• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ξύλο και συλλήψεις ερευνητών στην «Βραδιά του Ερευνητή»

September 28, 2024 176

Ξύλο και συλλήψεις ερευνητών στην «Βραδιά του Ερευνητή» - Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πανελληνίου Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση Σάββατο 28/9 στις 12μμ στην Ευελπίδων - Καταδικάζουμε την επίθεση της αστυνομίας.

ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Ξύλο και συλλήψεις ερευνητών στην «Βραδιά του Ερευνητή» - Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πανελληνίου Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση Σάββατο 28/9 στις 12μμ στην Ευελπίδων - Καταδικάζουμε την επίθεση της αστυνομίας. Καταδικάζουμε την επίθεση της αστυνομίας. Να αφεθούν ελεύθεροι/ες οι συλληφθέντες χωρίς καμία δίωξη. 

Χθες, πριν καν ξεκινήσει η Βραδιά του Ερευνητή στο κάτω Πολυτεχνείο, υπήρχε έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πέριξ και εντός του χώρου. Από την αρχή κυκλοφορούσαν με καρτελάκια της διοργάνωσης άντρες της ασφάλειας. Την ώρα που άνοιγαν οι πόρτες, μετά από εντολή και χωρίς καμία αφορμή και αιτία, προχώρησαν σε συλλήψεις φοιτητών στο σωρό, εντός και εκτός του χώρου. Απρόκλητα και χωρίς καμία αιτία, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν μέσα σε ένα γεμάτο κτήριο από ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, ξυλοκοπώντας μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπ/ση ενώ έκαναν και προσαγωγές στο σωρό, που φτάνουν σήμερα στις 11 συλλήψεις. Μεταξύ αυτών συνάδελφος ερευνητής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον οποίο μήνυσε ο ίδιος ο Πρύτανης του ΕΜΠ  Ι.Χατζηγεωργίου!

Καταγγέλλουμε την βία, την αστυνομική καταστολή και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές Παρασκευή 27/9 στο ΕΜΠ στην Βραδιά του Ερευνητή. Καταγγέλλουμε τις πρυτανικές Αρχές και το πολιτικό προσωπικό, που κεκλεισμένων των θυρών κόμπαζε για τα επιτεύγματα του ΕΜΠ, τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, τη συμμετοχή σε πολεμικά προγράμματα, θέλουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο και να εξαργυρώσουν οικονομικά και πολιτικά τηn επισφαλή εργασία επισφαλή εργασία των συναδέλφων/ισσών μας ερευνητών-φοιτητών/τριών. 

. Πίσω από τις φιέστες και τα φανταχτερά αφηγήματα περί «αριστείας», εκτός από άθλιες εργασιακές σχέσεις, παραβιαστικές συμπεριφορές, εκβιασμούς επιστροφής δεδουλευμένων κρύβεται και η άγρια και αναίτια καταστολή, με ενορχηστρωτή τις πρυτανικές αρχές.

Είμαστε δίπλα στις εργαζόμενες/ους – φοιτητ(ρι)ες, που θέλουν να προσφέρουν το έργο τους στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολεμική μηχανή, που χωρίς αυτούς δεν υπάρχει Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

  • Στηρίζουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στις απαράδεκτες διώξεις εργαζομένων και φοιτητ(ρι)ών το Σάββατο 28/9 στις 12μμ στην Ευελπίδων.
  • Καλούμε συλλόγους φοιτητ(ρι)ών και Σωματεία εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις απέναντι στα έκτροπα της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών του ΕΜΠ.
  • Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι/ες όλοι/ες οι συλληφθέντες!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα                           Καίλα Μυρσίνη

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search