• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μεγάλη νίκη και επιβεβαίωση του αγώνα μας η δικαίωση των νεοδιόριστων από το δικαστήριο

July 22, 2024 495

Μεγάλη νίκη και επιβεβαίωση του αγώνα μας η δικαίωση των νεοδιόριστων από το δικαστήριο: Κρίνει ότι οι νεοδιόριστοι (του'20) μονιμοποιούνται αυτοδίκαια (χωρίς αξιολόγηση)! και τις πράξεις ανάκλησης των μονιμοποιήσεων (από τις Δ/νσεις) μη-νόμιμες!

Μεγάλη νίκη και επιβεβαίωση του αγώνα μας η δικαίωση των νεοδιοριστων από το δικαστήριο: Δικαιώθηκαν οι νεοδιοριστες/οι του 2020!!! Η απόφαση του διοικητικού εφετείου κρινει με σαφήνεια άκυρη την απόφαση των Δ/νσεων Εκπαίδευσης ακύρωσης των μονιμοποίησεων τους! Η απόφαση αυτή αφορά αρχικά τις/τους νεοδιοριστες/ους της Δυτικής Αττικης. Ακολουθούν και οι αποφάσεις των αντίστοιχων προσφυγών για άλλες Δ/νσεις Εκπαίδευσης (και των νεοδιόριστων της Α' ΑΘήνας και του Αριστοτέλη).  Μια σημαντική αρχή έγινε! Η απόφαση γράφει καθαρά ότι έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθει αυτοδίκαια στη διετία (το καλοκαίρι του '22), χωρίς αξιολόγηση! Κρίνει παράνομες στην ουσία της αποφάσεις ανάκλησης των διαπιστωτικών Πράξεων των Δ/νσεων (όπως της ΔΠΕ Α' Αθήνας), όπως είπαμε, φωνάξαμε και διεκδικήσαμε από τη  πρώτη στιγμή, από τον Αύγουστο του '22 όταν επιβάλλαμε στη Δ/νση της Α' Αθηνών να εκδώσει τις πρώτες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης και των Διευθύνσεων που προτίμησαν να υπακούσουν τις παράνομες, ανυπόστατες προφορικές οδηγίες, που ουδέποτε τόλμησε το Υπουργείο να στείλει γραπτώς, γιατί συνειδητά και εκδικητικά προς τους εκπαιδευτικούς παρανομούσαν!

Η απόφαση αυτή δικαιώνει το εκπαιδευτικό κίνημα, τους νεοδιόριστους του 2020 και συγχρόνως ανοίγει δρόμο και για τους νεοδιόριστους των επόμενων ετών αλλά και για τις διεκδικήσεις και τον αγώνα όλης της μαχόμενης εκαπίδευσης! Συνεχίζουμε: ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η απόφαση του δικαστηρίου καταλήγει ως εξής (παρατίθεται αυτούσιο ένα απόσπασμα):

9. Επειδή, εν όψει των διατάξεων που παρατέθηκαν και ερμηνεύτηκαν σχετικώς με τη διαδικασία αξιολόγησης, ως προϋπόθεσης για την μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή δοκιμαστική περίοδο, μη νομίμως ανακλήθηκεμε έρεισμα τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ. 3 του ν. 4823/2021, η Φ .10.1./1752/5-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας Δ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής περί μονιμοποίησης των αιτούντων, λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής ευδόκιμης υπηρεσίας, κατά (συμπληρωματική) εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 παρ. 3 του ν. 3528/2007, δεδομένου ότι, κατά το χρόνο λήξης της διετούς δοκιμαστικής περιόδου από τον διορισμό των εν λόγω εκπαιδευτικών, καθώς και κατά τον χρόνο έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης, δεν ήταν εφικτή η διενέργεια της αξιολόγησης αυτών, ελλείψει του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου, πρέπει, συνεπώς, να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη ανακλητική απόφαση, κατ’ αποδοχή του σχετικού ισχυρισμού των αιτούντων, καθισταμένης ούτω αλυσιτελούς της εξέτασης των λοιπών λόγων ακύρωσης που παρατίθενται στο δικόγραφο. 10. Επειδή, εν όψει όλων των ανωτέρω, πρέπει η κρινόμενη αίτηση να γίνει δεκτή και να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση της Διευθύντριας Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Εξάλλου, πρέπει να αποδοθεί στους αιτούντες το καταβληθέν παράβολο και να επιδικαστεί σε βάρος του καθ’ ου η δικαστική δαπάνη των ανωτέρω, το ύψος της οποίας καθορίζεται στο ποσό των 576 ευρώ. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

Δέχεται την αίτηση ακύρωσης .

Ακυρώνει την Φ .10.1 /1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής .

Ολόκληρη η απόφαση και το σκεπτικό εδώ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Τ.pdf (122913)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search