• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία ενάντια στο ν/σ για την Ψυχική Υγεία

July 29, 2024 314



Συμμετέχουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ενώσεις ιατρών και ιατρικοί σύλλογοι. Στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση στη Βουλή ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Σε 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 29 Ιούλη, ημέρα ψήφισης του ν/σ με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» στην ολομέλεια της Βουλής, εργαζόμενοι, ενώσεις, σύλλογοι και σωματεία του υγειονομικού κλάδου με αίτημα την απόσυρσή του. Μέχρι στιγμής, αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στη Βουλή, όπου εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα βρεθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους σε δομές απεξάρτησης και ψυχικής υγείας.

«Απαιτούμε το σχέδιο-νόμου να αποσυρθεί! Τους λέμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνει στα χαρτιά. Ο αγώνας όλων μας δεν σταματά, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός διεκδίκησης, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της έρευνας, για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κάτω από την αποκλειστική ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.:

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στη ψυχική υγεία και απεξάρτηση, η επιστημονική κοινότητα, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειές τους, το σύνολο της κοινωνίας, έχουν καταδικάσει το σχέδιο νόμου – έκτρωμα με διάφορους τρόπους, στηρίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έρχεται τη Δευτέρα 29 Ιουλίου να υπερασπιστεί τη ψήφισή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να διαλύσει, ότι έχει μείνει όρθιο στις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της ΕΕ και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία 2021 – 2030.. Η ψήφισή του θα αποτελέσει προπομπό, για όσα δρομολογούνται το επόμενο διάστημα συνολικά στο ΕΣΥ.

Καλούμε την ημέρα ψήφισης, στην Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, όλους τους υγειονομικούς, την επιστημονική κοινότητα και τους αντίστοιχους φορείς, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την νεολαία, τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τους θεραπευόμενους των προγραμμάτων απεξάρτησης και τις οικογένειές τους, προκειμένου να χτίσουμε τείχος μπροστά σε ένα σχέδιο νόμου – ταφόπλακα των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Απαιτούμε το σχέδιο – νόμου να αποσυρθεί! Τους λέμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνει στα χαρτιά. Ο αγώνας όλων μας δεν σταματά, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός διεκδίκησης, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της έρευνας, για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κάτω από την αποκλειστική ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ

Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ). Παράλληλα η Ένωση καλεί και σε απογευματινό συλλαλητήριο στις 7.30 μ.μ., στο ΥΜΑΘ.
Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στα Λιοντάρια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
 
A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Δευτέρα 29/7/24, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής, 24ωρη πανυγειονομική απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στη Βουλή και την ίδια ώρα στη

Θεσσαλονίκη, όπου οργανώνεται και απογευματινό συλλαλητήριο 19:30 στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, στελεχωμένες με το απαιτούμενο για τις κοινωνικές ανάγκες μόνιμο προσωπικό

Έξω οι ιδιώτες από το χώρο της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Ενίσχυση των δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και των κέντρων πρόληψης

 Δημιουργία και ενίσχυση των κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας για παιδιά εφήβους και ενήλικους

Η ψυχική υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα
To ΔΣ

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                

      ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

         Δευτέρα 29/7/24, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής,

     11:00π.μ. απεργιακή συγκέντρωση και  19:30 απογευματινό συλλαλητήριο στο ΥΜΑΘ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  νομοθετεί μια σειρά από μέτρα στο χώρο της υγείας, με στόχο την πλήρη μετατροπή της σε εμπόρευμα και την διασφάλιση και επέκταση των κερδών ιδιωτικών ομίλων. Με το τελευταίο νομοσχέδιο για την Ψυχική υγεία και Απεξάρτηση η κυβέρνηση, σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της ΕΕ, προχωρά στην πλήρη αποσάρθρωση των ήδη υποστελεχωμένων δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, την ουσιαστική παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την αντικατάσταση της θεραπευτικής παρέμβασης με αυτή της καταστολής και του εγκλεισμού και την επικράτηση της εργασιακής επισφάλειας και  περιπλάνησης σε διάφορες μονάδες των εργαζόμενων στο χώρο.

Συγκεκριμένα:

  • Ανατίθενται σε έναν ιδιωτικό φορέα, το Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, η αναμόρφωση, το περιεχόμενο και οι προτεραιότητες της ψυχικής ,όπου εκεί τσουβαλιάζονται και εξισώνονται δημόσιες υπηρεσίες με ιδιωτικές κλινικές και ΜΚΟ, με τις τελευταίες να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και πρότζεκτ αδιευκρίνιστης διάρκειας και ποιότητας
  • Προωθείται η κατάργηση των δύο από τα τρία εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ καταργούνται και τα Κέντρα Πρόληψης.
  • Ισοπεδώνεται ο τομέας της απεξάρτησης, για την οποία συγκροτείται ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ο Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, με αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων (ελαστικοποίηση εργασιακών συνθηκών και διαρκείς μετακινήσεις) και κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης, αφού δεν διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας τους μετά το 2027.
  • Καταργούνται τα δημόσια, δωρεάν «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, προγράμματα με τεράστια εμπειρία στην πρόληψη, απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18 ΑΝΩ», το «ΙΑΝΟΣ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», το «ΑΡΓΩ» και ενισχύεται η πολιτική «μείωσης της βλάβης» σε βάρος της απεξάρτησης.
  • Προβλέπεται η χρηματοδότηση με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης των ΜΚΟ, ΑΜΚΕ και επιχειρηματικών συμφερόντων για τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων για λίγους και με ημερομηνία λήξης.
  • Θεσμοθετείται ενιαίος διοικητικός οργανισμός, όπου η εξάρτηση θα αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως ασθένεια του εγκεφάλου και όχι ως σύμπτωμα κοινωνικής δυσφορίας και ανασφάλειας, και θα προκρίνεται η παροχή υποκατάστατων, η μείωση της βλάβης και οι βραχείες παρεμβάσεις, καταργώντας το βασικό εργαλείο θεραπείας που είναι η ίδια η θεραπευτική σχέση και η κοινότητα, με  μεγάλο κερδισμένο και εδώ το ιδιωτικό κεφάλαιο και τα επί πληρωμή προγράμματα αποτοξίνωσης για τα οποία προβλέπεται περίοπτη μεταχείριση και χρηματοδότηση.
  • Καταγράφεται η ιατρικοποίηση και η ψυχιατρικοποίηση κοινωνικών φαινομένων. Η εφηβική οργή και αποκλίνουσα συμπεριφορά για ακόμη μια φορά δεν αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό σύμπτωμα ενός βίαιου συστήματος αλλά ως περίπου ανίατη βιολογική νόσος που χρήζει καταστολής και εγκλεισμού. Γι αυτό και στιγματίζει ανεπανόρθωτα παιδιά και εφήβους με «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές» τα οποία προορίζει για τα «σύγχρονα αναμορφωτήρια» που  προβλέπεται να φτιαχτούν, αποκλείοντας  τα από το περιβάλλον που ζουν και μεγαλώνουν, από την οικογένεια και το σχολείο.

Το νομοσχέδιο  εντάσσεται στην εδώ και χρόνια προσπάθεια κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η υγεία και η παιδεία , και αποτελεί  τομή στην σχεδιασμένη από την κυβέρνηση, συνολική διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Γι’ αυτό και ο αγώνας για την απόσυρσή του αφορά όλο το λαό. Γι αυτό και οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες των εργαζόμενων πρέπει να γιγαντωθούν από τη συμμετοχή εργαζόμενων από όλους τους κλάδους και νεολαίας.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ και της ψυχικής υγείας, στον αγώνα τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης, εγκατάλειψης και ξεπουλήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα της δημόσιας υγείας.

                          

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, στελεχωμένες με το απαιτούμενο για τις κοινωνικές ανάγκες μόνιμο προσωπικό
  • Έξω οι ιδιώτες από το χώρο της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης
  • Ενίσχυση των δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και των κέντρων πρόληψης
  • Δημιουργία και ενίσχυση των κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας για παιδιά εφήβους και ενήλικους
  • Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search