• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο ΥΠΑΙΘΑ «χτυπάνε» από μέσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και απέξω τους εκπαιδευτικούς

September 05, 2024 260

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με σχετική της ανακοίνωση καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ στην χθεσινή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις , οι οποίες από την αρχή της κινητοποίησης ήταν προκλητικά παρατεταγμένες στην πύλη του υπουργείου έριξαν- ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά - χημικά ακόμη κι εξ επαφής, και βομβίδες κρότου λάμψης, και  χτύπησαν  με γκλόμπς και  επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στα χέρια και την πλάτη  μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, συλλόγων και αλληλέγγυων διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή (06/03) στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη και ώρα 13:30, καθώς και την Δευτέρα (09/09) στην ΠΔΕ Αττικής-Αθήνας και ώρα 13:00.

Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για την επίθεση ωμής  βίας σε εκπαιδευτικούς  την Τετάρτη 4/9/24  κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕκαι της ομοσπονδίας γονέων (ΑΣΓΜΕ) με  τα   αιτήματα να ανακληθεί αμέσως το σφαγείο των χιλιάδων φετινών συμπτύξεων τμημάτων και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική που κατακρεουργεί όχι μόνο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας αλλά και τις οργανικές θέσεις και την εργασιακή αξιοπρέπεια του κλάδου επιβάλλεται  και πάει χέρι- χέρι με την καταστολή και με το κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας.

Η επιμονή των εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία αντιμετωπίστηκε πρώτα με αναμονή και κοροϊδία για πάνω από μια ώρα , και στη συνέχεια με χρήση ωμής βίας . Οι αστυνομικές δυνάμεις , οι οποίες από την αρχή της κινητοποίησης ήταν προκλητικά παρατεταγμένες στην πύλη του υπουργείου έριξαν- ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά - χημικά ακόμη κι εξ επαφής, και βομβίδες κρότου λάμψης, και  χτύπησαν  με γκλόμπς και  επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στα χέρια και την πλάτη  μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, συλλόγων και αλληλέγγυων διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘΑ.  

Αποτελεί πρόκληση ότι η πολιτική ηγεσία την ίδια ώρα σε συνάντηση με τους περιφερειακούς Δ/ντες  συνδιαλεγόταν για το σύνολο των ζητημάτων που είχαν θέσει οι Ομοσπονδίες, αλλά μετέθεσε για μετά το άνοιγμα των σχολείων  τη συνάντηση με τον κλάδο δηλ. κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή θα είχαν παρθεί οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις για την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων. Ο εδώ κι ένα χρόνο «εξαφανισμένος» υπουργός επέλεξε και πάλι να κρυφτεί από τις ομοσπονδίες και δεν είχε το πολιτικό θάρρος ούτε να τις αντιμετωπίσει ούτε καν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το αίσχος της αστυνομικής βίας.

Να το καταλάβει καλά η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι περιφερειακοί δ/ντές και όσα διοικητικά στελέχη επιλέγουν να υλοποιήσουν την επίθεση απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα των εκπαιδευτικών ότι δεν πρόκειται να τους περάσει.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ απονομιμοποιείται μέρα με τη μέρα στις συνειδήσεις του κόσμου το υπουργείο δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο!    

Αντιπαραθέτει τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία,  την κρατική καταστολή, τις διοικητικές αυθαιρεσίες και  τις διώξεις  απέναντι στην εικόνα διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της υποβάθμισης τους εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών με

  • χιλιάδες αντιπαιδαγωγικές  συγχωνεύεις -καταργήσεις τμημάτων που στερούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας
  • μισθούς πείνας σε νεοδιόριστους/ες (776 ευρώ), αναπληρωτές και μόνιμους που μαζί με την ακρίβεια οδηγούν σε φαινόμενα να κοιμούνται εκπαιδευτικοί στα αυτοκίνητά τους
  • την αξιολόγηση κατηγοριοποίηση σχολείων -μαθητών -εκπαιδευτικών
  • την άρνηση μονιμοποίησης των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει τη διετή δόκιμη περίοδο , παρά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις
  • το πρωτοφανές μπάχαλο με τις τοποθετήσεις νεοδιόριστων & αναπληρωτών με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν άνθρωποι σε άλλους νομούς χωρίς να γνωρίζουν πού πρέπει να νοικιάσουν σπίτι

Δεν μας πτοεί ούτε μας λυγίζει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Αντίθετα, μας συσπειρώνει.

  • Καμία σύμπτυξη -κατάργηση τμήματος -Καμία υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών! Κάτω τα χέρια σας από τα σχολειά  μας!
  • Κάτω τα χέρια από τους απεργούς συναδέλφους,ισσες !  Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι,ες.
  • Τέρμα στη φτώχεια και την απαξίωση των εκπαιδευτικών

Δυναμώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με γονείς και μαθητές για να ακυρώσουμε όλες τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις

 Παρασκευή 6/9,   13:30 στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη ( Κτίριο ZEDA)

 Δευτέρα 9/9 ,  13:00 στην ΠΔΕ Αττικής- Αθήνα

Ούτε βήμα πίσω. Αγώνας ως τη νίκη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search