• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεν σηκώνουμε άλλα βάρη! Να ξεσηκωθούμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!

September 03, 2024 318

Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ! ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ NA ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ»

–        40 ευρώ αυξήσεις-κοροϊδία και αέρας κοπανιστός από την πρωτοφανή ακρίβεια και τις ραγδαίες κερδοσκοπικές ανατιμήσεις σε ενοίκια-τρόφιμα-ρεύμα-καύσιμα.

–        Μνημείο ντροπής οι μισθοί του κλάδου: 776 ευρώ στον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό με ΜΚ1, περίπου 1.000 ευρώ στη μεγάλη πλειονότητα του κλάδου και 1.350 ευρώ ο καταληκτικός μισθός κάτω από κάθε όριο επιβίωσης.

–        Ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία-πρόνοια-επικουρική ασφάλιση-συγκοινωνίες. Εκτίναξη της τιμής των φαρμάκων και 6,2 δις φετινοί φόροι-φωτιά. Εξαήμερη εργασία για τα υπερκέρδη των λίγων.

–         Πακτωλός δισ.και φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβους, καναλάρχες, εφοπλιστές και για πολεμικούς εξοπλισμούς. Μόνο για φέτος: 10 δισ. «απρόσμενα κέρδη» στους ομίλους ενέργειας, πρόθεση 50 εκατομμυρίων ευρώ στην υπεύθυνη για το κρατικό έγκλημα των Τεμπών Hellenic Train και 8,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Sky Express.

–        Μια χώρα-φλεγόμενη ζώνη επί τέταρτη συνεχή χρονιά, για τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τη λαϊκή περιουσία και τις υποδομές της χώρας.

–        Φόβος, τρόμος, διώξεις, καταστολή για την επιβολή της κυβερνητικής βαρβαρότητας με σιγή νεκροταφείου.

–      «Οικονομία πολέμου»: 16 δισ. για Rafale-F35-φρεγάτες, αμερικανικές βάσεις παντού, πολεμικό υλικό στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα με τις ευλογίες της «πολιτισμένης» ιμπεριαλιστικής Δύσης. Στη λάθος πλευρά της ιστορίας, με ορατό τον κίνδυνο περιφερειακού πολέμου στη γειτονιά μας.

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ:
ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ!
 ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΔΗΜΟΣΙΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

–        Σαρωτικές περικοπές και συμπτύξεις τμημάτων των 28-30 μαθητών, που τινάζουν στον αέρα τα μορφωτικά τους δικαιώματα και δημιουργούν μια δεξαμενή διαρκώς πλεοναζόντων και μετακινούμενων συναδέλφων.

–        Τηλε-«εκπαίδευση» για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, που θα μαθαίνουν γράμματα με βιντεάκια είτε στην περίπτωση γυμνασιακών τάξεων σε δυσπρόσιτα μέρη –όπου θα προσλαμβάνονται μόνο φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και πληροφορικοί-, είτε στα υπό ίδρυση «ψηφιακά φροντιστήρια» σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές αντί της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση καταργείται και οι ανισότητες θα επιταθούν, τη στιγμή μάλιστα που τα παιδιά δεν έχουν καν ισότιμη πρόσβαση στις ψηφιακές υποδομές.

–        Οι αδιαφανείς διαδικασίες απόσπασης εκπαιδευτικών στο «ψηφιακό φροντιστήριο», από τριμελή επιτροπή που θα ορίζεται από τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ και η σκανδαλώδης μοριοδότησή τους, είναι μνημείο ντροπής και καθιέρωσης του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων.

–        Κάθε λογής ιδιώτες θα αλωνίζουν και θα κερδοφορούν στα σχολεία αναλαμβάνοντας τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών, προφανώς μέσω τεστ δεξιοτήτων και ερωτηματολογίων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της αγοράς και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

–        Ακόμη και η περιβόητη «ενδοσχολική βία» παραδίδεται σε προγράμματα των ιδιωτών! Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει ενδοσχολική βία, αλλά βία που περνάει τις πύλες των σχολείων, λόγω των κυρίαρχων πολιτικών της διογκούμενης φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της έλλειψης προοπτικής και ελπίδας καλύτερης ζωής σε μία χώρα-μεταμνημονιακό ρημαδιό και ξέφραγο αμπέλι για τα υπερκέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καταδικάζουν σε «ψυκτικούς», γκαρσόνια και παρασιτικές δουλειές για ψίχουλα την πλειονότητα της νέας γενιάς!

–        Εκχωρούν, προφανώς με το αζημίωτο, ακόμη και την επιμόρφωση του κλάδου σε ιδιώτες, ενώ έχει ξεσπάσει ήδη σάλος για την αδιαφανή ανάθεση της συγγραφής των νέων σχολικών βιβλίων και σε μεγάλες αλυσίδες φροντιστηρίων!

–        Με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου και του φετινού νόμου Πιερρακάκη για την ΤΕΕ, μεθοδεύονται αφενός η είσοδος του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ κ.λπ.) στη δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και αφετέρου το κλείσιμο των συστεγαζόμενων ΕΠΑΛ.

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

–       Ποικίλα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) θα μπορούν να παράσχουν ειδική αγωγή σε παιδιά άνω των 15 ετών, λες και είναι ΣΜΕΑΕ!

–       Σταδιακή κατάργηση των Εξατομικευμένων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης από τους αρμόδιους ειδικούς παιδαγωγούς για μαθητές με αναπηρία με το πρόσχημα της «συμπερίληψής» τους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση των προσλήψεων και της στελέχωσης των δημόσιων δομών για την εξατομικευμένη διεπιστημονική στήριξή τους. Περικοπή και αντικατάσταση της κατ’ όικον διδασκαλίας με την τηλε-«εκπαίδευση».

–       Στις περιπτώσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με αναπηρία καθιερώνονται τα ποσοστά 75% και 80% της τελευταίας για τη θεμελίωση δικαιώματος απόσπασης και μετάθεσης αντιστοίχως, με στόχο τον περιορισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας συναδέλφων/ισσών.

ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA!

–       Παρά τη μόνιμη κυνική επωδό ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για κάθε ανάγκη μαθητών-εκπαιδευτικών-σχολείων, προβλέπουν χρηματική αποζημίωση για κάθε μαθητή/τρια και για τους συντονιστές εκπαιδευτικούς των εξετάσεων PISA, οι οποίες έχουν απορριφθεί και αποκρουστεί εδώ και τέσσερα χρόνια, ιδίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως πρακτική κατηγοριοποίησης των σχολείων!

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΕΚΤΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ!

–       Προβλέπουν τη δυνατότητα προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ κατόπιν πρόσκλησης σε τοπικό επίπεδο, διαδικασία που αφενός παραβιάζει τις διαφανείς προσλήψεις βάσει της σειράς στους πίνακες αναπληρωτών και αφετέρου βάζει από την πίσω πόρτα το αλισβερίσι και το ρουσφέτι για να δουλέψουν οι συναδέλφισσες/φοι στο δημόσιο σχολείο τον 21ο αιώνα.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

–       1.200 ευρώ εισαγωγικό μισθό στους νεοδιόριστους και γενναίες αυξήσεις για όλον τον κλάδο για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας! Άμεση επαναφορά 13ου-14ου μισθού, του ωραρίου πριν το 2013 και του κλεμμένου κλιμακίου μας 2016-2017.

–       Φθηνό ρεύμα και φθηνά τρόφιμα. Παιδεία-υγεία-ρεύμα-νερό-ασφάλιση-συγκοινωνίες-πολιτισμός αποκλειστικά δημόσια αγαθά. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

–       Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού. Γενναίες δαπάνες, ολόπλευρη μόρφωση, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

–       Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών για την κάλυψη των 20.000 κενών στη ΔΕ.

–       Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (του 2020 και του 2021 και 2022) χωρίς αξιολόγηση, με την άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Κατάργηση της «δόκιμης» περιόδου. Καμία σύνδεση μισθού-αξιολόγησης.

–       Ακύρωση των περικοπών και συμπτύξεων τμημάτων. Ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα σε 20 στη γενική παιδεία-15 στις Ομάδες Προσανατολισμού-10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά, ψυχοκοινωνικά και παιδαγωγικά αποτελέσματα.

–       Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της τηλε-«εκπαίδευσης». Ούτε κουβέντα για «Εθνικό Απολυτήριο». Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά, με πλήρη ξενόγλωσση, αισθητική και φυσική αγωγή, Ενισχυτική Διδασκαλία και ειδικούς επαγγελματικού προσανατολισμού και ψυχικής υγείας [ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς].

–       Εξ ολοκλήρου δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση υπό το Υπουργείο Παιδείας. Κανένα παιδί ως τα 18 εκτός δημόσιου σχολείου και χωρίς απολυτήριο λυκείου. Όχι στις συγχωνεύσεις-λουκέτο σε ΕΠΑΛ. Κάτω τα χέρια από τις οργανικές θέσεις της ΤΕΕ. Κατάργηση των μεταγυμνασιακών Σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Εργαστηριακή και επαγγελματική εκπαίδευση εξ ολοκλήρου στο σχολείο.

–       Εξ ολοκλήρου δημόσια Ειδική αγωγή [Παράλληλη Στήριξη-Τμήματα Ένταξης-ΣΜΕΑΕ-ΕΝΕΕΓΥΛ-ΕΕΕΕΚ].

–       Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Πιστοποιητικά πλήρους αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης και πυροπροστασίας στα σχολεία. Σύγχρονα βιβλία, κτήρια, εργαστήρια, υλικοτεχνική υποδομή και ψηφιακά μέσα.

–       Αποκλειστικά δημόσια επιμόρφωση, ετήσια και περιοδική, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Όχι στις εκτός ωραρίου τηλε-επιμορφώσεις – παρωδία.

–       Ειρήνη – φιλία – ανεξαρτησία – αλληλεγγύη και συλλογική ευημερία των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία. Απεμπλοκή της χώρας μας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Έξω οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις από τη χώρα μας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ, με μαζικές γενικές συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων τον Σεπτέμβρη
σε αποφασιστικό πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας με απεργίες-συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις
να ορθώσουμε τείχος αντίστασης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής!

Καλούμε όλον τον κλάδο στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και σε διαρκή αγώνα
ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών-εκπαιδευτικών
ΚΟΝΤΡΑ σε παράνομες προφορικές εντολές και εγκυκλίους – πρωτοφανείς εκβιασμούς –
διαρκείς δικαστικές προσφυγές του ΥΠΑΙΘΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search