• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η απατηλή στατιστική Πιερρακάκη για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

September 06, 2024 168

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Στη δέσμη των τιμωρητικών μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για τη χρήση κινητού τηλεφώνου και το μπούλινγκ στα σχολεία αναφέρθηκε απόψε ο υπουργός Παιδείας, την ώρα που προχωρά σε αθρόες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη χώρα βγάζοντας στους δρόμους την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Μιλώντας στο ΕΡΤNews ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε: «Υπήρχε και παλιά μια εγκύκλιος που απαγόρευε τα κινητά τηλέφωνα (που την είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας). Δεν υπήρχε πλαίσιο συνεπειών. Αυτή είναι η αλλαγή που κάνουμε. Έτσι, στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μιας μέρας αποβολή».

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του μπούλινγκ. «Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπούλινγκ και βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί ουσιαστικά το μπούλινγκ στα σχολεία. Άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του -όπως έχει προκύψει σε περιστατικά τα οποία έχουν έρθει στην προσοχή μας- μαθητής / μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο».

 

Ακόμα, προειδοποίησε για τις καταλήψεις, πως τις όποιες φθορές θα τις πληρώνουν οι υπαίτιοι και ότι για όσους αρνούνται θα πηγαίνει ο ... λογαριασμός στην εφορία των κηδεμόνων του.

Τι λέει για την εξαφάνιση 1.000 τμημάτων

 

Ερωτηθείς για τα σχολικά κενά είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια «δεν έχουμε κάνει στο βαθμό που πρέπει να κάνουμε μια καλή οργανωτική δουλειά, να βελτιώσουμε τα του οίκου μας, μια καλύτερη κατανομή». «Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε περίπου 61.000 τμήματα, εδώ τώρα μιλάμε για συγχωνεύσεις οι οποίες γίνονται σε κάτω από το 2% αυτών των τμημάτων[…]» τόνισε και στη συνέχεια έδωσε ένα παράδειγμα «δηλαδή στην 3η Λυκείου ένα σχολείο στην Κηφισιά έχει 6 έξι παιδιά στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα πολύ κοντινό σχολείο έχει τρία παιδιά στην άλλη κατεύθυνση και απλώς ενώνεις αυτά τα δύο[…] μιλάμε για εφαρμογή του νόμου ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί και είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Κατά παρέκκλιση έχεις πολύ μικρά τμήματα».

Κατά τον υπουργό, «το θέμα των συγχωνεύσεων των τμημάτων έχει μια διάσταση οργάνωσης για να μπορέσεις να πετύχεις την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία στο σχολείο είπε σε άλλο σημείο «για να μπορέσουν οι μαθητές να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και την καλύτερη δυνατή παιδεία».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μας βλέπει αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, που δεν θέλει κάθε σχολείο να είναι πλήρως στελεχωμένο, να μην έχει κενά, να είναι καλή υποδομή, να δουλεύουν όλα τα πράγματα άψογα. Αυτό λοιπόν για να μπορέσουμε να το εγγυηθούμε πρέπει να οργανώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό των δασκάλων και των καθηγητών μας βέλτιστα. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτά είναι πράγματα που τα κάνει κάθε χώρα στον πλανήτη, κάθε χώρα στην Ευρώπη. Θα το κάνουμε καλά λοιπόν και θα το κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερα» υπογράμμισε.

Όπως έγραφε η Εφ. Συν. προχθές για το θέμα, οι εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών φορέων κάνουν λόγο για εξαφάνιση από το εκπαιδευτικό τοπίο τουλάχιστον 1.000 τμημάτων, που ισοδυναμούν με την αντίστοιχη εξαφάνιση πάνω από 100 σχολείων. Την ίδια ώρα, πάνω από 2.500 εκπαιδευτικοί αίφνης μετατρέπονται σε λειτουργικά υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε 2-3-4 σχολεία για να καλύψουν το ωράριό τους. Χιλιάδες θα είναι και οι αναπληρωτές που δεν θα προσληφθούν.

Η αναλογία διδασκόντων-διδασκομένων δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας απλής και γενικευμένης διαίρεσης. Κάθε σχολική μονάδα έχει τα δικά της φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, τη γεωγραφική της θέση, τον αριθμό μαθητών, την κοινωνική και πολιτισμική τους σύνθεση, δείκτες διαρροής και εγκατάλειψης, σχολικής υπο-επίδοσης, σχολικής αποτυχίας, τακτικής φοίτησης κ.ά.

 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search