοντας νομιμοποίηση στον αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη. Στο 21ο συνέδριο πραξικοπηματικά αποχώρησαν για να μην πάρει ο κλάδος απόφαση κατά της αξιολόγησης.

Σε δύο συνέδρια (20ο και 21ο) κατάργησαν το ρόλο των συνέδρων, αλλά και των παρατάξεων. Τα συνέδρια, όπου όλοι και για όλα έχουν λόγο καταθέτοντας προτάσεις και αντιπροτάσεις, τα έχουν μετατρέψει από συνέδρια ανοιχτών διαδικασιών, σε συνέδρια κλειστά και ελεγχόμενα.  Αναβάθμισαν νέα όργανα τα οποία ελέγχουν, όπως την επιτροπή θέσεων (τα τρία από τα πέντε μέλη ανήκουν σε ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) και καθορίζουν τις αποφάσεις του κλάδου, τις οποίες ούτε σε διαδικασίες ΓΣ των ΕΛΜΕ έχουν θέσει, ούτε μέσα στο συνέδριο αναλυτικά έχουν κατατεθεί.  Έφτασαν τώρα να αλλοιώνουν και τις ίδιες τις αποφάσεις των συνεδρίων και να απαξιώνουν και να εμπαίζουν τους ίδιους τους συνέδρους και την παρουσία τους.

Η ιερή συμμαχία ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ ανακόπτει κάθε αγωνιστική ανάταση του κλάδου. Όχι μόνο δεν κατέθεσαν πρόταση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μετά από πετυχημένες κινητοποιήσεις (24ωρη απεργία 11/10/21, απεργία αποχή από αξιολόγηση, 24ωρες απεργίες 15 και 28/2/2023, 24ωρη 28/2/2024, κ.ά.), αλλά χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικές και πραξικοπηματικές πρακτικές, επιδιώκουν το σταμάτημα κάθε δυναμικής. Όσοι αγωνίζονται για τη συσπείρωση του κλάδου και τη χάραξη αγωνιστικής πορείας μπροστά στη γενικευμένη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δεχόμαστε, οφείλουν να έχουν  στις προτεραιότητές τους την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών των σωματείων μας και των δημοκρατικών παραδόσεων του κλάδου! Να μην αφήσουν αναπάντητη την αλλοίωση των αποφάσεων του 21ου συνεδρίου!  Σε μια τέτοια κατεύθυνση οι Παρεμβάσεις ήδη καταθέσαμε πρόταση αγώνα μέσα στο 21ο συνέδριο για αποφασιστικό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που οι ΓΣ θα καθορίζουν με βάση τις εξελίξεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search