• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τις νόθες αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

July 21, 2024 644

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Η δημοσιοποίηση των «αποφάσεων» του 21ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ αποτελεί συνέχεια μιας ακολουθίας αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και αντικαταστατικών αυθαιρεσιών της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, που ξεκινούν πριν ακόμη και από το 20ο συνέδριο και κανείς δεν γνωρίζει πλέον πού μπορεί να φτάσουν.

Οκτώβριος 2021. Στη ΓΣ προέδρων πρόεδροι, προσκείμενοι σε ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, άλλαξαν τις αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ τους και ψήφισαν κατά της απεργίας-αποχής, για να σταματήσουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης.

Ιούλιος 2022 – 20ο συνέδριο. Κατάργησαν το ρόλο των συνέδρων, αλλά και των παρατάξεων. Το συνέδριο, όπου πρέπει να έχουν λόγο όλοι και για όλα, καταθέτοντας προτάσεις και αντιπροτάσεις, το μετέτρεψαν σε συνέδριο κλειστό και απολύτως ελεγχόμενο. Αναβάθμισαν την επιτροπή θέσεων που ελέγχουν (τα τρία από τα πέντε μέλη ανήκουν σε ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) για να καθορίζουν τις αποφάσεις του κλάδου τις οποίες ούτε σε διαδικασίες των ΓΣ των ΕΛΜΕ έχουν θέσει, ούτε στο συνέδριο αναλυτικά έχουν καταθέσει. Θλιβερό αποτέλεσμα ήταν οι προτάσεις να ψηφίζονται μέσα στην επιτροπή (χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται στο καταστατικό) και στη συνέχεια οι σύνεδροι να ψηφίζουν αριθμούς αντί για προτάσεις! Με αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση «πέτυχαν» να περάσουν ανάμεσα στα άλλα και την απόφαση «καλής αξιολόγησης» και να φαλκιδεύσουν τη θέληση του κλάδου στο ζήτημα αυτό.

Οκτώβριος 2022. Πραξικοπηματικά κατάργησαν τη ΓΣ των πρόεδρων, για να μην καταψηφιστεί η συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια, ενώ είχαν γίνει οι ΓΣ στις ΕΛΜΕ και πλειοψηφούσε η απόφαση μη συμμετοχής. To πραξικόπημα πρόσφερε και νομιμοποίηση στον αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη.

Ιούλιος 2024 – 21ο συνέδριο. Πραξικοπηματικές ήταν οι κατευθύνσεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ και στο συνέδριο αυτό.  Όμως, η μάχη που έδωσαν μόνοι/ες οι σύνεδροι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ την πρώτη μέρα (κατηγορούμενοι άδικα ακόμη και από την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ για διάλυση του συνεδρίου...) και η σθεναρή στάση τους την τελευταία μέρα, δεν επέτρεψε σε μεγάλο βαθμό να περάσουν τα σχέδια της πλειοψηφίας. Πετύχαμε να τίθενται σε ψηφοφορία οι προτάσεις  και οι σύνεδροι να γνωρίζουν, αν μη τι άλλο, τι ψηφίζουν! Κι όταν κατατέθηκε πρόταση για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση με κάθε μέσο (ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ) και συγκέντρωσε την πλειοψηφία του συνεδρίου, αποχώρησαν (πρώτα η ΔΑΚΕ και στη συνέχεια οι ΣΥΝΕΚ και μεγάλο μέρος της ΠΕΚ). Επικαλέστηκαν στην ΔΑΚΕ το ότι για απεργιακή απόφαση απαιτούνται τα 2/3, πράγμα που δεν ισχύει για το συνέδριο, και οι ΣΥΝΕΚ την ενότητα του κλάδου!... Έτσι τορπιλίστηκε μια αγωνιστική απόφαση και, αν η ΔΑΚΕ έχει κάθε λόγο να επιχαίρει, οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ και της ΠΕΚ οφείλουν να λογοδοτήσουν στις χιλιάδες νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες που από την επόμενη κιόλας μέρα του συνεδρίου έμειναν συνδικαλιστικά ακάλυπτοι ώστε να αποτελούν βορά των εκβιαστικών και τρομοκρατικών εγκυκλίων του υπουργείου.

Οι αυθαιρεσίες τους, όμως, δεν περιορίστηκαν στο 21ο συνέδριο, αλλά συνεχίζονται. Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, προχώρησαν σε «κόψε – ράψε» των «αποφάσεων» του συνεδρίου και στις 12 Ιουλίου τις δημοσιοποίησαν αλλοιωμένες. Ποιος άραγε τόλμησε να προχωρήσει σε μια τόσο βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια! Η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), που αποχώρησαν από το συνέδριο, για να μην ψηφιστεί απόφαση απεργίας-αποχής κατά της αξιολόγησης; Η επιτροπή θέσεων που την ελέγχουν και την μετέτρεψαν σε όργανο αποφάσεων; Το προεδρείο του συνεδρίου που έχει και την ευθύνη υλοποίησης όλων των αποφάσεών του; Οφείλουν να απαντήσουν!

Δύο προτάσεις που κατατέθηκαν από τις Παρεμβάσεις και ψηφίστηκαν («Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση» και «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, χωρίς εξαίρεση») δεν υπάρχουν στις αποφάσεις του 21ου συνεδρίου που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ και έστειλαν στα σχολεία! Άλλη μία πρόταση των Παρεμβάσεων για τους αναπληρωτές, που ψηφίστηκε, δεν την κατέγραψαν όπως αυτοτελώς ψηφίστηκε, αλλά τη συμπεριέλαβαν στην ενότητα για τους αναπληρωτές. Όμως αυτή η ενότητα δεν ψηφίστηκε από τις Παρεμβάσεις και άλλες δυνάμεις, αλλάζοντας τη διατύπωση και το περιεχόμενο, που ούτε αυτό έχουν δικαίωμα να το κάνουν! Αποφάσεις που ψηφίστηκαν σε επιμέρους ζητήματα, ορισμένες και από τις Παρεμβάσεις (στρατιωτική θητεία, αναπηρία 67% εκπαιδευτικών, Γραμματεία στα σχολεία, δαπάνες για υγεία, κ.ά.) τις συμπεριέλαβαν σε άλλα θέματα (οικονομικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά, κ.ά.). Γίνεται ένα κόψε, ράψε, όπως τους βολεύει μικροπολιτικά και επικοινωνιακά, που καμιά καμία σχέση δεν έχει πλέον με τις μακροχρόνιες δημοκρατικές παραδόσεις του κλάδου και της Ομοσπονδίας 100 χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Παρουσιάζουν ως απόφαση του Συνεδρίου πρόταση που δεν κατατέθηκε, δε συζητήθηκε και δεν ψηφίστηκε ποτέ ("Το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίζει, αναγνωρίζοντας…. τα θετικά για τον κλάδο αποτελέσματα που έφερε η ύπαρξη πραγματικών αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, την εκ νέου συμμετοχή του κλάδου στις επικείμενες εκλογές….»). Επιδιώκουν με τετελεσμένα να σύρουν τον κλάδο σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, όσο κι αν προσχηματικά διακηρύττουν το αντίθετο.

Αποκαλυπτικές για τη στάση τους στις ΣΣΕ είναι όσα γράφουν στα κορυφαία θέματα των διαπραγματεύσεων για ΣΣΕ ανάμεσα σε ΟΛΜΕ και Υπουργείο Παιδείας. Εκεί καταγράφουν και το πλαίσιο αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή την απόφαση καλής αξιολόγησης, όπως την διαμόρφωσαν στο 20ο συνέδριο!… Τη στιγμή που το ΥΠΑΙΘΑ δια πυρός και σιδήρου με τις συνεχείς επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών (18 δικαστικές προσφυγές, συνεχείς εγκυκλίους απειλών και εκβιασμών, κ.ά.) επιδιώκει το σταμάτημα του αγώνα κατά της αξιολόγησης, οι της πλειοψηφίας συνεχίζουν την πρακτική της υποταγής του κλάδου στα σχέδια κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων και τολμούν να προτείνουν μάλιστα δήθεν βελτιωτικές προτάσεις...

Τέλος, το συνέδριο ποτέ δεν ψήφισε την προμετωπίδα με την οποία ξεκινούν οι αποφάσεις μετά τον τίτλο, 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ : «Σε συνέχεια των αποφάσεων και των αιτημάτων που υπερψηφίστηκαν στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, που καλύπτουν τα ζητήματα των οικονομικών, εργασιακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, παιδαγωγικών αιτημάτων και τα ζητήματα της αξιολόγησης, της βίας στα σχολεία, της γραφειοκρατίας, της επιμόρφωσης, της στέγασης κ.α. το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίζει...» Ούτε το συνέδριο ψήφισε ως προμετωπίδα  να καταγράφεται σε τέσσερις ενότητες (εργασιακά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, για βία και εκφοβισμό) ότι οι αποφάσεις στα συγκεκριμένα θέματα είναι «συμπληρωματικές στα αιτήματα του 20 συνεδρίου».

 

Τα επιμέρους αιτήματα, που οι αποφάσεις καταγράφουν σε κρίσιμα ζητήματα, ήταν ήδη αποφάσεις του κλάδου (για τον ΑΣΕΠ, τους νεοδιόριστους, τους αναπληρωτές, κ.ά.), ενώ απουσιάζουν διεκδικήσεις για όλα τα επίδικα της περιόδου (αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, αξιολόγηση, κ.ά.) και ο κλάδος μένει ακάλυπτος στη γενικευμένη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχεται. Απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που θέλουν να γενικεύσουν την εξαήμερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, να εφαρμόσουν το πριμ παραγωγικότητας-διαίρεσης των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση συνεχίζουν το μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενίσχυσης του σχολείου της αγοράς σε βάρος του δημόσιου, δωρεάν, δημοκρατικού σχολείου για όλους κι όλες.

 

Οι αποφάσεις είναι κατώτερες των αναγκών αυτού του δημόσιου σχολείου και των αναγκαίων απαντήσεων για να σταματήσουμε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, που συνθλίβει τα δικαιώματά μας, διαλύει προκλητικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας και χτυπάει αλύπητα την ποιότητα της ζωής όλων μας.  Δεν απουσιάζει μόνο κάθε αντίλογος στη βάρβαρη πολιτική τους, αλλά και κάθε σχέδιο αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπισή της.

 

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καλούμε την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να αποσύρει αμέσως τις νόθες αποφάσεις και να καταθέσει τις πραγματικές αποφάσεις του 21ου συνεδρίου! Δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να συμβιβαστούμε και να ανεχτούμε τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΟΛΜΕ με τις συνεχείς παραβιάσεις κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, των καταστατικών που ισχύουν στα σωματεία μας και των ιστορικών παραδόσεων του κλάδου. Γι αυτό θα παλέψουμε για την τήρηση των καταστατικών διαδικασιών και τη δημοκρατική λειτουργία της ομοσπονδίας. Θα καταθέσουμε στις ΓΣ των ΕΛΜΕ το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, προκειμένου με αποφασιστικό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να δοθεί αγωνιστική και κινηματική απάντηση στη γενικευμένη και εφ΄ όλης της ύλης επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search