• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εκπ/κούς, γονείς και μαθητές στο υπ. Παιδείας

September 05, 2024 223

Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εκπ/κούς, γονείς και μαθητές στο υπ. Παιδείας

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλουμε την απρόκλητη κατ’ εντολή της κυβέρνησης επίθεση με ΜΑΤ εναντίον καθηγητών, δασκάλων και γονέων στο πλαίσιο της μαζικής σημερινής συγκέντρωσης των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και των ΑΣΓΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ  στο ΥΠΑΙΘΑ με τα αναφαίρετα αιτήματα να ανακληθεί αμέσως το σφαγείο των χιλιάδων φετινών συμπτύξεων τμημάτων και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική που κατακρεουργεί όχι μόνο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας αλλά και τις οργανικές θέσεις και την εργασιακή αξιοπρέπεια του κλάδου επιβάλλεται  και πάει χέρι χέρι με την καταστολή και με το κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας. Τη στιγμή που χιλιάδες παιδιά πανελλαδικά αλλά και εκατοντάδες στην περιοχή μας πρόκειται να στοιβαχθούν σαν σαρδέλες κατά 28-30 στις σχολικές τάξεις, αλλάζοντας πολλές φορές γειτονιά και ειδικότητα σπουδών στα ΕΠΑΛ, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ επέλεξε να απαντήσει με ρόπαλα, δακρυγόνα απευθείας στο πρόσωπο και βομβίδες κρότου λάμψης στα πόδια των εκπαιδευτικών που διαδήλωναν εναντίον των αιματηρών περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου.  

Τον προηγούμενο μήνα περίσσεψαν οι κυβερνητικές παράτες για τα πενηντάχρονα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τον δρόμο της οποίας άνοιξε και σφράγισε ο μεγαλειώδης αντιδικτατορικός αγώνας του λαού μας. Πενήντα χρόνια μετά διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δημοκρατία σημαίνει δημόσιο δωρεάν σχολείο, ελεύθερο και δημοκρατικό, για την ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών και ότι δεν υπάρχει βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της πείνας και της καταστολής για τους πολλούς και των αμύθητων κερδών για τους λίγους που δεν ανατρέπεται υπό τη δύναμη του μαζικού εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος. Γιατί σήμερα γίνεται πιο σαφές από ποτέ ότι στόχος της σφοδρότατης αντιλαϊκής επίθεσης και στο χώρο της εκπαίδευσης είναι το κατηγοροποιημένο σχολείο με μοχλό την αξιολόγηση, η συντριβή των εργασιακών μας δικαιωμάτων και το κλείσιμο του δρόμου των μαθητών προς τη μόρφωση με σιγή νεκροταφείου, ιδιωτικά πανεπιστήμια, Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εξετάσεις PISA, μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και, προσεχώς, «Εθνικό Απολυτήριο». Να μην το επιτρέψουμε!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 5/9/’24, 12.30 μ.μ.

Καμία σύμπτυξη τμήματος – Έγκριση όλων των τμημάτων σε Γυμνάσια-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ!

Ριζική μείωση των μαθητών/τριών ανά τμήμα για καλύτερα μαθησιακά, παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά αποτελέσματα!

Οι αγώνες μας για καθολική μόρφωση – δουλειά – δημοκρατία μπορούν και πρέπει να νικήσουν!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search