• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

September 30, 2024 84

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

Η ακρίβεια σαρώνει

Οι εκπαιδευτικοί, συνολικά ο λαός γονατίζει από τις «τιμές φωτιά» σε τρόφιμα, ρεύμα, ενέργεια, ενοίκια κατ΄ομολογία και των συστημικών ΜΜΕ και η απάντηση της κυβέρνησης είναι η  φορολογική αφαίμαξη για τους εργαζόμενους και οι φοροαπαλλαγές σε εργολάβους, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίεςΗ λεηλασία του εισοδήματος είναι άνευ προηγουμένου έχοντας χάσει ήδη τα τελευταία χρόνια πάνω από 40% της αξίας του ενώ τα κέρδη των επιχειρήσεων μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχουν εκτιναχθεί. Μόνο τα στοιχεία της Eurostat, αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα στην αγοραστική δύναμη έχασε το ευρωπαϊκό τρένο, μένοντας πίσω από τα κράτη του πρώην Ανατολικού μπλοκ, όπως η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ρουμανία. Μόνη…«παρηγοριά» η Βουλγαρία, που παρέμενε ένα σκαλοπάτι κάτω από εμάς.

Ενοίκιο και λογαριασμοί  εξαϋλώνουν το μισθό.

Οι αυξήσεις κοροϊδία σε βάθος τριετίας που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ συναντά την οργή των εργαζομένων. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλη η κοινωνία, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μισθούς ντροπής: 776 ευρώ στον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό με ΜΚ1, περίπου 1.000 ευρώ στη μεγάλη πλειονότητα του κλάδου και 1.350 ευρώ ο καταληκτικός μισθός. Οι όποιες αυξήσεις σε επιδόματα για τα στελέχη εκπαίδευσης συνοδεύονται με προαπαιτούμενο την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με προμετωπίδα την αξιολόγηση και την εξοικονόμηση προσωπικού. Οι λογαριασμοί του ρεύματος αποτελούν βραχνά για όλη την κοινωνία. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποί με νέο «χρηματιστήριο κατοικίας» ενόψει ενίσχυσης του τουριστικού θαύματος, όπου η εύρεση και ενοικίαση κατοικίας αποτελεί άθλο. Το αυτονόητο δικαίωμα για στέγη και προστασία της οικογένειας και των εργαζομένων, το πλαφόν στα ενοίκια, αποτελούν απαγορευμένες λέξεις.

Το μαγικό ραβδί των ιδιωτικοποιήσεων

Σε οποιαδήποτε καταστροφή και έγκλημα (π.χ. Τέμπη, πυρκαγιές, λειψυδρία) το μαγικό ραβδί την κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση. Με το κράτος να είναι βασικός εγγυητής για το μεγάλο πλιάτσικο των δημόσιων αγαθών, ξεπουλιούνται σε μια νύχτα από τη ΛΑΡΚΟ μέχρι αεροδρόμια, λιμάνια, δάση. Στην Υγεία πέρα από τη διάλυση του ΕΣΥ, την εξόντωση του υγειονομικού προσωπικού και τους μισθούς πείνας, η κυβέρνηση με πλήθος νομοθετημάτων εισάγει την είσοδο εργολάβων, την παραχώρηση ολόκληρων τομέων σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ (καταλήστευση του δημόσιου χρήματος) και μετατρέπει τις σχέσεις ασθενών και γιατρών σε πελατειακές.

Η ανθρωπότητα σε κίνδυνο ολέθρου

Η κυβέρνηση και η ΕΕ είπαν να ετοιμαστεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι για οικονομία πολέμου. Το μήνυμα σαφές! Οι ιαχές του πολέμου σε όλα τα ενεργά μέτωπα ακουμπούν και τη χώρα μας από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η πρόσδεση στη ΔΥΣΗ και στο ΝΑΤΟ ως καλός στρατιώτης, η στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ μόνο επικίνδυνες περιπέτειες μπορούν να γεννήσουν.  Η ένταση της βίαιης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων στο όνομα των στρατιωτικών εξοπλισμών και την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας προσπαθεί να εγκλωβίσει τον λαό και ανεβάζει την εθνικιστική και φασιστική υστερία. Χρέος των εκπαιδευτικών να συμβάλλουν μέσα κι έξω από την τάξη σε  αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα και δράσεις αλληλεγγύης στον  παλαιστινιακό λαό. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας - Να ηττηθεί ο εμπρηστής του πολέμου, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ!

Στην εκπαίδευση

Η ομοβροντία μέτρων με κεντρική αιχμή την αξιολόγηση βαθαίνουν τη αντιεκπαιδευτική πολιτική: η μη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, οι απειλές και τα πειθαρχικά πάνε χέρι χέρι με τη βίαιη επιβολή του σχεδίου για ακόμα πιο εμπορευματοποιημένη εκπαίδευση των κοινωνικών ανισοτήτων. Προωθούνται νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με τον νόμο για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης. Το ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο, η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης που υποβαθμίζει τη ζώσα παιδαγωγική πρακτική και συχνά αντικαθιστά αναγκαίες εκπαιδευτικές δομές,  ο ΑΣΕΠ μαζί με προσοντολόγιο για διορισμούς, η γονεϊκή επιλογή σχολείου, οι πάσης φύσεως εξετάσεις μαθητών για αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων, ο «εξορθολογισμός» στη διαχείριση και το μέγεθος του εκπαιδευτικού προσωπικού, η Τράπεζα θεμάτων και ΕΒΕ, το εθνικό απολυτήριο συνθέτουν το παζλ που μετατρέπει την εκπαίδευση περαιτέρω σε εμπόρευμα, τους γονείς σε πελάτες και τους εκπαιδευτικούς σε τρομοκρατημένους υπάκουους κακοπληρωμένους υπαλλήλους. Με εργαλείο τη συμμόρφωση και υποταγή στην πολιτική τους μεγαλώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και ορθώνουν μεγαλύτερους φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών δέχονται επίθεση ακόμα και το καλοκαίρι.

Εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση γιατί η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως κόστος για την κυβέρνηση. Διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ απειλούν και εκβιάζουν, μοιράζουν πειθαρχικά στις/στους απεργούς. Το ΥΠΑΙΘΑ βλέπει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση τρία χρόνια τώρα και θέλει να την σπάσει! Η απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών για αυτοδίκαιη & ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αποτελεί δικαίωση της μάχης που δίνει σθεναρά και αποφασιστικά το εκπαιδευτικό κίνημα με τις/τους χιλιάδες απεργούς. Να μην περιοριστούμε  σε διεκπεραιωτικές καταγγελίες χωρίς μέτρα στήριξης και όλες τις αναγκαίες νομικές και κινηματικές ενέργειες από τις ομοσπονδίες και τα εκπαιδευτικά σωματεία.

Η  κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!

Να γίνουμε ο αντίπαλος που θα παλέψει ενάντια σε αυτήν την πολιτική!

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις επιδιώκουμε κοινό πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο το επόμενο διάστημα. Η γνώση ότι απέναντί μας έχουμε μια αυταρχική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με απουσία αντιπολίτευσης, δεν πρέπει να οδηγήσει στην αδράνεια και την μοιρολατρία. Οι δυνάμεις του κρατικού και του υποταγμένου συνδικαλισμού χρησιμοποιούν την δυσκολία μαζικοποίησης του κινήματος για να κηρύξουν σιωπητήριο. Μπροστά στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος η ΓΣΕΕ απλά… απουσιάζει και η ΑΔΕΔΥ… αναμένει για καλύτερες μέρες σε 2 μήνες. Και στα πλαίσια της ΟΛΜΕ όμως η ντροπή των 776 €, τα 27άρια τμήματα, οι καταρρέουσες υποδομές και οι δεκάδες συνδικαλιστικές διώξεις – για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά - δεν έχουν γίνει διαρκές κάλεσμα αγώνα. Ενάμιση χρόνο τώρα η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), εγκλωβισμένη στην αντίληψη τους για σωματεία – συνδιαμορφωτές της πολιτικής του κράτους,  παρακαλάει για διάλογο τον Πιερακκάκη και αυτός απαντάει με καταστολή και ειρωνικά με το γνωστό «περιμένω τις προτάσεις σας για την αξιολόγηση». Αν δεν υπήρχε η αποφασιστική στάση των Παρεμβάσεων με τις πρωτοβουλίες συντονισμού στα πρωτοβάθμια σωματεία, η ατομική αξιολόγηση θα ήταν τελειωμένη υπόθεση και θα είχε φτάσει σήμερα στους παλαιότερους συναδέλφους, οι συμπτύξεις τμημάτων θα είχαν περάσει στο σύνολό τους, οι διορισμοί θα ήταν πολύ λιγότεροι χωρίς την δράση των ίδιων των αναπληρωτών, ενώ οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ελεύθερη επιλογή σχολείου και για ΑΣΕΠ θα ήταν ήδη εδώ.

Όχι στην αδράνεια και την μοιρολατρία!

²    ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ στο πρώτο εικοσαήμερο του Οκτώβρη για την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης. Να σημειώσουμε ότι η εκπαίδευση που δέχεται τέτοια επίθεση δεν έχει κάνει κλαδική απεργία από τις 15 Φλεβάρη του 2023, δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν!

²    Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με την Απεργία Αποχή και τις στάσεις εργασίας. Καλούμε σε συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α με κάθε δυνατό τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ/ΔΟΕ-ΕΛΜΕ/Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ).

²    Προειδοποιούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης (Συντονιστές-Συμβούλους, Διευθυντές σχολείων και Διευθύνσεων ΔΕ) που εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι θα υπερασπίσουμε τον καθένα και την καθεμιά, απέναντι σε εκβιασμούς, απειλές, πιέσεις κ.λπ. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και νομικά με μηνύσεις στους/στις Διευθυντ(ρι)ές Εκπ/σης που υπογράφουν πειθαρχικά και δεν μονιμοποιούν τους/τις νεοδιόριστους/ες.

²    Στηρίζουμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους διωκόμενες/ους (τον απολυμένο από το ΕΚΠΑ Δ. Αντωνίου, όλες/όλους τις συναδέλφισσες/ους διωκόμενους με πειθαρχικά ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα και γενικότερα τις/τους διωκόμενους για την αγωνιστική συνδικαλιστική τους δράση, (Πειραιά, 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκη, Περικλής, Αργολίδας κ.ά. ).

²    Απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 2 του Νοέμβρη του 2024.  Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καταθέσει αίτημα για το παραπάνω. Υπενθυμίζουμε ότι με εγκύκλιο 18/6/24 του ΥΠΕΣ δίνεται η δυνατότητα στους φορείς του Δημοσίου να επιλέξουν  την διεξαγωγή των εκλογών στα υπηρεσιακά συμβούλια με αυτοπρόσωπη παρουσία.

²    Οι εκπαιδευτικοί παίρνουμε θέση για την ειρήνη – φιλία – ανεξαρτησία – αλληλεγγύη και συλλογική ευημερία των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Απεμπλοκή της χώρας μας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έξω οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις από τη χώρα μας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Δευτέρα 7/10  στην διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ημέρα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ένα χρόνο από την εισβολή του Ισραήλ.

²    Συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστικό συντονισμό ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ.

Απαιτούμε:

v    Όχι στην αξιολόγηση– αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση του νόμου 4823/2021 και του 4692/20. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

v    Κανείς εκπαιδευτικός με κάτω από 1000 ευρώ καθαρά, αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο δημόσιο, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε τις αξιολογικές διαδικασίες.

v    Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Ούτε σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις. Κατάργηση του ν.4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως.

v    Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων. Πλήρη προστασία της μητρότητας

v    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60 (για άνδρες) και στα 58 (για γυναίκες). Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους και χωρίς όριο ηλικίας.  Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές.

v     Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, την απεργία και το απεργιακό δικαίωμα. Καμία δίωξη των αγωνιζόμενων. Τα σωματεία μας δεν θα εφαρμόσουν το ν. Χατζηδάκη – Παλεύουμε για την ανατροπή και κατάργησή του!

v    Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους.                                                                                                                                               

v    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Στο δημόσιο ρεύμα, νερό, ενέργεια. Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.

v    Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.  Με στόχο τη βαθιά και ολοκληρωμένη γνώση, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

v    Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search